• watoto

    Någon med erfarenhet av UVI med ESBL-bakterier hos barn?

    Hej! 

    I somras upptäckte jag att min lilla dotters, lilla B's, urin luktade illa, jag tog henne till vårdcentralen där man konstaterade en UVI och hon sattes in på Trimetoprim.
    Sedan följde man upp med en kontroll på barnmottagningen på sjukhuset med nytt urinprov och lite rutinkoll, då verkade allt bra, man såg vita blodkroppar i urinen men det var inget signifikant tyckte de. Några veckor senare fick hon feber, 39,5, och blev grinig. Åter på vårdcentralen där man då tog ett halsprov och man hittade streptokocker. Insattes på Kåvepenin. Man tog också ett nytt urinprov, åter igen visade det på vita blodkroppar på sticka och man skickade odling.
    Några dagar senare ringde läkaren och sade att man hittat resistenta bakterier i B's urin, ESBL-producerande e-koli. Läkaren var helt okunnig om detta och gav mig mycket märkliga råd först (inte tvätta B's kläder tillsammans med övriga familjens, hon skulle anmäla till Smittskyddsinstitutet, detta var mycket allvarligt yadayadayada). Sen ringde hon upp igen och hade lugnat ned sig lite men hade då skickat en remiss för ultraljud av urinvägarna på Huddinge. Hon tyckte dock inte att urinvagsinfektionen skulle behandlas, hon hade då snackat med en specialist på Karolinska  (som hon inte vet namnet på..hon vet inte ens om hon ringt till Huddinge eller Solna, jävla skitläkare...pardon my french).

    Några veckor senare gjorde vi ultraljudet och allt så enligt läkaren normalt ut. Har varit åter på barnmottagningen och kollat henne igen och lämnat urinprov, hon har alltjämt ESBL-bakterier kvar i urinen.  Dessa är tydligen känsliga mot Furadantin så nu har hon satts in på en behandling först i tio dagar, tre tabletter morgon och kväll.

    Jag gav henne den första dosen nu ikväll. Först testade jag att krossa tabletterna och blanda med lite fruktyoghurt. Spottades ut på en gång! Sen vägrade hon att överhuvudtaget öppna munnen för yoghurt även utan tabletter i. Jag testade då att bara dela tabletterna i kvartar och gav dem med hennes vanliga mat, det gick bra och jag fick i henne allting. So far so good....5 minuter senare kaskadkräktes hon upp all maten, följt av ytterligare kaskadkräkning ca 20 min senare. Jag gav inte nån mer medicin eller mat utan hon fick sin välling och somnade helt utmattad på en gång stackarn.

    Finns det NÅN annan därute som har erfarenhet av upprepade UVI, kanske med resistenta bakterier, Furadatinbehandling osv??  Hjälp!
     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-12 18:13
    Nu fick jag tag på läkaren som skrev ut Ciproxin istället...vilket är slut typ överallt! Jag har skickat maken till Scheele nu där det ska finnas. Hoppas bara att hon inte kräks upp det också..

  • Svar på tråden Någon med erfarenhet av UVI med ESBL-bakterier hos barn?
  • mamita15

    Hej jag undrade hur det gick för din dotter och om hon nu är frisk från ESBL bakterien, och vad ni i så fall gjorde för att få henne o bli bättre ? Mvh orolig mamma

Svar på tråden Någon med erfarenhet av UVI med ESBL-bakterier hos barn?