• Soffi80

    Hur får vi honom torr på natten?

    Hej!

    Vi har en son på snart tre år som har varit torr på dagen i mer än sex månader nu. På natten har han fortfarande blöja och i början var den torr varje morgon, men nu har han börjat kissa i blöjan. Mestadels på morgonen innan han hinner till toa, det verkar precis som han tycker att det är bekvämt att kissa i blöjan....

    Det gånger vi har provat utan blöja på natten så har han kissat i sängen, och inte vaknat. Så vi har märkt det på morgonen.

    Vi har inte provat att ta upp honom mitt i natten för att kissa, jag tror att han blir jätte arg om vi gör det.

    Vi tänkte prova utan blöja igen, trots att han helst vill ha blöja på natten. Gör vi rätt eller hur kan vi göra annorlunda? Några tips?

  • Svar på tråden Hur får vi honom torr på natten?
  • BVCsköterska Eva

    Hej!

    När man är tre år så är det vanligt att man har blöja på natten. Hos många barn är inte förmågan att koncentrera urinen på natten så väl utvecklad ännu. Om det verkar som om han kissar tidigt på morgonen så är han nog på god väg att få till det men skynda inte på honom utan låt det ta den tid det tar. Han verkar sova tungt också då han inte märker att det blir blött i sängen.

    Man kan tänka på att inte ge så mycket att dricka på kvällen så blir det helt enkelt mindre urin att ta hand om. Om ha dricker välling innan läggdags så kanske man kan tidigarelägga den.

    Lycka till!    / Eva

Svar på tråden Hur får vi honom torr på natten?