• Anonym (Sweet Tooth)
    Äldre 8 Oct 09:00
    10368 visningar
    174 svar
    174
    10368

    Tänker oavbrutet på att äta

    Tänker på mat och att äta precis hela tiden. Har haft det så i åratal och ja, jag har gått i olika sorters terapi för det men det hjälper inte. På nätterna tänker jag på vad jag ska äta när jag går upp och hela dagarna ägnas åt mattankar. Eller inte mat iofs, kakor, glass, godis och annat onyttigt snarare. Varje dag köper jag skräp för 50-100 kr, det är ju helt ohållbart! Är inte överviktig, men mår inte bra av denna kosthållning och är så trött på denna besatthet. Vill så gärna sluta! Någon som känner igen sig?

    Är dessutom orolig för att mina barn får dåliga vanor. De är också smala, men vänjer sig vid att äta något sött varje dag. =(  

  • Svar på tråden Tänker oavbrutet på att äta
  • Äldre 10 Oct 15:53
    #61

    Och ja, det var jag som var gottoblandat


    Fake it until you make it!
  • Anonym (Tess)
    Äldre 10 Oct 16:37
    #62
    Prissans skrev 2012-10-10 15:52:35 följande:
    Sweet tooth: sambon gömde väl den där o trodde inte att jag skulle se den. Fin gest men ack så naiv :)
    Jag har faktiskt kunnat låta bli den dock!

    Tess: välkommen, känns som om du passar in här!

    Tack! 

    har förut fått en remiss till "överviktscentret" men vågade aldrig gå dit.. Det känns som ett totalt misslyckande om jag skulle gå dit, men visst jag har redan misslyckats men då skulle misslyckandet vara officiellt och på papper!

    har försökt flera månader att få kontroll och har i perioder lyckats med det
    men sen har vi flyttat flera gånger och allt har fått pausa och dåliga vanorna har kommit igen     

    jag vet ju egentligen vad jag ska och inte ska göra
    jag har kunskap om både min kropp och näringslära   
    jag ger ofta mina systrar tips om hur dom ska göra för att uppnå vissa resultat

    men för mig själv så är det totalt stopp.. hoppas verkligen att den här sista flytten och det faktum att vi kommer ha ett eget hem och trygghet kommer göra det bättre

         
    jag har förut varit normalviktig men kurvig
    sen flyttade jag till min pappa, som har grav fetma och oerhört dåliga vanor och dom smittade av sig på mig och då fick jag även "tillåtelse" att äta skit tillsammans med dom, innan så försökte jag göra det i smyg eller iaf kontrollera mig
    läsk varje dag, choklad, kakor och skit hela tiden, kass frukost, ingen lunch, skit till mellanmål och sen en alldeles för stor och fet middag och sen massa chips och godis till kvällen..

    usch mår illa bara jag tänker på det!  

    sen fick jag hjälp av en sjukgymnast, flyttade därifrån och gick ner 14kg på 6månader
    men sen flyttade jag igen, gick upp till 99,3kg (det jag vägde när jag var hos läkaren senast, november förra året) och sen efter jul så vägde jag 106kg!!!

    då fick jag nog, försökte med ett par dieter, funka knappt, tappa lusten, försökte äta "normalt" med normala portioner och hyfsat nyttig mat, funkade bättre, gick ner till 98kg
    men sen flyttade vi igen och nu har det pendlat mellan 99-100kg

    så fort jag är ensam så är allt jag tänker på att äta!
    kan till och med "överäta" nyttiga saker!

    det här måste sluta!
    jag vill ha barn och då måste jag gå ner i vikt
    och jag vill absolut inte att dom ska ta efter mina skitvanor!       
  • Anonym (Kolhy­drat)
    Äldre 10 Oct 16:51
    #63

    Passar nog också här även om det inte är det "rena" sockret som är min bov. Visst äter jag godis någon gång och även fikabröd men det är inte det som är mitt problem utan

    Chips
    Ostbågar
    Smörgåsar, alla sorter, knäcke mjukt,rostat
    pasta, potatis och alla sorter av fet mat

    Tänker också hela tiden på vad jag ska äta, vad jag ska laga och äter alldeles för mycket i smyg.

    Ofta har jag redan ätit smörgåsar motsvarande mer än en middag innan det blir dags för middagen som jag äter med familjen.

    Börjar jag äta så har jag oerhört svårt att sluta utan äter tills jag mår illa.

    Har inte någon grov övervikt men väger definitivt för mycket för att jag ska trivas.

    Gick ner 8 kilo i våras men har gått upp tre av dem igen och vill verkligen inte fortsätta på den banan.

    Har provat olika dieter genom åren men det är egentligen bara Viktväktarna som passar mig då jag inte är beredd att avstå från vissa saker helt och hållet utan bara vill få möjligheten att hitta en mer lagom nivå.

    Insprierad av denna tråd har jag idag hittills skött mig exemplariskt och har i Shape Up appen antecknat allt jag ätit och ligger inom ramen för det jag ska äta under dagen idag.
    Nu är ju dagen tyvärr inte slut ännu och min värsta tid kommer nu fram till 19.

  • Äldre 10 Oct 19:38
    #64

    Tess: känner mkt igen mig i det du skriver! Jag är också väldigt insatt på allt med hälsa o har en gång gått ner 30 kg efter jag åt upp mig så jag kan!

    Men genom allt som hänt mig o alla dessa olyckliga år så känns det som om min inställning till mat har blivit totalrubbad!

    Tröstätning o stressätning är de största bovarna. Och sen ångesten.

    Kolhydrat: jag är väldigt stor kolhydratmänniska också!


    Fake it until you make it!
  • Äldre 11 Oct 08:35
    #65

    Eftersom Prissan kastat av sitt hemlighetsfulla nunnedok känner jag mig föranledd att också göra det. Det är alltså jag som är Sweet Tooth. kom på att jag ju faktiskt inte tycker att det är så känsligt att jag äter som jag gör. Inte känsligt, men skitjobbigt!
    Välkommen Tess, hoppas tråden kan ge dig en smula hjälp på vägen mot att ta tag i matvanorna! Och Kolhydrat, jag äter också en massa mackor och chips, dvs inte bara sötsaker...Mjöl blir ju till socker blixtsnabbt i kroppen.

    Idag ska jag vara hemma ensam (småbarn och hund räknas inte) så då blir det svårt att hålla mig ifrån att gå till affären och köpa knark (ambrosiakaka), Men nyper lite i rumpan och konstaterar att dess mannagrynsgrötskonsistens nog mår bättre av några utfall....  Om jag gör några återstår att se. Cool

    Är precis som ni väldigt insatt i näringslära. I teorin. Skulle kunna skriva ett kostprogram till vem som helst och är också väldigt bra på att ge tips till andra. 

    Dagens plan: 

    Frukost: Ägg på knäcke, latte
    Lunch: makrill i tomatsås och pasta
    Eftermiddag: Kaffe med mjölk och två Lindor-kulor
    Middag: Lax med fetaost och pesto, tomat.

    Jag har försökt vara superstrikt så oändligt många gånger och det har bara förvärrat ättankarna. Ska försöka äta mer som "vanligt" folk gör nu. Värt att testa, jag har ju försökt med ALLT annat. Äckliga sprayer i munnen som ska ta bort aptiten, bantningspiller, olagliga substanser, You name it, I´ve done it.                   

            

  • Anonym (Sötnö­t)
    Äldre 11 Oct 08:48
    #66

    Jaha, då har vi min rapport här då.

    Går jättebra just nu med godisfria livet! (Skrämmande bra, även om suget är stort!) På kvällarna har jag dragit fram en stickning jag började på förra vintern, så jag har något att göra med händerna. Fungerade igår kväll i alla fall, återstår att se om det fortsätter göra det.

    Har ätit bra grötfrukost idag igen och ägg och flatbröd till det. Ett par plommon har slunkit ner då jag började jobba grytidigt imorse. Känns ok, än så länge!

  • Anonym (Kolhy­drat)
    Äldre 11 Oct 08:51
    #67

    Känner igen det där med olika preparat som ska dämpa aptiten, även olagliga. Har några som ligger i en låda nu men jag blir verkligen dålig av dem med ett blodtryck som dunkar i hela kroppen så jag törs inte ta några fler.

    Vill också lära mig äta "normalt" som två smörgåsar, inte tio! En portion pasta inte tre.

    Själv väljer jag ofta bort frukt bara för att jag tycker att det är "onödiga" kalorier. Hur dum får man vara?
     Kokade äppelkompott igår med lite stevia i som jag åt med mjölk. Det var både gott och höll mig helt okay nöjd ganska länge.

    Är ensam hemma resten av veckan och valde att inte gå ner i köket och släcka igår helt enkelt därför att jag inte litade på mig själv att jag skulle kunna låta bli att rosta ett gäng mackor.

    Nu på morgonen känns inget speciellt sug men det brukar det aldrig göra på morgonen.

    Är det fler än jag som tycker att det är lättare att hantera hunger än sug? Hungrig kan jag gå ganska länge men efter att jag ätit och bara blivit lagom mätt så kommer suget och det är nästan omöjligt att stå emot.

  • Anonym (Sötnö­t)
    Äldre 11 Oct 09:17
    #68
    Anonym (Kolhydrat) skrev 2012-10-11 08:51:32 följande:

    Är det fler än jag som tycker att det är lättare att hantera hunger än sug? Hungrig kan jag gå ganska länge men efter att jag ätit och bara blivit lagom mätt så kommer suget och det är nästan omöjligt att stå emot.
    Absolut! Suget är värst. Hunger är helt ok, och då väljer man ju oftare matiga alternativ. Sug är ju bara sött, sött och sött som gäller, och i orimliga mängder. Är jag hungrig kan jag lika gärna ta ett ägg och några skivor skinka.
  • Äldre 11 Oct 09:22
    #69
    Anonym (Sötnöt) skrev 2012-10-11 09:17:27 följande:
    Absolut! Suget är värst. Hunger är helt ok, och då väljer man ju oftare matiga alternativ. Sug är ju bara sött, sött och sött som gäller, och i orimliga mängder. Är jag hungrig kan jag lika gärna ta ett ägg och några skivor skinka.
    Samma här. Är jag hungrig vill jag ha något matigt och "nyttigt" per automatik. Men är inte hungrig en bråkdel av tiden som jag är sugen. Har många gånger ätit en kaka (när jag säger kaka menar jag snarare en hel sockerkaka än en småkaka) istället för middag. Vill inte lägga kalorier på sånt som inte är lika gott...

    Oj, vad många gånger det ylat tomt i magen utan att man tyckt att det känts jobbigt. Men suget..!   
  • Äldre 11 Oct 11:31
    #70

    Idag har jag superont i magen! Säkert abstinens ;)

    Var i stan men lyckades ta mig hem utan att köpa med mig massa chokladkakor!

    Trevligt att se dig Daph ;)


    Fake it until you make it!
Svar på tråden Tänker oavbrutet på att äta