• Anonym
    Äldre 4 Sep 18:52
    37440 visningar
    178 svar
    178
    37440

    Åh va jag avskyr när det ringer på dörren!!!

    Jag bor i lägenhet i en mellanstor stad, känner inte så jättejättemycket folk här, men dom jag känner vet att jag inte öppnar ytterdörren om jag inte vet vem som kan tänkas ringa på.
       
    Under de senaste veckorna har det ringt på min dörr ett flertal gånger... Eftersom det är ganska lyhört och man hör vad som sker i trapphuset så hörs det om det är hos någon mer det rings på. Men det har det inte gjorts, bara på min dörr...
    Jag vet att det inte är någon jag känner eftersom dom antingen skulle ringt innan och sagt att dom kommer, eller hört av sig efteråt och sagt att dom ringt på.
    Jag kan inte låta bli att tycka det är otäckt! Va vill dom mig i mitt hem?!

    Häromdagen när det ringde på dörren så smög jag till ett fönster och väntade på att det skulle komma ut nån från porten, och det gjorde det. En kvinna jag aldrig sett stirrade upp mot mina fönster när hon gick förbi..

    Vill väl bara skriva av mig...Kanske är nån mer som är lika töntig som mig...? 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-04 22:39
    Har kommit en del förslag på vad alla dessa påringningar beror på...

    Att det är kronofogden är inte särskilt troligt då jag inte har några skulder, vad jag vet iaf. Och dom borde väl skickat nåt brev först innan dom börjar terrorisera?

    Jehovas, kan det ju va...Fast jag tycker det är konstigt om det bara är mig dom ringer på hos?! Likaså försäljare, tiggare, organisationer mm...Varför bara mig?
    Det är så lyhört så allt som sker i trapphuset hörs in i lägenheterna.. Om dom går i trappan så hörs det, ringer dom på hos nån¨på samma eller närliggande våningsplan så hörs det, även om dörrar öppnas så hörs det..

    Hyresvärd och hantverkare skulle höra av sig om dom behövde komma in.

    Hyresgästföreiningen...Knackar dom dörr hos folk som inte är medlemmar? Borde dom inte lämna meddelande i brevinkastet då?

    Majblomsförsäljare känns inaktuellt nu...i såfall är dom sent ute, eller i god tid...
    Jultidningsförsäljare skulle det kunna vara. MEN dom jag sett gå ut ur porten efter att det ringt på min dörr har varit för gamla för det...

    Radiotjänst har jag svårt att tro att det är...Betalar tv-licensen varje kvartal, så dom har inget att anmärka på..

    Jag har bott här i bra många år nu, så att det skulle vara folk som söker tidigare hyresgästen känns inte heller särskilt troligt...Varför börja söka den nu liksom?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-04 22:43
    Ja just det... Socialen har jag aldrig haft någon kontakt med, så jag förstår inte varför dom skulle söka upp mig i mitt hem?

    Polisen kan jag inte heller förstå vad dom skulle vilja mig...

    Om det skulle vara nån granne så förstår jag inte varför dom skulle gå ut genom porten varje gång liksom.. Dessutom är det ingen av dom jag sett som varit nån av grannarna...

    Blir tokig! Bara funderar och funderar...

  • Svar på tråden Åh va jag avskyr när det ringer på dörren!!!
  • Äldre 4 Sep 21:43
    #62

    Skulle aldrig öppna dörren åt någon jag inte vet vem det är. Kan ju vara en galen människa som kan slå ihjäl en.

  • Anonym (A)
    Äldre 4 Sep 21:46
    #63

    Något sånt här kanske? Har inte testat själv men är lite sugen på nått liknande. Hittade förut en variant med en display så man kunde tex sitta kvar i vardagsrummet och se vem som står utanför dörren. Kommer tyvärr inte ihåg va den hette.

  • Anonym (A)
    Äldre 4 Sep 21:46
    #64

    Hahhaha, kanske skulle skicka med länkten oxå...

    http://www.prylstaden.se/spionprylar/titthalskamera-dorrkamera-med-lcd-skarm

  • Äldre 4 Sep 21:46
    #65

    Jag skulle också tycka att det var obehagligt att öppna dörren om jag inte väntar besök och inte kan se vem som står där.

    På dagtid är det nog ingen större fara att öppna dörren. Finns många möjliga personer det kan vara.

    -Kronofogden (om man har skulder)

    -Radiotjänst

    -Jehovas vittnen !

    -Någon typ av försäljare (försäkringar, hemlarm,pensionssparande/bolag mm

    -Socialen

    Men om det däremot ringer på dörren sent på kvällen eller mitt i natten så är det obehagligt, och man bör absolut inte öppna om man inte vet vem det är.

    Jag bor i villa och kan se från köksfönstret samt från min sons fönster vem som står och knackar på.
    En gång när min sambo jobbade natt, så knackade det ganska hårt ¨på dörren ca kl 23 på kvällen.. Jag låg och sov men smög upp för att se vem det var. Kikade diskret bakom gardinen i min sons rum. Såg då en volvo av äldre modell med motorn igång utanför . Den som då ringde på dörren gick sen ner till bilen och satte sig på passagerarsidan och de åkte iväg. Han var runt 20-25 år gammal skulle jag tro och jag har aldrig sett honom förut. Det var lite obehagligt. Och tänkte verkligen inte öppna !Hade telefonen i beredskap med numret till polisen.Men som tur var så åkte dom när ingen öppnade.                    

  • nozpa
    Äldre 4 Sep 21:47
    #66

    De som brukar ringa på här som jag inte känner då är. Viasatförsäljare, larmförsäljare, jehovas, mormoner, försäljare efter säsong (majblommor, jultidningar etc).

    När jag bodde i lägenhet så fick jag besök av tv-pejlare samt av hyresgästföreningen. Dom går ju runt o varvar medlemmar.

    Övriga: Polisen, någon budfirma kanske? Delgivningsman?     

  • Äldre 4 Sep 21:50
    #67

    Jobbigt att inte ha titthål! Om det ringer på dörren när jag är ensam hemma så kikar jag alltid ut, och är det någon jag inte känner igen så öppnar jag inte. Det finns så mycket konstiga människor här i världen. Här om kvällen ringde det på dörren och min sambo öppnade. Utanför stod en okänd person som började tigga pengar till trisslotter. Och hen gav sig inte ens när min sambo sa nej? Obehagligt. 


    Thats my story and I'm sticking to it. www.mellas.se/
  • Äldre 4 Sep 21:51
    #68

    Vi har en lapp på dörren där det står att försäljare och religiösa samfund undanbedes, då slipper man många påringningar.


    ♥ Morten & Vidar 091029 ♥ Knut 110531 ♥ BF 120916
  • Anonym (öppna­r ej)
    Äldre 4 Sep 21:55
    #69

    Öppnar aldrig för okända.

    Har inget intresse av tjänster som de kan erbjuda.

  • Anonym (Jag också)
    Äldre 4 Sep 22:02
    #70

    Jag är likadan, väntar jag inget besök eller vet vem det är öppnar jag inte. Kan ju faktiskt vara inbrottstjuv eller mördare m.m. Har dock haft försök till inbrott tidigare. En gång var jag inte hemma och andra gången satt jag i soffan när nyckel sattes i låset men inte kunde vridas om. Det var riktigt otäckt

  • Anonym (Jag också)
    Äldre 4 Sep 22:03
    #71

    Och båda gångerna var dagtid

Svar på tråden Åh va jag avskyr när det ringer på dörren!!!