• Tealhawk

    Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?

    Ramborg skrev 2012-09-03 23:38:44 följande:
    Häronveckan var det en artikel i SvD om nån australiensisk forskning som visade att man blir korkad av att röka på. Lägre IQ helt enkelt.
    Ja om man var under 18 ja, och det fattar väl alla att man inte ska sitta och röka på medan hjärnan är i en av de viktigaste utvecklingsfaserna.

    TS: Så länge han sköter sina åtaganden så är det inget att oroa sig över. Cannabis i små mängder och utspridda tillfällen är väldigt ofarligt. Och som sin sambo säger kommer det nog legaliseras eller iaf regleras bättre inom en snar framtid.
    These are not the droids you're looking for
  • Tealhawk
    Anonym skrev 2012-09-03 23:46:00 följande:
    Ok, nu blir jag "den där vidriga moraltanten", men oavsett om jag tycker det är ok med cannabis eller inte kan jag inte med gott samvete förespråka det då det faktiskt är olagligt.
    Men är det bättre att bryta upp ett förhållande där det finns ett barn, bara över en sån här grej? Nej det är det inte. Förutsatt då att sambon fortfarande sköter sitt jobb och hemmet som han ska och självklart inte brukar i barnets närvaro.
    These are not the droids you're looking for
  • Tealhawk
    Takex skrev 2012-09-04 00:16:31 följande:
    Jag är lite less på den här debatten.. att några sitter hemma och tjafsar om att det inte är farligt leder knappast till en lagändring. Med hasch så är det så att det är olagligt. Och att sitta och säga att det är lugnt att göra något som är straffbart, framför allt när man har familj, det är bara fånigt.

    Då kan man vänta till den där magiska dan som tydligen verkar stå runt hörnet då det blir lagligt och vi alla kommer sitta tillsammans och njuta och röka ihop för att det är så ofarligt och bra. Men tills dess så håller man sig borta tycker jag för lagen följer man, så är det bara.
    Fast jo, det är exakt det som leder till lagändring. Så länge medborgarna inte bryr sig kan regeringen hålla det illegalt, men när folket börjar upplysa sig själva så börjar missnöjet byggas upp och vid en viss grad av missnöje har politikerna skyldighet att försöka rätta till missnöjet. Alltså skapar såna här debatter en möjlighet till lagändring.

    Jag är inte för legalisering för brukandets skull (för jag röker inte på) utan för skyddet för brukare samt samhällsvinsterna. Uruguay har förstått detta, så är väldigt konstigt att ett så framstående och innovativt land som Sverige inte kan det.
    These are not the droids you're looking for
  • Tealhawk
    slutatsnusa skrev 2012-09-04 00:20:06 följande:
    jag tycker att du ska googla och läsa på
    pröva tex hasch forskning
    fråga på din vårdcentral
    inte fråga folk på ett forum då många är drogliberala, många är okunniga

    och tänka på att om man bor ihop med en som missbrukar droger eller alkohol så hamnar ni på olika planeter varje gång den ena tar sitt rus blir den andra ansvarig för barn o allt annat som hör till
    Ja då MISSbrukar man. Om man inte sköter hem och barn (om det finnes), då är man inte lämpad för droger alls.
    These are not the droids you're looking for
  • Tealhawk
    slutatsnusa skrev 2012-09-04 00:42:13 följande:

    hur menar du?
    Jaha, nu blev man helt misstolkad här då XD Aja, det jag menade var att du använder ordet missbruka och i ett sammanhang där det absolut inte är OK att använda droger som en slags norm "så här går det till när folk röker på". Jag känner en hel del människor som någon gång i sitt liv använt olika slags droger och mycket sällan har det gått till så att en i förhållandet sitter och knarkar medan den andra tar hand om familj och hushåll. Därav mitt val av versaler i ordet missbruk. För det finns bruk och sedan finns det missbruk.
    Takex skrev 2012-09-04 00:21:53 följande:
    Inte av att en snubbe sitter hemma vid köksbordet med sin sambo och försöker övertala henne till att det är okej att han är ute och röker. Det blir ingen lagändring av sånt.
    Nej, definitivt inte. Men det kanske blir mer husfrid om man slipper bråka om fredagsruset.

    These are not the droids you're looking for
  • Tealhawk

    Alltså mitt "förespråkande" för droger är som jag har sagt alltså på villkoret att det ska bara 100% fritid då barnen är utanför bilden totalt och inget i hemmet behöver ses till.


    These are not the droids you're looking for
  • Tealhawk

    Är man ensam eller en grupp av vuxna utan psykisk ohälsa som inte har något viktigt att göra på 8 timmar, så är det så gott som ofarligt att röka hasch sporadiskt. Är man däremot en familjefar som ev. måste ta hand om sitt barn eller sköta andra åtaganden under rustiden så är det farligt. Barn och droger ska man inte pyssla med samtidigt.

    Det finns en trend i Europa och USA där synsättet på cannabis håller på att förändras och flera områden och länder funderar på legalisering. Det kommer däremot ta mer än några år för Sverige att hänga med i svängarna, men jag tror definitivt att under min livstid att cannabis kommer bli lagligt.


    These are not the droids you're looking for
  • Tealhawk
    Blåbäret0 skrev 2013-04-06 13:38:48 följande:

    Dessutom har jag ALDRIG mött en människa med cannabismissbruk (eller "bruk") som INTE är skapligt tom i bollen emotionellt, fysiskt och ja... Korkad rent ut sagt. De alla hamnar där för eller senare, problemet är att de själva inte märker i dimman att de fördummas, och många anhöriga vågar inte säga något.
    Då har vi mött väldigt olika människor hör jag. Läkare, jurister, ingenjörer hör till de sortens människor jag mött som provat/brukar cannabis. Sedan har jag självklart också mött såna som du nämner, men det är en myt att alla skulle vara såna.
    Håller för övrigt med dig att man borde sluta jämföra alkohol och cannabis då det är två helt olika droger med olika effekter, men det blir lätt att de två jämförs eftersom alkohol är så lätt för folk att relatera till.
    These are not the droids you're looking for
Svar på tråden Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?