• greenpower

    Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?

    Blåbäret0 skrev 2013-04-06 13:38:48 följande:
    Flikar in lite lätt; det skulle vara oerhört intressant att diskutera cannabis UTAN att alkohol dras in i debatten varje gång en drog-förespråkare argumenterar!

    (förtydligande; säger inte att alla som jämför de två olika drogerna är för cannabis, utan varför alla drogförespråkare ursäktar/förklarar/förminskar bruket av illegala sinnesförändrande droger med hjälp av att blanda in alkohol).
    det ena gör inte den andra varken bättre eller sämre.

    Dessutom har jag ALDRIG mött en människa med cannabismissbruk (eller "bruk") som INTE är skapligt tom i bollen emotionellt, fysiskt och ja... Korkad rent ut sagt. De alla hamnar där för eller senare, problemet är att de själva inte märker i dimman att de fördummas, och många anhöriga vågar inte säga något.

    Till ts; om han inte är redo/vägrar att inse att narkotika av alla slag är farliga, så kan du inte säga eller göra så mycket åt det tyvärr.
    Tyvärr är många av inbillningen att cannabis inte är farligt eller skadligt, hör till missbruksbilden att förneka till sin grav!! Just därför är missbruk en livslång sjukdom, förnekelsen ligger så otroligt djupt.
    Alkohol dras in i debatten för att anmärka det absurda i det hela.
    Påpeka hycklering då många av knarkkrigare är sådana som inte spottar i glaset och därmed förgiftar sig själva samtidigt som dom klankar ner på cannabisbrukare för ... jag vet inte  dom är smarta nog att välja en drog som inte kommer ta död på celler den kommer i kontakt med?
    Diskussionen blir liksom helt skevt om folk slätar över alkoholens biverkningar samtidigt som dom måste ljuga och hitta på en massa om cannabis för att rena sitt eget samvete.

    Anektotiskt bevisning kommer man heller inte långt på, för att du har lagt märke till cannabisrökare och du ansåg dom vara korkade är din sak, vi har däremot usas nuvarande president, apples bortgångna ägare, diverse nobelpristagare, läkare, advakater börsmäklare ... den listan kan göras oändligt långt om jag ska dra in alla titlar och yrken man kan ha för cannabis finns i alla skikt i samhället.

    Det är svårt att "inse" nått som inte stämmer, vilken insikt är det du tänker på?
    Insikten att lögner är bra för att det upprepas av en del?
    Tyvärr så är det många som upprepar lögner, därför är internet ett mycket starkt vapen mot sådant folk, information är fritt att ta del av och mängden av folk som gör det växer för varje dag, propaganda spridning är idag nästintill omöjlig att genomföra.
     
    Tealhawk skrev 2013-04-06 13:48:50 följande:
    Är man ensam eller en grupp av vuxna utan psykisk ohälsa som inte har något viktigt att göra på 8 timmar, så är det så gott som ofarligt att röka hasch sporadiskt. Är man däremot en familjefar som ev. måste ta hand om sitt barn eller sköta andra åtaganden under rustiden så är det farligt. Barn och droger ska man inte pyssla med samtidigt.

    Det finns en trend i Europa och USA där synsättet på cannabis håller på att förändras och flera områden och länder funderar på legalisering. Det kommer däremot ta mer än några år för Sverige att hänga med i svängarna, men jag tror definitivt att under min livstid att cannabis kommer bli lagligt.
    Måste bara fråga, var i ligger det "farliga"?
    Anonym skrev 2013-04-06 14:12:43 följande:
    Fast varför skulle det någonsin vara värt risken att fastna i ett beroende eller bli "dum" som vissa påstår att man kan bli/blir till slut? Fick jag bestämma skulle även alkohol förbjudas. Fatta vad Svenska folket skulle må bättre, färre brott, mindre utgifter för polis, sjukvård osv som behövs pga alkoholen. Garanterat mindre våld inom familjerna och på stan osv osv... Men nu är jag ju tråkig och pekar finger åt folk! ^^
    Och nu tänk dig hur många resurser och mänsklig lidande vi skulle bespara om vi bara la ner knarkkriget.
    bara för att nämna en klar fördel (vi hoppar över miljardbesparingar och intäkter, vi hoppar över att ta marknaden från dom kriminella, vi hoppar över att göra stora delar av samhället till "knarkare" ...) erbjuder man folk mer harmlösa alternativ till berusning så minskar man alkoholkonsumtionen, det finns bara vinnare i det hela.


     
  • greenpower
    Blåbäret0 skrev 2013-04-06 18:55:28 följande:
    Omg vilket fullständigt dravel!!

    Som du ser ts är det närmaste omöjligt att försöka få någon förstå innebörden av cannabis och missbruk. Tyvärr väljer många att tro på de mest falska och osannolika "faktan" de kommer över.

    Mitt råd är att lägga ner helt angående denna diskussion om du vill ha en relation med honom, alternativt lämna. Du kan absolut skriva ut forskning/studier åt honom som inte är vinklade åt något håll, alternativt ta med honom till en läkare på en beroendemottagning för en diskussion.

    Som tidigare sagt är förnekelsen något många missbrukare tar med i sin grav.

    Tråkigt att tråden kapats av drogfantaster så du inte får den hjälpen du efterlyser. :(
    Jag ser att du följer det traditionella spåret allt som inte är propaganda viftas bort med klyschor att endast knarkare kan få för sig att försvara knark.
    Well, jag kan säga så här mycket att endast idioter kan vara emot knark för ingen vid sinna sinnens fulla bruk och som är insatt i ämnet kan ge ens en hållbar anledning till att droger ska vara förbjudna.
     
    Förstå innebörden av cannabis och missbruk, du menar faktum att du inte förstår att det är två helt skilda ämnen?
     
    Men ditt råd är kanon däremot, ts bör läsa på ordentligt, då inte på sidor som ägs av intresse organisationer och eller statlig sponsrat propaganda, utan objektiva sidor där fakta presenteras utan att det vinklas åt nått håll.
    Det tragikomiska i det hela är att sådan information hittar man ofta på sidor som pryds av majablad, skribenter där är mycket nograna med att uppge källor till texten i motsatsen till intresseorganisationer.
    Vad menar du att en läkare på en beroende mottagning har att säga? delge objektiv information om drogen eller göra det som ingår i jobbet?

    Ts tycker jag får massor med hjälp, 
     "Om det nu är farligt..." nej, det är det inte så ts kan slappna av.
     
  • greenpower
    Anonym skrev 2013-04-06 21:30:23 följande:
    Tragiskt att läsa allt detta. Alla droger är någon form av verklighetsflykt som inte är sund någonstans, ofta mår man bara sämre efteråt. Man gör en massa idiotiska saker man annars aldrig skulle göra. vad är så himla bra med det?
    Det är tragisk att läsa vilka verklighetsfrånvarande och förlegade åsikter folk vill pracka på andra.
    Nejdå, alla droger är inte verklighetsflykt, det finns vissa droger som är rena motsatsen och erbjuder insikt man aldrig skulle nå utan.
    Du har rätt i att alla droger _kan_ användas som verklighetsflykt men det är upp till användaren hur droger ska brukas, dom flesta använder det som några trevliga timmar i sin annars fungerande tillvaro.
     
    Det finns sedan droger som gör att man man sämre efteråt och måste hämta sig, alkohol är en av dom, amfetamin är en annan, efter cannabis vaknar man och mår toppen, ingen baksmälla där inte, man sover även bättre i och med det är även sömnmedicin.
    Korkade grejer det gör man på alkohol inte på cannabis, under tiden alkohol strippar av hämningar och skapar aggression hos använder så är cannabis rena motsatsen, man tänker fem gånger innan man agerar och man blir lugnare och mer harmonisk.
    Vill du inte göra en massa korkade saker och må dåligt av det i efterhand, drick inte etanol, döm dock inte folk som just vill undvika det du opponerar dig mot och använder droger som inte skapar det.
     
  • greenpower
    camilla1979 skrev 2013-04-07 12:18:03 följande:
    TS
    Jag tycker det låter som att det finns en väldig massa drogliberala människor här inne! Tycker du ska lyssna till din magkänslan för den är helt rätt!
    Är du osäker så sök dig till NA (anonyma narkomaner) Där kan flera "nyktra narkomaner" som mer än gärna berättar för dig var deras inkörsport var!
    En människa som aktivt använder Hasch skulle aldrig säga att det är farligt "vi fungerar så" och du vet inte vilka alla här inne på FL är så mitt tips till dig TS är att kolla med en säkrare källa.
    Lycka till
    Så att hålla sig till fakta forskning och sunt förnuft gör en till "drogliberal" och därmed tappar rätten till att tala?
    Hur kom du fram till så pass skeva slutsatser?
    Retorisk fråga då det är klassisk beteende från knarkkrigare, ett tips för framtida behov är att bemöta argumenten utan att ge sig på personen bakom.
    Det blir trevligare stämning och du kanske lär dig nått .

    Du rekommenderar ts att vända sig till en sektliknande organisation och ställa frågor där, säg mig, går du in till kyrkan för att fråga prästen om gud finns eller anser du att källan är då partisk?
    Efterfrågar du vintips till maten hos parkalkisar eller anser du att dom inte har svaret på en sån fråga då dom har aldrig lärt sig att använda alkohol på det sättet?
    Men kort och gott, det finns inga inkörtsportar, enda inkörsporten man kan enligt logiken godkänna är den första drogen vi stoppar i oss, den första sinnesförändrande upplevelsen öppnar dörren och får oss medvetna att vi kan förändra oss.
    Det brukar i regel vara alkohol, alkohol är även en av dom få droger som skulle kunna behandlas som en inkörsport, inte för att den defacto får folk att prova på annat utan mer att den tar bort hämningar och människans förmåga till logisk tänk, det är lätt hänt att man tar korkade beslut på fyllan och provar på saker man annars inte skulle ens fundera på.
     
    Men jag håller med din rekommendation  ta inte hysteriker på fl som en källa eller följd korkade rekommendationer  sök info själv på objektiva sidor och bilda egen uppfattning, nått du själv borde göra.
     
  • greenpower
    camilla1979 skrev 2013-04-07 13:44:57 följande:
    Greenpower
    Wow du är verkligen allsmäktig!! Att uttala sig om att NA som räddar tusentals människor från sitt drogberoende varje år är en sekt?? Finner inte riktigt ord men är inte intresserad av att diskutera frågan vidare med dig heller för den delen! Jag svarade TS det var allt..
    Åter igen TS tydligare kan det inte bli, sök dig till tillförlitliga källor för att få svar, exempelvis NA (googla gärna det är ABSOLUT ingen sekt då det iallafall räddat flera av mina vänner från värre öden)
    Du tror verkligen att en organisation som intalar sina medlemmar att dom är obotligt sjuka och måste fortsätta sin "behandling" resten av sina liv lägger mycket vikt på att förmedla objektiv information till sina medlemar?
    Eller handlar det mer om just medlemar (där dom flesta dom _allra_ flesta har ingen som helst nytta av den sp kallade behandlingen och deras siffror ligger på omkring 5% gframgång) och med alla medel få dom att stanna?
    I grund och botten så ersätter man ett beroende med ett annat och intalar svagt folk som inte vet bättre en massa skit.
     
    Nej, vill man söka sig till objektiv info, fakta om du så föredrar så hittar man inte det hos intresseorganisationer  sekter och eller statligt sponsrade föreningar med agenda.
     
    Jag förstår att du vill inte diskutera detta, du är inte ute efter information, du vill bara sprida fördomar som man med lätthet grusar på sekunder, det blir en kort diskussion så jag förstår att du inte vill tappa ansiktet.
     
     
  • greenpower
    Anonym (Nederländskt) skrev 2013-04-07 13:58:00 följande:
    Jag bor i Nederländerna, och det är ju som bekant fullt lagligt här.

    Själv rökningen i sig är inte farlig - lungorna kan förvisso blir försvagade om du röker mycket, länge (har jag hört), så tex. blir du då känsligare för lunginflammationer.

    Sen är det ju ofta en inkörsport till starkare droger, beroendet handlar oftast mer om att man inte vill vara utan än att man egentligen är fysiskt beroende, på samma sätt som folk kan bli sockerberoende and what not.

    Har även fått lära mig att det kan hämma växt och utveckling hos barn och unga, därför ska man inte röka hasch som barn, ung eller gravid.

    Jag har själv aldrig provat det, och inget jag heller planerar att göra, jag har bättre saker för mig här i livet.
    Nej, det är det inte.
     
    Accepterat och staten väljer att se mellan fingrarna men legalt är det inte.

    Nej, man tappar inte immunförsvaret, det var en av dom mindre myter att man skulle lättare bli sjuk.
     
    Det är ingen inkörsport, det är också en myt som sedan länge är omkullkastad.

    Nej, det hämnar inte tillväxten nånstans, tvärt om hos gravida som rökte cannabis såg man en viktökning bland nyfödda.
    Hur som helst ska inte ungdomar berusa sig på nått, allra minst missbruka vore sig droger eller annat, det har mycket negativa konsekvenser om man fastnar i missbruk under dom känsliga åren under uppväxten.

    Fantastiskt förresten, hur menar du att du gör "bättre" saker?
    Är inte det ganska individuellt vad man anser vara bra och vad man personligen föredrar?

     
  • greenpower
    camilla1979 skrev 2013-04-07 14:07:19 följande:
    Sprida fördomar?
    Då är vi två i så fall då jag tycker du inte gör mycket annat ang NA som du uppenbarligen inte är på god fot med (man undrar ju om du tycker samma sak om AA?)hur kommer det sig då att det är just de instansen man blir rekommenderad inom vården? Nej du inte är det jag som tappar ansiktet inte!
    Ja, sprida fördomar, var det nått som var oklart i den meningen?

    Ja, jag har problem med sektliknande intresseorganisationer som är baserade på lögner och hjärntvättar sina medlemmar till "ett bättre liv" där drogen vad det nu må vara ersätts av sekten.
     
    Men du har rätt, missbrukarvården måste byggas upp så folk kan få hjälp av _vården_ utan att bli rekommenderade att vända sig till ryggdunkande fanatiker.
     
  • greenpower
    Anonym skrev 2013-04-07 14:09:03 följande:
    Det är sant det är belöningsminnet i hjärnan som blir mest beroende. Inte kroppen direkt. Fortfarande är väldigt tråkigt att folk ska fastna i det träsket.. För vissa går det så fort att bli beroende och kasta bort hela sitt liv...

    Hade en god vän under gymnasiet som inte hade varit full en enda gång. I 2:an testade han alkohol för sörsta gången. Ett halvår senare var det harsh och när vi gick ut var han inte kvar i skolan, hade sumpat allt och satt istället hemma och sköt metamfetamin... Träffar honom på stan ibland fortfarade, så kan lever, men benik och blek är han, har inte frågat något om det, då det inte känns som min sak, vi gled ifrån varandra ganska hårt då jag och en kompis till anmälde honom, så klart i syftet att hjälpa. Men ingen slutar utan att själv vilja sluta, så är det ju..
    Trams och anekdotisk bevisning som bara är tröttsamt.
    Jag känner en som har använt sig av många olika droger och idag har månadsinkomst på 150 000 i månaden, jobbar varannan månad kan man tillägga  detta betyder att _alla_ som nån gång använder droger kommer gå samma öde till mötes!
    SÅ DET SÅ:
     

    Ska vi skoja till med den klyschan lite, varför är inte du fast i "träsket"?
    Det _första" du fick i kroppen efter födsel var anandamid som bröstmjölken är fullspäckat med, anandamid som gravt förenklat är kroppsegen cannabis.
    Är du nära heroinsprutan?

     
  • greenpower
    Anonym skrev 2013-04-07 13:51:37 följande:
    Vem sa att jag pratade specifikt om cannabis? Skrev ALLA droger, där ingår alkohol..
    Droger i största allmänhet förstör människors liv och gör att samhället fungerar mycket sämre, skapar våld, gör att de som blir missbrukare inte klarar av sin vardag, jag tycker synd om alla dessa människor. Jag tycker synd om alla som känner att livet är så trist så jag måste ge mej själv en guldkant och fly in i drogernas värld.

    Håller verkligen med dej Camilla. Hoppas att TS får klokare svar på annat håll....
    Tråden handlar om cannabis så det blir lite underligt att du kommer in och raljerar droger när det specifikt handlar om en.

    Hur som helst, du har rätt i att alkohol är en börda för samhället i och med drogens natur, resten av skitet skapar vi däremot själva, vill vi minska alkoholens biverkningar på samhället så kan man erbjuda folk andra droger att berusa sig på, droger som inte är lika skadliga som etanol.
    Men det gör vi dock inte, vi förser befolkningen med en drog vi VET skapar ett helvete samtidigt som vi skapar ett helvete till genom att bekämpa dom övriga droger och folket bakom.
    vi skapar även ett tredje helvete som inte många tänker på, på grund av förbudet så flödar internet över av "lagliga" totalt oprövade designer drugs där ingen vet vilka biverkningar eller konsekvenser dessa har.
    Många har dött som följd av detta.

    Men jag måste säga att jag beundrar dig, du tycker synd om folk som känner behov och mellan varven berusar sig på nått, du tycker synd om så där 95 % av dina medmänniskor, tar inte det på krafterna att se ner på dom flesta i din omgivning?
     
    klokare svar som i hysteriska "MEN DUMPA KNARKARHELVETE!!!!!! STÄLL ULTIMATUM!!!!!! HAN MÅSTE GENAST SLUTA UPP MED ATT KNARKA OCH SKAFFA SIG ETT BÄTTRE LIV"...
    Är det nått i den stilen du tänkte dig??
     
  • greenpower
    Anonym (Nederländskt) skrev 2013-04-07 14:24:41 följande:
    Oj förlåt, jag menade inte att uppröra någon, jag tänker mig bara att sitta och röka på är lite slöseri med tid när man kan, studera, arbeta, umgås med familj och vänner, träna osv.
    Jag sa ju faktiskt bättre saker -för mig-, vilket betyder att det -för mig- är bättre än att röka på ;)
    Jag blir inte upprörd, snarare mer och mer utråkad när folk upprepar samma faktafel om och om igen, det är tröttsamt att sida efter sida måste man korrigera samma missförstånd eller kunskapsbrist, trodde att vi hadde gått längre än så, det är trots allt 2013 och internet finns väl i varje hushåll nu för tiden.
    jag kan annars tänka mig att dom som röker gör det för att koppla av just från det vanliga livet som består av jobb och eller plugg, familj, vänner, personlig vård ...
    Och eller krydda tillvaron lite med vänner, eller , ja, det finns nog lika många anledningar som det finns drogbrukare.

    Jag reagerade mest på ditt uttryck  att du har "bättre" saker för dig, som om det på nått sätt skulle vara sämre att inte konstant köra på högsta växel utan sätta i friläge mellan varven också.
     
Svar på tråden Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?