• Äldre 17 Sep 21:10
    19555 visningar
    71 svar
    71
    19555

    Oro för missfall igen. Någon som fått missfall vid första graviditeten och kan lugna en stackars orolig krake med att andra försöket kommer att gå bra. Endast solskenshistorier tack!

    Hej

    Jag var jätteglad för inte så länge sen här... sen fick jag missfall i vecka 6... nu kommer tankarna kring hur nästa graviditet kommer bli.

    Jag skulle bli så tacksam för Era historier, ni som varit med om missfall vid första graviditeten som sedan fått barn. Hur lång tid tog det att bli gravid igen? Hur kände Ni er? Vad gjorde Ni för att inte oroa Er? Väntade ni en mens, eller två innan ni försökte igen? Eller körde ni direkt på första ägglossningen. Hur gick det?

    Någon som vet om det är vanligt att få missfall vid första graviditeten?

    Ja frågorna är många och jag skulle bli himla tacksam för lite svar.

       

  • Svar på tråden Oro för missfall igen. Någon som fått missfall vid första graviditeten och kan lugna en stackars orolig krake med att andra försöket kommer att gå bra. Endast solskenshistorier tack!
  • Äldre 17 Sep 21:27
    #1

    Jag fick missfall i v12 och sedan tog det 4 månader innan jag blev gravid igen. Jag blev rekommenderad att vänta en mensperiod så det gjorde jag. Med nästa graviditet så var jag ju naturligtvis super-nervös och det höll i sig under hela graviditeten. Idag är min son nästan 18 mån och helt frisk.

  • Äldre 17 Sep 21:32
    #2

    Jag fick MF först och har nu två friska härliga barn. Någonstans läste jag att de flesta som får MF bara får det en gång så du får se det som att du har haft ditt nu. Lycka till i framtiden!

  • Äldre 17 Sep 21:34
    #3

    Min bästa vän fick mf vid första graviditeten och blev gravid direkt efter utan mens imellan och har nu en frisk och glad 1-åring! :)

  • Äldre 17 Sep 21:42
    #4

    Mamapapa! Underbart! Grattis till sonen!! Ja, jag undrar om man kan släppa nervositeten.. Men skönt att det gick bra trots att du var nervös! För det är lite det jag oroar mig för också. Att man blir så nervös att det blir missfall av bara det! Fast ska ju inte bero på det.... Men ändå! En mensperiod sa de till oss också. Betyder det mens en eller två gånger tro?

  • Äldre 17 Sep 21:45
    #5

    Snöfrun!!! Åååå, hoppas, hoppas!! Vet du hur glad jag blev nu! Ska tänka på det när jag oroar mig i framtiden! Nu är det ju tyvärr Lite lång tid kvar tills jag får börja oroa mig bara...tack för det och grattis till dina två fina! :)

  • Äldre 17 Sep 21:51
    #6

    Zarina! Tänk om jag skulle våga försöka nästa ägglossning...? Slutat blöda nästan helt nu och så... Men tror jag behöver vänta för att återhämta mig mentalt också. Önskar jag vore modig och provade. Tyvärr tror jag att min oro för gamla rester i livmodern skulle vara för stor... Men ååå, vill så gärna känna gravidhormonerna rusa runt i kroppen och bli så där allmänt ointresserad av allt annat oviktigt i världen. Trots mf i vecka 6 hann man ju få lite moderkänslor! Och det var underbart! Tack Zarina härligt att höra att det gick bra för din vän! :)

  • Äldre 17 Sep 21:52
    #7

    Vänta tills du slutat blöda av missfallet. Vänta sedan tills du har nästa mens. Därefter kan du prova igen.
    Håller tummarna!

    Jag hade jättebra stöd av en grupp tjejer här på FL - någon startade en grupp typ "gravid efter missfall - följas åt?" och vi stöttade varandra hela vägen. Alla gick det bra för! Vi hade alla haft MA typ av missfall också - när embryot dött i magen men det inte upptäcks förrän flera veckor senare, vilket gjorde oss extra nojiga att det var dött igen. Så det kan jag rekommendera du gör när du blir gravid igen - för ingen som inte gått igenom mf själv vet hur jobbigt det är.

  • Äldre 17 Sep 21:53
    #8

    Jag har fick missfall i dec, var då i v8. Men plusade sedan utan någon mens emellan, så sitter nu höggravid i vecka 38 och längtar efter att få träffa den lilla!

  • Äldre 17 Sep 22:03
    #9

    Mamapapa!! Gick det bra för alla!! Wow! Nu längtar jag efter att bli gravid igen! Märkligt att det verkar vara så vanligt att det händer så många vid första graviditeten! Jag hoppas verkligen slippa vara med om det igen! Ne usch, ingen trevlig upplevelse.

    Ma låter sjukt jobbigt! Jag är ändå tacksam för att det kom ut så tidigt som det gjorde trots upplevelsen!

    Ja jag ska nog vänta en mens... Och kör på den andra ägglossningen! Ne det kommer bli svårt att lita på att det kommer gå bra. Tänker att jag bokar in ett Vul ganska fort efter jag blivit gravid igen. Kan vara skönt om man hittar en grupp med andra i samma situation ja. Tack för tipset! Planerar du fler barn tro?

    Har du hört av de andra tjejerna i gruppen även senare?

    Kram

  • Äldre 17 Sep 22:06
    #10

    Pheia. Underbart!!! Du vågade! Eller hade du fått rådet att vänta en mens? Det verkar gå bra för många! Jag tror bara att jag inte orkar vara orolig när jag vet att det kan finnas en ökad risk för mf! Grattis till Dig och vad härligt att snart få träffa den lille! Har han/hon ett namn redan? Vet du kön? Har du gjort många ultraljud? Eller har du bara varit coollugn?

Svar på tråden Oro för missfall igen. Någon som fått missfall vid första graviditeten och kan lugna en stackars orolig krake med att andra försöket kommer att gå bra. Endast solskenshistorier tack!