• Anonym (Besviken mamma)

    Dottern fick en second hand nalle på barnkalaset.

    Jag bjöd dagisbarnen på kalas nu i lördagen och det var många som kom. 

    Det skulle öppnas presenter och hon fick allt från bilar till leksaker. Ett speciellt paket fanns med som gör mig så irriterad, det var en nalle i form av en hund!

    Till saken hör att den där nallen uppenbart var använd, jag sa mest på skämt "Den där ser ut att ha varit med ett tag" Varpå mamman som gav presenten sa, ja den är från SECOND HAND!!! Kvinnan skämdes inte ens.

    Maken till snålhet har jag aldrig varit med om, har man så lite pengar/är så snål kan man strunta i att gå på barnkalas kalas tycker jag. 

    Usch. 

  • Svar på tråden Dottern fick en second hand nalle på barnkalaset.
  • Anonym
    DesJoh skrev 2012-09-03 15:30:12 följande:

    Håller med..........vi har en bekantfamilj vars ena dotter går i samma skola som våra 2 barn.

    Våra 2 barn är 9 (flicka) & 12 (pojke) år och den flickan är 11 år.

    Vi bjuder flickan på varje kalas som våra barn har men de tackar alltid nej......vår dotter frågade flickan en ggn i skolan varför hon aldrig kommer på kalas och till svar fick hon att de har inte råd att köpa presenter + de har inte råd att köpa fina kläder som man kan ha på kalas (bröllop, fest, mm mm).

    Jag sa till mamman, ord inlindade i bomull, att hos oss behövs INTE de finaste kläderna eller presenter - är bara kul om de kommer.
    Mamman sa att det var så pinsamt att de inte har "finkläder" & att de inte har råd med presenter.     

    Fy fasiken vad sorgligt :( !
    Det där sätter fingret på hur hemskt samhället har blivit med utseende och prylfixering...och hur gemenskapen liksom blir en parentes.. Gemenskapen som borde vara viktigast. Usch vad hemskt, och stackars hennes barn :( 
  • sextiotalist
    kossi skrev 2012-09-03 15:32:15 följande:
    Nicke nyfiken
    Vett och etikett.

    Och jag är ingen snobb,långt ifrån.
    Jag köper alla mina egna kläder på tradera,begagnade.
    Jag köper även presenter till syrrans barn från tradera för att man han hitta väldigt unika saker där.

    Men nån gräns måste man dra.

    Men ska inte pracka på "bekanta" begagnade gosedjur.
    Men samtidigt, det är ett barnkalas, och jag är säker på att för barnet är det ointressant om det är begagnat eller inte. Om man blir så upprörd att man anser att man har rätt att pika mamman och sedan blanda in anseende i kvarteret, då är man faktiskt en rejäl snobb.
  • Juppi

    Men hallå där, bjuder du barn till kalas bara för att ditt barn ska få presenter? Varför måste man alltid köpa nytt? Jag köper själv på loppisar,second hand mm till mig och min familj för att man kommer billigare undan för samma bryl och dessutom om alla kunde handla second hand ibland så slipper det massproduceras som det gör. Den mamman kanske aldrig köper butiksnytt till sitt barn så varför måste hon köpa det till ditt barn.. Kalas är till för att fira sitt barn och att den ska få en toppen dag med sina kompisar, det ska inte bara handla om eller lägga fokus på presenter..

  • Anonym

    TS: Jag kan litet grann förstå dig, jag skulle inte köpt ett gosedjur second hand, eftersom de inte kan tvättas så varmt som jag vill kunna göra för att säerställa hygienen. Men jag är helt frågande till dina orsaker, du skriver att den här mamman borde tänka på "sitt anseende", och som jag tolkar det så är det alltså fult och snålt enligt dig att köpa second hand. Då kan jag bara säga att kom med in i matchen, det är snarare fult att inte köpa något second hand, eller åtminstonde kolla där först. Det tyder på att du varken är miljömedveten eller kostnadsmedveten...

  • 2012mamma

    Vad spelar det för roll? Inget jag hade köpt till ett barnkalas men om du nu tycker hunden är så hemsk får du väl få den att "försvinna" lite smidigt.. När jag var liten låg kalaspresenterna på ritblock och pennor-nivå.. Och ja, kalasen var kul ändå.

  • kossi

    Sextiotalist

    Ja,blanda in andra i det där ska hon ju inte göra.
    Jag tycker inte att hon bör göra så stor grej av det över huvudtaget.
    Det håller jag med om.

    Jag hade hållt det för mig själv.
    Tänt att ok den där var nog begagnad men sedan inte lagt någon större vikt i det.

  • sextiotalist
    kossi skrev 2012-09-03 15:45:03 följande:
    Sextiotalist

    Ja,blanda in andra i det där ska hon ju inte göra.
    Jag tycker inte att hon bör göra så stor grej av det över huvudtaget.
    Det håller jag med om.

    Jag hade hållt det för mig själv.
    Tänt att ok den där var nog begagnad men sedan inte lagt någon större vikt i det.
    ha, man har nog fått både det ena och den andra ibland som man har tänkt för sig själv, med vilken kroppsdel tänkte den där personen?

    Men man håller tyst och just detta att dra in anseende och prislappar känns så löjligt snobbigt. 
  • Naniismamma

    Presenter är väl ändå inte det viktigaste? materiella saker försvinner eller går sönder ändå så varför lägga så stor vikt i det?, är det inte bättre att dom leker och har roligt tillsammans istället.
    Så baraför att man kanske har dåligt med pengar så måste ens barn lida för det och inte få gå på sin kompis kalas för att mamman sätter ett krav på att alla presenter ska vara splitter nya.!!??

Svar på tråden Dottern fick en second hand nalle på barnkalaset.