Inlägg från: Anonym (tidigare brukare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tidigare brukare)

    Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?

    Hasch och Cannabis är farligt för gravida, eller det ofödda barnet snarast och innan hjärnan är fullt utvecklad dvs innan 25 års ålder. Efter det är det mindre skadligt än alcohol. Givetvis är det aldrig bra i några mängder precis som med alcohol.

  • Anonym (tidigare brukare)
    Anonym skrev 2013-03-30 12:58:11 följande:
    Nej, inte det heller, 
    Cannabis kan med stor framgång och utan risk för fostret användas mot morgonsjuka.
     
     
    Under tidig graviditet möjligtvis men inte de sista t månaderna när hjärnan utvecklas. Personligen så hade jag inte gjort det under tidig graviditet heller dock.
  • Anonym (tidigare brukare)
    Anonym skrev 2013-03-30 13:06:34 följande:
    Fostret kan inte metabolisera thc så fostret blir oberörd av effekten.
    Studien som har sedan gjorts på gravida cannabisrökande kvinnor tyder på att cannabis har noll negativ effekt på foster, tvärt om så var barnen snäppet större än normalt.
    Då strikt cannabisrökande, inte vad vi känner till som joints där det mesta är tobak och tobakens biverkningar kommer in i bilden som mycket riktigt påverkar fostret negativt.
     
    Kan du länka till de studierna? Skulle vara intressant att se?
  • Anonym (tidigare brukare)

    Jag känner i och för sig att den tiden av mitt liv är förbi då jag inte vill att mina barn ska se mig påverkad, känns inte heller som att jag är beredd att begå civil olydnad med de problem det kan orsaka med fanatismen i Sverige heller men jag avskyr den statliga hjärntvätten och vill sära på kunskap och propaganda.

  • Anonym (tidigare brukare)
    Anonym skrev 2013-03-30 13:38:01 följande:
    Tjolahoppsansa, skrev visst fel. Då missuppfattades nog hela inlägget knas. Skulle ha lagt till ett "inte" mellan bevisligen och farligare.
    Och ursäkta mig, men tycker inte att det är okej att man förespråkar för någon slags drog. Varför? För att den är mindre farligare än andra? Kan man inte bara leva i ett drogfritt samhälle där människor tänker klart?
    Känner människor som röker på och jag känner människor som inte gör det, men ändå förespråkar. Vad jag vet är att de jag träffat som rökt på blir att bete sig efterblivet jämfört med tidigare. Känner två som hamnat i missbruk och inte längre har vare sig ett socialt liv eller arbete. De sitter bara hemma och röker på.


    Vi kan väl vara överens om att cannabis är en drog som påverkar människan, eller hur? Varför bruka det för nöjes skull? OK om du gör det mediciniskt, men då finns det ju också de som tar anti psykotiska mediciner för att kunna leva sin vardag, OK, men de finns de som missbrukar droger/mediciner och det är inte okej! Och det är främst dessa som går runt och förespråkar för drogen!
    Det heter för övrigt "dra alla över en kam", finns inget som har med kant att göra... 
    Men då är de ju inte brukare utan missbrukare. Viss skillnad.
  • Anonym (tidigare brukare)
    Anonym skrev 2013-03-30 14:47:11 följande:
    Förstod inte delen med "knarkkrigare", men för mig är det att förespråka om  man talar om något (politik, droger, sex, shorts) positivt och vrider och vänder på det för att få mottagaren att tycka som en själv. 
    Så fort jag hamnat i diskussion med någon som röker på så gör de allt i sin makt för att få mig att tycka som dem. Varför ska man ha positiva tankar om droger (som i missbruk)? Blir kallad allt från moraltant till fegis, men jag tycker gott människor kan förespråka om att leva rent istället.
    Gällande kam och kant så förstod jag vad du menade, men tänkte jag att du skulle lära dig det och slippa att göra fel i framtiden, inget konstigt med det?

    Men hur många missbrukare säger att de är det? Tycker det kan vara OK om man fått det som recept från en seriös läkare. Sitter man hemma i soffan en lördagkväll och röker på samtidigt som man ser på Scooby Doo tycker jag det räknas som att man missbrukar drogen. Individuellt hur man uppfattar det, men jag tycker inte man ska sånt för nöjes skull. Det är ju oftast de som sitter hemma i soffan som går ut och pratar så glatt och hjärtligt om den drogen, så ursäkta mig om jag har svårt för människor som förespråkar för den. 
    vi har ju precis förklarat att det är mindre skadligt än alcohol och man är inte alcolist för att man tar sig en öl i soffan en gång i månaden eller ens en gång i veckan.
  • Anonym (tidigare brukare)
    ModestyB skrev 2013-03-30 21:49:53 följande:
    Allt är farligt i överdrivna mängder. Att röka är farligt vad en än röker.
    Sker det ofta finns risker för social problematik, depression osv, precis som med andra beroenden.

    Att uppsöka och bruka rusningsmedel är ju inget som ska ske dagligen, då är något verkligen fel. Sker det någon gång ibland i samband med högtider, eller annat firande, eller någon gång ibland under en helg så är det inte farligt.

    För att undvika rökningens skadeverkningar så behöver det inte rökas, det går att äta i goda bakverk istället.

    För övrigt så varken röker eller dricker jag.
  • Anonym (tidigare brukare)
    Anonym skrev 2013-03-31 10:47:01 följande:

    Jodå, det är bara det att jag köper inte den "fakta" som en drogberoende knarkare ger mig.
    Den är i regel rejält vinklad och förvrängd för att passa knarkarens syfte, nämligen att återigen försvara sin drog.
    Partisk är bara förnamnet.   
    Jaså den är vinklad? Men inte statens propaganda? Jag är ledsen en nu är du ju bara naiv.
  • Anonym (tidigare brukare)
    Anonym skrev 2013-03-31 18:45:03 följande:
    Nej, det stämmer inte att man får lungcancer av cannabis.
    Här har vi FHI källa på detta.
    Där han under 30år försökt att påvisa lungcancer av cannabis.
    Men det visade för par år sedan att när han gick över sina forsknings resultat att de som bara rökte cannabis(EJ tobak).
    Fick lungcancer i mindre utsträckning än  kontroll gruppen.

    Sen är muffins gott och trevligt.

    Ja det ända farliga med Cannabis är väl övervikten man riskerar i och med "the munchies"
  • Anonym (tidigare brukare)
    ModestyB skrev 2013-03-31 17:31:28 följande:
    Det är skadligt att förånga också. Allt som hamnar i lungorna som inte är luft skadar vävnaden och ökar risken för lungcancer, därför fortsätter jag att propagera för ätandet som den ofarliga metoden. Då blir det ju dessutom efterrätten, två flugor i en...
    Socialt sett är det trevligare, ett muffinsbakkalas, eller en kopp varm choklad en stjärnklar vinternatt, plötsligt kan även den mest inbitna motståndare se de rekreationella aspekterna, som med hästlängder slår vidriga och nedbrytande svenska grisfester.
    Jag är inte mycket för starkt vanerökande personer, likväl som den som ser vardagen som en tranportsträcka till den efterlängtade fredagsölen. Livet är för kort, har jag märkt, jag vill vara (och omges av) personer som vill göra nuet till en fin plats värd att känna och uppleva fullt ut.
    Jag håller med om att man ska undvika starkt vanerökande personer, på samma sätt som folk som dricker för mycket. Fast folk som röker VILL göra nuet till en fin plats dock. Det blir det perr automatik
  • Anonym (tidigare brukare)
    Bernt Eklund skrev 2013-04-01 03:53:43 följande:
    Alkohol är bättre så till vida man inte skjuter det

     


    Öh? Nä

    Hon ser ju ut att vara aningen full eller fullständigt nedcrackad av något :-=)
  • Anonym (tidigare brukare)
    Anonym (för) skrev 2013-04-01 12:00:02 följande:
    Nej ts, det är inte farligt att bli hög. Däremot är ju alkohol också en drog vilket ofta glöms bort efter som att alkohol är lagligt att bruka. 
    Det enda som är farligt med cannabis är att det just är olagligt och vilka följder man kan få om man åker dit på det.
    Cannabis är redan fritt och om jag fick gissa så kommer en legalisering inom relativt snar framtid att ske för att ha någon chans att begränsa det, men det är fortfarande för många människor som går med din inställning till cannabis utan att egentligen veta någonting om det. En legalisering skulle bli bäst för alla i längden men det är fler som måste inse det innan det kommer att hända. Folk är fortfarande för inskränkta och förlitar sig på att personen som propagerar för en legalisering är beroende av cannabis, vilket är löjligt. Jag brukar inte cannabis men jag är för att legalisera det.
  • Anonym (tidigare brukare)
    Anonym (green) skrev 2013-04-01 16:54:42 följande:
    Man är inte drogromantiker för att man levererar fakta och rättar till dom vanliga missförstånd, man får inte cancer av cannabis punkt.
    Googla om du verkligen är intresserad på dr Donald Tashkin, mannen har spenderat 30 år av sitt liv för att påvisa länk mellan cancer och cannabis, han var även använd i svensk propaganda som en källa att cannabis ger cancer.
    Det som är extremt underligt är att påståendet kvarstår i den svenska propagandan, i motsatsen till till dr donald tuschkin som har genom sin forskning bevisat att cannabis dels inte ger cancer och dels agerar förebyggande.
    Man forskar just nu på cannabis baserade cancermediciner.

    Det är även inget ovanligt att folk som inte för harmoniska liv eller på annat sätt mår dåligt söker sig till droger om vården inte kan hjälpa dom, cannabis brukar vara en av förstahands alternativ i och med det hjälper dom och kommer med få om inga alls biverkningar.
    Dom utgör dock en försvinnande liten del av drogbrukare, synd bara att det är just den skaran som alltid dras upp i sådana diskussioner  det finns alltid nån som känner nån som har gått ner sig på att röka och eller fått haschpsykos, det slår i regel aldrig fel.
     
    Det verkar som att du har goda intentioner och vet ganska mycket om ämnet om du är för legalisering, dock så brister du på vissa plan
     
    Hashprykoser är dessutom ett okänt begrepp i många länder. Konstigt att svenskar bara drabbas? Varje gång en så kallas hashpsykos inträffat har dessutom andra droger varit inblandade.
  • Anonym (tidigare brukare)
    Anonym skrev 2013-04-01 18:00:18 följande:
    Stoppa där nu, nyss så var det att röka cannabis GAV cancer.
    Sen när det visar sig att du/ni har fel, så gör du en "svart & vitt" på oss.
    Och säger att vi påstår det har positiv effekt på friska människor.
    Visst det fanns en tendens i hans forskning som visade de som enbart rökte cannabis(ej tobak), fick lungcancer i mindre utsträckning.
    Den är ej stor, men det visar tydligt att lungcancer är inte nått som man kan hänga på cannabis.

    I USA så beställde de en forskning som skulel bevisa hur farligt det var med THC och cancer givande.
    I alla fall så var detta deras önskan när dom beställde.
    Det visade sig att råttorna och mössen som fick THC, levde längre och fick mindre tumörer än kontroll gruppen.

    Biokemisten Robert Melamede säger att vårt endocannabinoid system och egen produktion av anandamid är för låg.
    För dagens samhälle med all stress och främmande ämnen, bakterier och virus som kommer in i kroppen, och då detta system inte hinner/orkar med.
    Detta system är fundamentalt för våran hälsa.
    Och man borde äta hampa frön, som är lagligt och ger understöd till detta system,
    Det stora problemet inom Cannabis forskning är att enbart forskning för att bevisa den uppfattning man har/haft från början sponsras. All annan forskning kan man inte få anstånd för. Eftersom det finns så liten seriös och objektiv forkning att referera till så tror folk fortfarande attt staternas skrämmselpropaganda är fakta.
  • Anonym (tidigare brukare)
    Anonym skrev 2013-04-10 01:00:05 följande:
    Brukar du alltid svamla på detta vis, när diskussionen inte funkar för dig längre?
  • Anonym (tidigare brukare)

    Det verkar ha trollats i den här tråden då jag varit borta

Svar på tråden Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?