• Nyfike­n gul
    Äldre 2 Oct 18:56
    14703 visningar
    18 svar
    18
    14703

    Att bli familjehem/ fosterfamilj?

    ni får först ta kontakt med soc och anmäla ert intresse, sen får ni genomgå en utredning där det undersöks om ni är lämpliga som familjehem.

    är ni sen godkända så kommer ni bli kontaktade när det finns uppdrag. Att bli familjehem handlar om att vilket barn som helst i vilken ålder som helst kan komma till er och stanna en helg i månaden eller permanent i flera år... Allt beror på barnets behov helt enkelt,

    att ha familjehemsbarn placerad hos sig är inte som ett adoptivbarn, visst kan man utifrån sina egna begränsningar göra önskemål om vilka barn man inte kan ta emot eller KAN ta emot - men oftast är det brist på familjehem och barnen som står i kö är många - så det är oftast bara att tacka ja helt enkelt...

     


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfike­n gul
    Äldre 2 Oct 19:08
    #4
    Anonym skrev 2012-10-02 19:04:59 följande:
    Hur är när barnet bli sjuk och jag behöver vara hemma från jobbet då? Hjälper de till att hitta dagisplats och skola? Tack för svar:)
    som familjehem har man förtur till dagisplatser och skolor, oftast får man barn i den omedelbara närheten så barnen kanske redan har en plats i skolan eller går på dagis. Då är det bara att fortsätta .

    Vab har du rätt att ta som familjehem 
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfike­n gul
    Äldre 2 Oct 19:40
    #6
    Anonym skrev 2012-10-02 19:15:30 följande:
    Okej, vad bra. Hur mycket stöd får man? Hur mycket kontakt har man med soc ?
    soc har en utvärdering en gång i halvåret då man går igenom den handlingsplan som alltid finns för barnet .

    utöver det kan man ha kontakt med soc ändå beroende på barnets behov och om ni som vuxna behöver kontakt.

    Stöd finns det mycket av, jag vet att många kommuner anordnar särskilda familjehemsträffar där man under en helg träffas flertalet familjehem och diskuterar och pratar och ventilerar och får råd , stöd och tips för framtiden.

    (mina föräldrar är familjehem om du undrar varför jag kan en del)

    sen är det ju så också att man som familjehem givetvis har en kontakt med barnets föräldrar också eftersom barnet alltid ska ha den kontakten så långt det är möjligt och ert hem kan ibland också bli en mötesplats för barnets föräldrar beroende på ålder och situation.  
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
Svar på tråden Att bli familjehem/ fosterfamilj?