• Anonym (Gila)
    Äldre 3 Oct 15:06
    14705 visningar
    18 svar
    18
    14705

    Att bli familjehem/ fosterfamilj?

    Kul tråd!
    Vi har ett barn och verkar inte kunna få fler så jag har börjat fundera på om vi skulle kunna fungera som familjehem. Kanske inte på heltid, för det sätter våra jobb stopp för just nu. Ska vi ta emot ett barn helt så vill jag kunna dra ner på jobbet och fokusera på barnet och familjelivet.
    Men att vara kontaktfamilj ett par helger i månaden eller så skulle vara roligt och kännas givande.

  • Anonym (Gila)
    Äldre 3 Oct 17:23
    #13

    Vilken tråkigt erfarenhet att läsa om (förälder). Dels att kontaktfamiljen ville visa upp hur "duktiga" de var för allt och alla, dels att du skulle vara så tacksam. Det är väl i just situationer som din som kontaktfamiljer ska finnas? Just för stöd och avlastning när egna nätverk saknas?? Det är hemskt att läsa att vissa handläggare har den inställningen, hoppas de inte är såna där vi bor.


    Jag ser det mer som att på helgerna har vi tiden, vi gör aktiviteter som ett annat barn skulle kunna vara med på och jag skulle se det som ett tillskott till vår familj, inte bara som att vi hjälper någon som behöver avlastningen. Med ett utökat ansvar för oss vuxna och ett klart uppdrag från handläggaren och den här familjen i vad just de behöver för typ av stöd.

  • Anonym (Gila)
    Äldre 3 Oct 21:20
    #15
    Anonym (förälder) skrev 2012-10-03 17:41:00 följande:
    Jag tycker det vore otroligt viktigt att få bort skamstämpeln så att fler vågar söka stöd i tid, alltså på ett tidigt stadium.

      
    Absolut!!
Svar på tråden Att bli familjehem/ fosterfamilj?