• Äldre 16 Oct 18:24
    24632 visningar
    50 svar
    50
    24632

    Mitt livs svåraste beslut - behålla eller avbryta - gravid med tvillingar, 40 år och har två barn redan!

    Hej! Har oplanerat blivit gravid med min man. Det är tvillingar! Har två killar, 6 & 7, och har precis börjat njuta av att sova hela natten, åka skidor i fjällen, kunna umgås med familjen på ett "nytt" sätt efter rätt tuffa småbarnsår då dekor tätt och sov dåligt. Är nu gravid i v 9 och måste bestämma mig inom kort. Ältar fram och tillbaka med min man och i ena stunden är vi på, tycker att vi pallar och att det faktiskt ska bli mysigt. Sedan får vi båda panik, vad håller vi på med, är vi galna som tänker börja om igen.....med tvillingar som grädde på moset... Håller faktiskt på att bli lite knäpp tror jag, sover dåligt etc. Kan någon ge några kloka ord på vägen? Hur kommer vi fram till rätt beslut? Tack tack!,

  • Svar på tråden Mitt livs svåraste beslut - behålla eller avbryta - gravid med tvillingar, 40 år och har två barn redan!
  • Äldre 18 Oct 17:55
    #5

    Jag tror kanske att vi tänker för mycket...vet inte om ni sett Sliding Doors? Två lika scenarios till liv beroende på vilket vägval man gör.... Det svåra är att se förbi det praktiska och bottna i känslan tror jag. Jaa...byta bil och tränga ihop oss i huset...men det går ju att lösa. Men semestrarna till alperna är nog bara att lägga på hyllan. Fast det kanske är mindre viktigt i sammanhanget...

    Har tackat nej till kuratorsnacket...kanske dumt...men jag känner ändå att jag har flera jag kan prata med och att beslutet måste komma innefrån oss själva. Puuuuhh...
      

  • Äldre 22 Nov 18:59
    #12

    Hej på er! Vi har nu efter noggrant övervägande och kuratorbesök valt att fortsätta och detvkänns helt rätt !! Är nu i vecka 14 och ska göra fostervattenprov den 30 nov vilket känns pirrigt men nödvändigt i min ålder och situation! Tack för era råd! Kram

  • Äldre 2 Jan 19:20
    #18

    Hej! Tänkte bara uppdatera lite kort om läget. Tvåäggstvillingar - och två stycken tjejer !! Är i vecka 22 och mår toppen. Vi har båda landat i detta och tycker det känns både roligt, spännande och lite pirrigt! Är så glad att vi kom fram till detta beslut, och att vi gjorde det gemensamt!

    Kram och god fortsättning på er!

  • Äldre 1 Apr 22:19
    #22

    Hej! Om någon är inne och läser tänkte jag bara dela med mig av att det nu har hunnit bli v 34....och magen är stooor! Men jag har mått toppen hela vägen och jobbat tom påsk!

    Troligen blir det snitt i början an maj då tvillingtjej nr ett tyvärr har krånglat sig runt och numera ligger fel. Men med lite tur svänger hon runt igen, men gott om plats är det nog inte ;)!

    Maken och sönerna verkar väldigt nöjda med tillskott av flickor i familjen, så allt känns faktiskt väldigt bra och långt över förväntan från i höstas!

  • Äldre 1 Apr 23:00
    #25

    Låter lovande trots allt. BM menade att eftersom detta är min tredje graviditet, finns rätt så ok med plats att snurra runt, medan förlossningsläkaren vi träffade i torsdags gav det 10-20% chans till vändning. Skulle gärna slippa snitt....

  • Äldre 1 Apr 23:10
    #28

    Ju äldre man blir desto större chans :)! Jag är 40 och vi har absolut inga tvillingar i släkten, så om du är 73:a börjar ju åldern att hjälpa upp oddsen lite!

  • Äldre 11 Jul 22:41
    #29

    Hej igen!

    Tänkte bara en liten uppdatering.

    Tjejerna är helt underbara och drygt 2 mån gamla. Snälla som få, sover gott om natten och storebrorsorna älskar sina syrror, hjälper till och fixar och grejar.

    Vilken tur att de kom till oss :)!

  • Äldre 11 Jul 23:18
    #34

    Jaa..tänk..för ett år sedan fanns de inte och nu känns det självklart att de är här! Är så glad, kan verkligen rekommendera en 3/4:a ;)!

  • Äldre 12 Jul 21:02
    #38

    Jaa...att det blev tvillingar var både en stor chock/överraskning men så här i efterhand, en stor bonus. De kommer ju att ha varann, hela livet, och redan nu märker man att de tex somnar tryggt bredvid varann på kvällen.

    Lycka till Bubblan med tvillingönskan...,för min del var det nog en kombo ålder (40 år) och att jag precis slutat med p-piller. ;)!

  • Äldre 1 Dec 22:10
    #47
    +1

    Nu är de 1,5 år, och väldigt goa tjejer som lyser upp tillvaron här i familjen. Sover från 19-07 varje natt, oftast utan ett pip. Trivs bra på dagis, där de tultar runt och har mycket skoj med varann.

    Intensiva de vakna timmarna, drar fram allt och lite till, äter och får hälften i munnen och hälften på golvet.

    Är fortsatt så väldigt glad över att de hittade hit till oss!

Svar på tråden Mitt livs svåraste beslut - behålla eller avbryta - gravid med tvillingar, 40 år och har två barn redan!