• Vinterankan

    Ang lika klädda ?

    Jag är inte tvillingförälder men har flera tvilllingpar i min omgivning och har faktiskt undrat över det där. Min dotter är kompis med två tvillingar som alltid har lika kläder och hon vet ju inte vem som är vem. Hon säger hon och den andra flickan och liknande, använder aldrig kompisarnas namn. Och samma sak för mig faktiskt. Nästan så att jag ibland inte vill att de ska komma hit och leka för att jag tycker det är väldigt jobbigt att passa barn som jag inte vet vilka det är. Hon är kompis med ett annat rvillingpar också där den ena alltid har något grönt och den andra alltid något rött (kan vara hårtofs, tröja, eller vad som helst) och det är mycket enklare när de är här. De blir tilltalade med namn av både mig och dottern och jag vet vem som gjort vad när mamman hämtar.

  • Vinterankan

    Jag har som sagt inte tvillingar själv men tvillingar som är kompis med min dotter och kan faktiskt bli rätt irriterad när mamman skickar hit dem i lika kläder, varken jag eller min dotter klarar av att se skillnad på dem då vilket helt klart försvårar för oss. Om min dotter tillexempel ska ge båda tjejerna varsin sak så kan hon säga till den ena. Det här är till dig och den andra är till den andra flickan. Om det är någon som gör något dumt så kan jag inte berätta för mamman vem det var för jag kan inte se det. När de ska städa efter sig så får de uppgifter vad de ska städa och då kan jag inte hålla koll på att de gör det de ska för jag vet inte vem som är vem. Problemet finns även där när de har nästan likadana kläder men inte exakt. Andra tvillingparet hon leker med har alltid olika kläder och där kan både jag och dottern se skillnad och kalla personerna vid namn. Det har faktiskt gått så långt att jag slutat att bjuda hem de tvillingar som har lika eller nästan lika kläder. De får komma om mamman frågar men. Helst vill jag att min dotter leker hos dem. Eller allra helst med de andra tvillingarna där hon med hjälp av kläderna kan se vem det är hon leker med.

  • Vinterankan

    Det spelar väl ingen roll hur jag ser skillnad på barnen. Finns inte en möjlighet att jag som mamma till en kompis kommer lära mig se skillnad utan att de har olika kläder. Visst märker jag att de har olika personlighet och att min dotter eller bättre med den ena men jag kan ju inte stå och bedöma vem av dem det är som är lite mer si eller så i varje ögonblick. Jag tycker man gör sina barn en otjänst genom att klä dem lika.

  • Vinterankan

    Det är ju inte en gång jag behöver fråga utan det är ju hela tiden. Och framförallt så tänker jag på min dotter också som aldrig kallar de barnen vid namn utan bara "du goch den andra flickan". Men framförallt så tänker jag faktiskt på omgivningen och inte på tvillingarna i det här. Det är jobbigt att vara med personer utan att veta vem som är vem helt enkelt. För mig är det som sagt så irriterande att jag helst inte ens vill att min dotter ska leka med dem. Lite i det ligger också i att de är ganska ouppfostrade och att då inte kunna se skillnad på dem gör det ännu jobbigare. De andra tvillingarna är också ganska ouppfostrade men där stör det mig inte på samma sätt eftersom att om någon gör något fel kan jag säga till "Anna, så får du inte göra" istället för att bara säga till allmänt utan namn eller först behöva fråga. Om barnen vill klä sig lika så är det ju en sak men att klä dem lika när de inte har en egen åsikt om det kan jag faktiskt inte förstå.

Svar på tråden Ang lika klädda ?