• Anonym
    Äldre 4 Sep 18:52
    37541 visningar
    178 svar
    178
    37541

    Åh va jag avskyr när det ringer på dörren!!!

    Jag bor i lägenhet i en mellanstor stad, känner inte så jättejättemycket folk här, men dom jag känner vet att jag inte öppnar ytterdörren om jag inte vet vem som kan tänkas ringa på.
       
    Under de senaste veckorna har det ringt på min dörr ett flertal gånger... Eftersom det är ganska lyhört och man hör vad som sker i trapphuset så hörs det om det är hos någon mer det rings på. Men det har det inte gjorts, bara på min dörr...
    Jag vet att det inte är någon jag känner eftersom dom antingen skulle ringt innan och sagt att dom kommer, eller hört av sig efteråt och sagt att dom ringt på.
    Jag kan inte låta bli att tycka det är otäckt! Va vill dom mig i mitt hem?!

    Häromdagen när det ringde på dörren så smög jag till ett fönster och väntade på att det skulle komma ut nån från porten, och det gjorde det. En kvinna jag aldrig sett stirrade upp mot mina fönster när hon gick förbi..

    Vill väl bara skriva av mig...Kanske är nån mer som är lika töntig som mig...? 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-04 22:39
    Har kommit en del förslag på vad alla dessa påringningar beror på...

    Att det är kronofogden är inte särskilt troligt då jag inte har några skulder, vad jag vet iaf. Och dom borde väl skickat nåt brev först innan dom börjar terrorisera?

    Jehovas, kan det ju va...Fast jag tycker det är konstigt om det bara är mig dom ringer på hos?! Likaså försäljare, tiggare, organisationer mm...Varför bara mig?
    Det är så lyhört så allt som sker i trapphuset hörs in i lägenheterna.. Om dom går i trappan så hörs det, ringer dom på hos nån¨på samma eller närliggande våningsplan så hörs det, även om dörrar öppnas så hörs det..

    Hyresvärd och hantverkare skulle höra av sig om dom behövde komma in.

    Hyresgästföreiningen...Knackar dom dörr hos folk som inte är medlemmar? Borde dom inte lämna meddelande i brevinkastet då?

    Majblomsförsäljare känns inaktuellt nu...i såfall är dom sent ute, eller i god tid...
    Jultidningsförsäljare skulle det kunna vara. MEN dom jag sett gå ut ur porten efter att det ringt på min dörr har varit för gamla för det...

    Radiotjänst har jag svårt att tro att det är...Betalar tv-licensen varje kvartal, så dom har inget att anmärka på..

    Jag har bott här i bra många år nu, så att det skulle vara folk som söker tidigare hyresgästen känns inte heller särskilt troligt...Varför börja söka den nu liksom?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-04 22:43
    Ja just det... Socialen har jag aldrig haft någon kontakt med, så jag förstår inte varför dom skulle söka upp mig i mitt hem?

    Polisen kan jag inte heller förstå vad dom skulle vilja mig...

    Om det skulle vara nån granne så förstår jag inte varför dom skulle gå ut genom porten varje gång liksom.. Dessutom är det ingen av dom jag sett som varit nån av grannarna...

    Blir tokig! Bara funderar och funderar...

  • Svar på tråden Åh va jag avskyr när det ringer på dörren!!!
  • Anonym (Din granne­?)
    Äldre 4 Sep 23:01
    #82
    Anonym skrev 2012-09-04 22:56:46 följande:

    Va jäkla otäckt!!!

    När nyckeln sattes i låset. men inte passade, vad hände sen? 

    Jag gissar att personen märkte sitt misstag, och gick en trappa upp/ned till sin egen lägenhet... Been there, done that!
    En kompis kompis gjorde samma sak, men hade gått in i fel uppgång... 
  • icy
    Äldre 4 Sep 23:03
    #83
    Anonym (Din granne?) skrev 2012-09-04 23:01:39 följande:

    Jag gissar att personen märkte sitt misstag, och gick en trappa upp/ned till sin egen lägenhet... Been there, done that!
    En kompis kompis gjorde samma sak, men hade gått in i fel uppgång... 
    Ja, det har faktiskt hänt mig också. Otroligt pinsamt när en gubbe öppnade dörren och jag insåg mitt misstag av fel lägenhetsdörr och våning Skrattande
  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 4 Sep 23:08
    #84
    Anonym (Din granne?) skrev 2012-09-04 23:01:39 följande:

    Jag gissar att personen märkte sitt misstag, och gick en trappa upp/ned till sin egen lägenhet... Been there, done that!
    En kompis kompis gjorde samma sak, men hade gått in i fel uppgång... 
    Jo det är lätt hänt om det är i områden där alla hus är exakt likadana och man inte riktigt tänker sig för...

    Just i mitt område är inga hus lika..varken på utsidan eller insidan...Så att så många människor av misstag skulle gått in i fel hus och ringt på min dörr i tron att det är hos deras bekant är inte heller troligt...

       
  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 4 Sep 23:18
    #85

    Jag vet inte vad som är bäst...Försöka släcka så många lampor som möjligt så att det ser ut som om man inte är hemma? Eller ha alla tända så det syns att man är hemma fastän man inte öppnar?

    Tror faktiskt jag ska testa att släcka ner så det ser ut som att man inte är hemma...blir väl lite jobbigt men ska pröva ett tag.
    Va jobbigt att inte kunna känna sig trygg i sitt egna hem och inte få ha lugn och ro..!  

  • Anonym
    Äldre 4 Sep 23:20
    #86

    sätt en lapp på dörren då.

    "Är du inte min vän, ring inte på. jag hatar okända besökare"

  • Anonym
    Äldre 4 Sep 23:27
    #87

    Öppnar inte heller för okända eller beror nog på. Kan ju vara så att vårt vardagsrum/sonens rum syns rakt in eller lite disk osv. Så tycker det e lite för stökigt för stunden. Men vi har titthål vilket känns skönt. För vem vet när vårt fyllo granne eller vår psykiskt störde granne ringer på för ett litet samtalDrömmer  Känns sådär lagom förmycket och ha två i samma trappuppgång som man helst håller undan från sonen.

    Vår fyllo granne ställde sig i dörren någon gång när vi hade den på glänt för att det var saker vi skulle flytta på. OCh sluddrade nåt om att han inte ville att vi skulle flytta. (i den stunden kändes det som vi vill jäääätte gärna flytta)

    Jehovas öppnar jag inte av ren princip men de verkar ju inte ringa på här. Om det inte va mannen som kan ha öppnat.   

  • Äldre 4 Sep 23:42
    #88

    Skaffa titthål OCH en säkerhetskedja.  Om du kollar i titthålet och inte begriper vad personen vill dig kan du öppna med säkerhetskedjan på och fråga vad de vill. Det kanske är Jehovas och då får du en chans att säga att du inte vill ha fler besök. Om du bor ensam kan det vara väldigt skönt att veta att det är svårt att bara rycka upp din dörr och tränga sig in.

  • Äldre 5 Sep 00:01
    #89
    Anonym skrev 2012-09-04 22:48:05 följande:
    Men jag är inte nyinflyttad...

    Jag har öppnat ett par gånger...Men det ger ju sig faan inte! Vill verkligen inte öppna mer..
    Ena gången var det en ej svensktalande människa som jag inte kan förstå vad den ville och andra gången var det jehovas...

    Varför knackar Hyresgästföreningen dörr?   
    bott i över ett år, då kom hyresgästföreningen och ringde på. killen öppnade och vi blev inte av med han som ringde på! han stod och babblade länge trots att vi inte var intresserade och påpekade det och hade en bebis som skrek och skulle sova.

    sen dess öppnar jag inte heller dörren när det ringer på spontant...

    sist var det en ung kille som ringde på mitt på dagen. jag öppnade inte, och efter nån minut så gick strömmen i lägenheten. sen såg jag genom titthålet att han höll på att mecka med nåt, sedan kom strömmen tillbaks. var väl nåt i trapphuset  som skkulle fixas....
  • Anonym (Ò.ó)
    Äldre 5 Sep 00:19
    #90

    där jag bor har brevbäraren börjat plinga på om något brev är för sort för att gå in genom brevinkastet, jag vet att detta även hänt folk jag känner som bor i andra städer nyligen, verkar vara en grej de börjat köra med helt enkelt, skrämde skiten ur mig i början.

  • Anonym
    Äldre 5 Sep 00:24
    #91

    Fan vad läskigt, ts. Jag skulle fråga genom dörren vem det var, utan att öppna. Hellre det är ovisshet, så det inte blir inbrott. Hörde rätt nyligen en grannkvinna som gjorde så när nån gubbe stod utanför och ringde på. Det är ju bara att säga att man inte kan öppna.

Svar på tråden Åh va jag avskyr när det ringer på dörren!!!