• Anonym (Sötnö­t)
    Äldre 8 Oct 09:15
    10327 visningar
    174 svar
    174
    10327

    Tänker oavbrutet på att äta

    Samma här... Jag måste komma ifrån min besatthet av att tugga hela tiden, och då helst på något sött. Är heller inte ens i närheten av övervikt, går på gym och springer långdistans, men jag vill bygga upp min kropp med BRA MAT och nyttiga snacks, istället för Karamellkungen.

    Just nu mår jag skit över min kosthållning. Jag vill definitivt INTE gå över till LCHF eller något annat dietaktigt, då alla former av förbud drar igång min tidigare ätstörning på en gång. Jag behöver lära mig att äta allt, men inte alltid, och just det sista är det svåra. Det är som om stenåldersmänniskan inom mig skriker att jag måste äta för vem vet när det blir nödår, liksom. Ytterligare en sak jag tror hänger ihop med min anorexia, mentalt är jag beredd på nästa svältperiod och "passar på" medan det känns ok.

    Hänger kvar här och hoppas på bra tips och råd.

  • Anonym (Sötnö­t)
    Äldre 8 Oct 09:29
    #6

    Ska vi peppa varandra, kanske? Jag orkar verkligen inte med det här längre... Jag är verkligen inte herre över mig själv just nu. Fast idag är jag stolt över att jag inte stannade till på ICA på vägen till jobbet och köpte naturgodis, det är annars mer regel än undantag.

    Jag veckohandlar också, men när suget sätter in - ja, då tar man sig till affären no matter what...

  • Anonym (Sötnö­t)
    Äldre 8 Oct 09:30
    #8
    Lena skrev 2012-10-08 09:29:21 följande:
    Sluta ha pengar tillgängligt så du inte kan handla?
    Finns mobilbank i alla smartphones...
  • Anonym (Sötnö­t)
    Äldre 8 Oct 10:09
    #18
    Anonym (Sweet Tooth) skrev 2012-10-08 09:37:06 följande:
    Ja, låt oss peppa varandra! Jag ska försöka styra upp den här dagen. Det blev en portion jordgubbskräm och tre ostsmörgåsar till frukost, inte särskilt bra... Men på´t igen! Och bra att du skippade naturgodiset! =)
    Toppen!

    Det är aldrig försent att göra sunda val! Jag älskar ju att träna och känner motivationen komma krypande när jag fokuserar på hälsan istället för kroppsformen. Jag har börjat läsa fitnessbloggar och försöker styra om mitt fokus från utseende till hälsa, för när jag gör så släpper en del av min matfixering och det blir lättare att göra sunda val. (Och med sunda val innebär det i mitt fall att hetsäta en 500 g burk Keso istället för en chokladkaka...)

    Jag ska storhandla på lunchen, och mitt mål är då att inte köpa något godis. Så ska jag även försöka att inte äta för sent på kvällarna. Kl 20 när barnen sover brukar värsta suget sätta in. Så sista måltiden senast 19.30 och då ska jag ha ätit riktig middag!


  • Anonym (Sötnö­t)
    Äldre 8 Oct 11:14
    #23
    Anonym (Gottoblandat) skrev 2012-10-08 10:56:45 följande:



    Alltid blir man sugen igen! Så frustrerande o ångestgivande! Jag vill gärna ha stöd i detta speciellt som jag nu ska äta helt laktosfritt i två veckor o antagligen utredas för ibs, förändring måste alltså ske! Jag mår inte bra, varken psyk eller fys. Och det är något skamligt över att äta på det här viset... Äter jag upp all choklad hemma så köper jag helst ny så att han inte märker vad jag gjort...
    Ju mer jag äter ju mer sugen blir jag ju. Och jag köper också nytt, måste liksom ha hemma och tänker varje gång att jag ska spara, men det går inte. Det är ett jäkla missbruk! Ibland tänker jag på i vilken toppform jag skulle vara om jag ersatte allt skit med näringsrik och nyttig mat. Som jag tränar skulle jag troligtvis ha både magrutor och springa milen på 45 minuter, men så är det inte idag.

    Jag ska försöka att ha godisfria veckor (må-to), men det är en balansgång det där med förbud. Det får liksom inte bli känsloladdat och skamfyllt att äta godis. Jag värderar ju mig själv utifrån vad jag äter, och ju mer skit jag äter desto mindre värd är jag och kan alltså äta mer skit. Det är det tänket jag måste ifrån, då tror jag fixeringen släpper och suget minskar. Det handlar inte om att sluta äta något, utan att sluta nedvärdera mig själv när jag "misslyckas".
  • Anonym (Sötnö­t)
    Äldre 8 Oct 21:20
    #36

    Överlevt första godisfria dagen med hjälp av plommon. Klarade av det rätt bra, så jag försöker upprepa succén imorgon igen. Känns ok, och jag har inte alls det där sjuka suget som jag brukar ha. Känns konstigt och jag är på helspänn.

  • Anonym (Sötnö­t)
    Äldre 9 Oct 08:49
    #40

    Ny dag och idag ser målsättningen ut så här:

    Ätit en stadig frukost med gröt och smörgås (vilket är mycket ovanligt, brukar knapra i mig ett kex eller två med cola light till).
    Fika på jobbet: 2 finncrisp med ost, ev ½ morot.
    Lunch: Kyckling med ris
    Em: ½-1 morot (beroende på om jag ätit ena halvan tidigare), 1 st finncrisp
    Kväll: Wokgrönsaker med kesella och sweet chili, surimisticks.

    Inget godis idag heller. Middagen blir sen, för båda barnen har träningar ikväll, så vi är inte hemma förrän efter 19, tyvärr. Men det får gå i alla fall.

    Hur ser er dag ut?

  • Anonym (Sötnö­t)
    Äldre 9 Oct 09:18
    #42
    Anonym (Sweet Tooth) skrev 2012-10-09 09:00:23 följande:

    Låter jättebra!

    Jag har precis ätit en skål kesella med osötad hallonsylt. Blir mätt av proteinet. =)
    Lunchen är oviss, ska bort så får se vad de serverar. Men de brukar ha vanlig mat av typen kyckling, potatis och sallad. 

    Middag blir köttfärsbiffar med något till. Kanske kikärter eller pasta. Ska äta en bit choklad till kaffet (någon guldkant måste jag ha, annars känns det så grått) men det är allt. En grov smörgås med skinka eller frukt blir bra till mellanmål. =)      
    Det låter fint det med!

    Tror hemligheten ligger i att äta regelbundet, oavsett om jag är hungrig eller inte. Sedan ätstörningarna har jag varken hungers- eller mättnadskänslor, om jag inte är utsvulten eller spymätt, så det är svårt att lyssna på kroppen. Allt jag har är ett konstant sug efter sötsaker... Alltid något.
  • Anonym (Sötnö­t)
    Äldre 9 Oct 09:56
    #45
    Anonym (Gottoblandat) skrev 2012-10-09 09:48:07 följande:
    Godmorgon! Låter som ni har lite bra planer för idag!
    Jag kämpar redan emot mina tankar, nu är det ju helt mjölkfritt som gäller... Alltså ingen choklad! Och det finns flera olika sorters choklad här hemma o jag är ensam hemma flera timmar innan jag ska iväg! Shit! Men nu gäller det! Jag har laktosfriyoghurt, jag har gott bröd, pålägg o frukt.
    Och sen inga kakor på jobb!!!
    Du klarar det! Så svårt, men det går. Städa, dammsug, diska och ät frukt! Heja dig!
  • Anonym (Sötnö­t)
    Äldre 9 Oct 20:01
    #49

    En dag till utan godis! Och detta trots att jag fick "tack, men nej tack" på drömjobbet jag slitit för i drygt en och en halv månad. Var så nära att tröstshoppa gottis på lunchen. :-/

Svar på tråden Tänker oavbrutet på att äta