• Anonym (J)
    Äldre 6 Oct 22:33
    752 visningar
    0 svar
    0
    752

    Normalt beteende?

    Hej!

    Vi har en liten tjej som blir 3 i januari och en liten kille som är 15 månader.
    Dottern har vid ett par tillfällen börjat ta stryptag på lillebror, senast idag när dom busade. Hon höll på att kittla honom på halsen som hon sett oss göra, han skrattade och hade kul. Efter en stund hör jag (hade vänt ryggen till för att ställa ner en tallrik på bänken) hur han försöker grina och gurglar efter luft. Då har hon alltså tagit stryptag på honom ist för att kittla honom. Jag vart livrädd och jättearg samtidigt på henne. Lillebror brydde sig inte när hon släppt taget.
    Nu har vi börjat fundera om det verkligen är ett normal beteende för henne? Om det är vanligt att dom testar gränserna såhär? Hon brukar nämligen försöka bära vår katt genom att ta tag runt halsen med. För vi kan inte förstå vart hon skulle kunna ha sett nån göra såhär mot någon annan?
    När vi sett att lillebror mådde bra, så satte vi oss ner och pratade och förklarade varför vi vart så arga och att det är farligt att göra så. Förklarade att lillebror får inte göra så på henne heller. Vi håller på att lära henne att man inte tar på halsen på någon annan, eller drar saker runt halsen på vare sig själv eller nån annan.
    Som sagt, det vi undrar över är om det är normalt att göra såhär?

Svar på tråden Normalt beteende?