Inlägg från: frågvis |Visa alla inlägg
  • frågvis

    Att ogilla sitt hår - nån mer ?

    Jag vantrivs med mitt hår och har alltid gjort det.
    Jag har visserligen inte lockigt eller vågigt hår. Istället är det obotligt spikrakt. Inte ens en dunderkrullpermanent hos frissan gav mig volym på håret. Det bara hänger där och är så trist.
    Jag har försökt att färga det många gånger. Först gick jag till frisör och gjorde det men efter ett par veckor hade all färg förvandlats till någon konstig rödfärg. Tänk sådan där röd hennafärg.
    Jag har guldfärgat hår när jag inte färgar men det ser barnsligt ut så jag vill gärna variera mig lite.
    Föredrar mörkare toner som mörkbrunt eller svart, men det går ju aldrig eftersom att håret blir panikskrikrött till slut.

    Jag har försökt att vara "snäll" mot håret genom att använda enbart balsam eller olika oljetvättar. Med tanke på mitt spikraka hår hjälper det föga. Det som händer är att håret läger sig om möjligt ännu mer platt mot skallen och ser flottigt ut. Det inte bara ser flottigt ut, det känns flottigt med.

    Just nu går jag på stenhård diet och tappar otäckt mycket hår varje dag. Tydligen kan det bli så när man går ner snabbt i vikt. Det hjälper inte direkt mitt redan tråkiga hår.
    Sonen har också upptäckt tjusningen med att slita i håret vilket resulterar i två stycken djävulshorn i varsin ände av pannan. Supersnyggt. Fler mammor som har hakat på den trenden kanske?

    Är så sugen på förändring men är livrädd för att klippa mig kortare eftersom jag inte vet hur mycket mer hår jag kommer att tappa. Nu kan jag i alla fall knöla ihop det bak på huvudet så att det ser ut som att jag har massor med hår. Jag vill också färga igen men är rädd att jag ska se ännu mer tunnhårig ut.


  • frågvis

    Det klassiska är väl att man önskar sig det man inte har Mina vänner som har lockigt hår säger alla att de vill ha hår som mig.

    Volympuder hjälper inte alls. Har lagt ner tusentals kronor på locktänker, volymtänger osv men efter en knapp timme har håret rätat ut sig igen. Det är så trist. Frisören säger att jag har typisk asiatisk hårkvalitet. Märkligt då det inte finns ett uns av asiat i mig
    Men det är väl så det är, och det får man acceptera. Tråkigt bara när man är så urled på sitt hår och önskar variation. 


Svar på tråden Att ogilla sitt hår - nån mer ?