Inlägg från: Fröken Smilla |Visa alla inlägg
  • Fröken Smilla

    18 år sedan idag estonia sjönk. Vilken katastrof minns du mest, vad gjorde du den dagen?

    Estonia minns jag inte så väl, även om jag var 13 år gammal. Minns vissa bilder från TV:n men hade nog svårt att greppa vilken stor katastrof det var.

    11 september minns jag väldigt väl. Jag hade bott en månad i USA då, i Los Angeles, och skulle bo där ytterligare ett år. Var au pair och på morgonen när jag skulle börja såg jag att min värdmamma ännu var i sina myskläder, och hon var alltid i fina kläder innan hon åkte till jobb annars. LA ligger 3 timmar efter New York så när vi vaknade hade man redan insett att det med största sannolikhet var terrorister. Min värdmamma sa att jag borde ringa mina föräldrar och så såg jag det fruktansvärda på tv:n. Det var inte helt enkelt att vara ny i ett land, och inte speciellt gammal heller. Hela dagen gick i slow motion, men vi var inte så rädda då vi var på andra sidan landet. De stängde av delar av LA också, men det berörde oss inte nämnvärt.

    Mordet på Anna Lindh minns jag också väl. Gick på högskolan och alla stannade upp vid tv-apparaterna i korridoren. Väldigt sorgligt.

Svar på tråden 18 år sedan idag estonia sjönk. Vilken katastrof minns du mest, vad gjorde du den dagen?