• Anonym (ts)
    Äldre 3 Sep 22:54
    52346 visningar
    347 svar
    347
    52346

    Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?

    Hur ligger det här till egentligen? Är det farligt att röka och bli hög. Jag har enda sen jag varit liten fått veta att "droger" är farliga, vad det nu än är för drog. Men sen kommer min sambo och säger "neeeeeej, det är inte farligt. Det kommer bli lagligt inom några år, för att det inte alls är farligt, du kommer se"

    Alltså, vi bråkar om det här hela tiden. jag vet inte om jag ska tro honom eller inte, så nu vänder jag mig hit. Är det farligt att bli hög? Eller är det ungefär samma sak som att röka cigaretter eller vattenpipa? 

    Om det nu är farligt, hur ska jag få honom att fatta att det är farligt?
    Vi har ett barn ihop nu, och det känns inte alls säkert att vi är nära honom när han säger att det itne alls är farligt.. 

  • Svar på tråden Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?
  • Äldre 8 Apr 23:29
    Digestive skrev 2013-04-08 23:21:41 följande:
    Alltså, vi pratar inte om saker i egenskap av smakförstärkare - vi pratar om droger i egenskap av droger, det bemöter du bland cannabisanvändare här (med utrymme för undantag där det gäller). Kan du inte se skillnaden?

    Du har liksom ingen grund för att klassa den ena drogen bättre än den andra eller jämföra alkohol med det ena eller det andra med dig själv som referens - för du använder inte alkohol som en drog. Du använder alkohol på samma grund som en annan skulle kunna använda cannabis som garnityr - en fin grön färg, luktar gott och distinkt men man ska inte ta för mycket, då kan bli man snurrig i bollen. Det har liksom ingenting med droger i egenskap av droger att göra what so ever.
     
    Exakt!
    Som drog är alkohol inget vidare, vilket jag nämnt och jag är övertygad om att det finns de preparat som ger skönare och mindre problematiska rus än alkohol (därmed inte sagt att de är ofarliga eller ens mindre farliga än alkohol).

    Men nu var det ändå så att jag halkade in på ett bananskal för att jag ville kommentera en dålig jämförelse mellan cannabis och vin. Att jag sedan fortsatt skriva är ju tack vare att det jag skriver hela tiden blir ifrågasatt.
  • Äldre 8 Apr 23:55
    Tom Araya skrev 2013-04-08 23:29:35 följande:
    Exakt!
    Som drog är alkohol inget vidare, vilket jag nämnt och jag är övertygad om att det finns de preparat som ger skönare och mindre problematiska rus än alkohol (därmed inte sagt att de är ofarliga eller ens mindre farliga än alkohol).

    Men nu var det ändå så att jag halkade in på ett bananskal för att jag ville kommentera en dålig jämförelse mellan cannabis och vin. Att jag sedan fortsatt skriva är ju tack vare att det jag skriver hela tiden blir ifrågasatt.
    Fortfarande. Olika syften vad exakt samma mängd anbelangar, påverkar inte drogens effekt på ansvarstaganden. Det enda som påverkas ligger i din syn på den aktuella människan - och din syn på den människan omhändertar inte barnen, utan den nedvärderar enbart deras mor och/eller far på helt banala grunder.

    När människor till och med nedvärderar ansvar när ansvaret har tagits. "- Du må ha parkerat bilen rätt men du gick inte riktigt ut ur bilen på ett vis som jag gillar - därför har jag ett problem med din bilkörning." Vit kränkt öldrickande man.

    Tar det aldrig stop?
  • Anonym
    Äldre 9 Apr 00:11
    Tom Araya skrev 2013-04-08 22:41:09 följande:
    Då alkohol löser ett oräkneligt antal smak- och doftämnen kan den inte jämföras med någon enskild smak.
    Det nu pratar om alkoholens förmåga som lösningsmedel.
    Hur detta har med att göra med ditt vin, öl som du dricker är en sjukt bra fråga.

    Eller försöker du säga att du använder ditt lösningsmedel till att lösa smak och doft ämnen ur nått annat.
    Innan du dricker alkoholen?
    Och försök inte säga detta sker i munnen när du äter mat.
    För då blir du riktigt löjlig.

    Vi pratar i konsumtion, då är smak och doftämnen, som de är.
    Och alkohol och cannabis har smak och doft.
    Som konsumenten njuter av, dock på olika sätt.
    Men grunden till smak och doft, är unikt för individ.
  • Äldre 9 Apr 00:14
    Digestive skrev 2013-04-08 23:55:06 följande:
    Fortfarande. Olika syften vad exakt samma mängd anbelangar, påverkar inte drogens effekt på ansvarstaganden. Det enda som påverkas ligger i din syn på den aktuella människan - och din syn på den människan omhändertar inte barnen, utan den nedvärderar enbart deras mor och/eller far på helt banala grunder.

    När människor till och med nedvärderar ansvar när ansvaret har tagits. "- Du må ha parkerat bilen rätt men du gick inte riktigt ut ur bilen på ett vis som jag gillar - därför har jag ett problem med din bilkörning." Vit kränkt öldrickande man.

    Tar det aldrig stop?
    Helt klart värderar jag människors handlingar efter deras syften, även om konsekvenserna är desamma, vem gör inte det?
  • Anonym
    Äldre 9 Apr 00:22
    Tom Araya skrev 2013-04-09 00:14:51 följande:
    Helt klart värderar jag människors handlingar efter deras syften, även om konsekvenserna är desamma, vem gör inte det?
    Det är inte min erfarenhet härifrån i ett sådant här ämne.
    Försöker du hyckla dig igenom detta?
  • Äldre 9 Apr 00:41
    Anonym skrev 2013-04-09 00:11:45 följande:
    Det nu pratar om alkoholens förmåga som lösningsmedel.
    Hur detta har med att göra med ditt vin, öl som du dricker är en sjukt bra fråga.

    Eller försöker du säga att du använder ditt lösningsmedel till att lösa smak och doft ämnen ur nått annat.
    Innan du dricker alkoholen?
    Och försök inte säga detta sker i munnen när du äter mat.
    För då blir du riktigt löjlig.

    Vi pratar i konsumtion, då är smak och doftämnen, som de är.
    Och alkohol och cannabis har smak och doft.
    Som konsumenten njuter av, dock på olika sätt.
    Men grunden till smak och doft, är unikt för individ.
    Smaken på alkohol i sig är bara intressant om den är stark och helst ren, annars fungerar den främst för att lösa de smak- och doftämnen som finns i drycken förövrigt (i exempelvis öl, vin och cider)
    För lagrade starkspritdrycker (exempelvis cognac, whisky m.fl.) har båda funktionerna betydelse.

    I kombinationen alkohol och mat/tilltugg så har du dels dryckens smak (i vin bestående av ett flertal syror) där alkoholen löser (och därmed bär/lyfter fram) doft- och smakämnen men också kombinationen dryck + mat samt alkoholens lösning av matens doft- och smakämnen.
    Självklart sker mycket av smakkombinationerna i munnen då smaken hänger kvar även efter att du svalt mat eller dryck.

    Jag tycker det är märkligt att du ens tar upp detta om du inte är påläst (för det är du uppenbarligen inte med dina frågor).
  • Äldre 9 Apr 06:05
    Tom Araya skrev 2013-04-09 00:14:51 följande:
    Helt klart värderar jag människors handlingar efter deras syften, även om konsekvenserna är desamma, vem gör inte det?
    Vi pratar inte om någon som försöker bli vän med dig bara för att komma din syster närmare, exempelvis, eller om katoliker som hjälper till i U-länder på premisser att de får missionera, exempelvis - utan vi pratar om någon som dricker 2 glas vin med ett annat syfte än dig.

    Exakt vad skulle du kunna använda som grunder för att kunna värdera upp syftet i det här fallet - dig själv, dig själv allena och hur illa du tar vid dig när det händer? 

    Kan du konkret ens förklara varför inställningen "jag vill bli 2 glas vin berusad" överhuvudtaget vore någonting dåligt, eller för den delen varför inställning "jag vill smaka på 2 glas vin" vore någonting bättre?
  • Anonym
    Äldre 9 Apr 06:32
    Tom Araya skrev 2013-04-09 00:41:13 följande:
    Smaken på alkohol i sig är bara intressant om den är stark och helst ren, annars fungerar den främst för att lösa de smak- och doftämnen som finns i drycken förövrigt (i exempelvis öl, vin och cider)
    För lagrade starkspritdrycker (exempelvis cognac, whisky m.fl.) har båda funktionerna betydelse.

    I kombinationen alkohol och mat/tilltugg så har du dels dryckens smak (i vin bestående av ett flertal syror) där alkoholen löser (och därmed bär/lyfter fram) doft- och smakämnen men också kombinationen dryck + mat samt alkoholens lösning av matens doft- och smakämnen.
    Självklart sker mycket av smakkombinationerna i munnen då smaken hänger kvar även efter att du svalt mat eller dryck.

    Jag tycker det är märkligt att du ens tar upp detta om du inte är påläst (för det är du uppenbarligen inte med dina frågor).
    Du blir ju bara än mer rolig desto mer du skriver och än mer tydligt att du är en ren och skär hycklare.

    Alkoholen i öl och vin, har inte löst några ämnen i ölet eller vinet för att smaka som den gör.
    Den smaken kommer från val av sockergivare/frukt, jäst, vatten i mer undantagsfall andra smakgivare.
    Dessa smaker uppstår sedan i jästprocessen.
    Hade din "teori" som alkohol som löser in smakerna i ölet/vinet, så hade man kunnat tillsätta dessa smaker efteråt och fått samma smak.
    Men så blir det inte, så där föll den som en fura.
    Whiskey, cognac och liknande lagrings spritsorter, förlitar sig helt på de finkeloljor som finns.
    Och den ombildningen av dessa finkeloljor sker i faten, som blir till mer angenäma smaker.

    Problemet är inte att alkoholen är en god dryck för vissa, problemet är  när du säger cannabis inte har smak eller doft som kan uppskattas av konsumenten.
    Precis som du skulle ha monopol i vad folk tycker är gott, smak och doft.

    När det kommer till alkohol och alkoholtillverkning så är mina kunskaper lite under de som har det som sitt arbete.
    Och mina frågor är uppenbara och en väldig förundring över att du pratar om dricka alkohol, men diskuterar alkoholen som lösningsmedel för smaker och dofter.
    Och du svarade aldrig på detta om lösningsmedel och öl och vin, jag förstår du inbillar dig detta.
    Genom att säga ja det blir olika smaker med syror och så vidare.
    ja äter lite lingonsylt, så får mjölken en annan smak tex, jaha vadå då?
    Gör det lingonsylt till en fantastisk smak och doftbärare, nä inte mer än alkohol.
    Det är pga olika syror man tillsatt i form av olika frukter, ämnen och så vidare.

    Roliga är att jag finner alkohol som en god dryck, men det utesluter inte att cannabis är har en utmärkt smak och doft.
    Och det bästa av allt, är att cannabisen sen gör så allt annat luktar och smakar fantastiskt gott, lite senare.
    Den egenskaper har inte alkoholen, den bedövar smak och doft.
    Utom möjligtvis mjöd, som bara smakar mer och mer desto mer man dricker(mjöden då).
  • Anonym
    Äldre 9 Apr 06:36
    Digestive skrev 2013-04-09 06:05:40 följande:
    Vi pratar inte om någon som försöker bli vän med dig bara för att komma din syster närmare, exempelvis, eller om katoliker som hjälper till i U-länder på premisser att de får missionera, exempelvis - utan vi pratar om någon som dricker 2 glas vin med ett annat syfte än dig.

    Exakt vad skulle du kunna använda som grunder för att kunna värdera upp syftet i det här fallet - dig själv, dig själv allena och hur illa du tar vid dig när det händer? 

    Kan du konkret ens förklara varför inställningen "jag vill bli 2 glas vin berusad" överhuvudtaget vore någonting dåligt, eller för den delen varför inställning "jag vill smaka på 2 glas vin" vore någonting bättre?
    Dom inbillar sig detta, för då är ju det "fint" att dricka.
    Vill du ta 2 glas vin för slappna av och kanske få lite buzz.
    Ja då är du inte värd ett skit, och alla moraliska pekfingrar i ögat är man då värd.

    Och det är detta som summerar upp Tom Araya som en hycklare.
    Nothing more, nothing less.
  • Äldre 9 Apr 09:08
    Tom Araya skrev 2013-04-08 20:33:14 följande:
    Som drog är alkohol nog en av de sämre. För sina egenskaper vad det gäller smak är den smått överlägsen.
    Som drog är den en av dom sämsta, som smakhöjare fungerar den kanske om man använder det i det syftet men så gör cannabis det också.
    Så för sina egenskaper  om jag skulle få välja så skulle jag nog välja cannabis som smakhöjare än att hälla i mig ett gift i det syftet.
     
Svar på tråden Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?