• Anonym (Funderar)

    Kan man vara bisexuell och kristen?

    Som rubriken lyder. Kan man vara bisexuell och kristen?
    Har länge funderat på det, eftersom jag är nyligen är kristen och hört lite om det.

    Vad säger bibeln och kyrkorna om det?
    Vad anser du själv om det?

    Tacksam för svar :) 

  • Svar på tråden Kan man vara bisexuell och kristen?
  • Grappa

    Gäller frågan dig själv? För om du är bisexuell och kristen så går det ju uppenbarligen bra?

  • Anonym (Funderar)
    Grappa skrev 2012-10-19 17:58:25 följande:
    Gäller frågan dig själv? För om du är bisexuell och kristen så går det ju uppenbarligen bra?
    I ren allmänhet, om det egentligen är rätt utifrån själva religionen och de som inte är religiösa ser på det.
  • Anonym
    Anonym (Funderar) skrev 2012-10-19 18:39:15 följande:
    I ren allmänhet, om det egentligen är rätt utifrån själva religionen och de som inte är religiösa ser på det.
    Enligt religionen, i grund och botten så säger många präster att nej det är inte okej.
    I Sverige har vi (som många andra länder) diskuterat detta länge och det hela slutade med att vissa kyrkor vägrar viga homosexuella par medans andra kyrkor gör det med glädje, och så finns de kyrkor som gör det pga tvång.
    En präst sa "Det beror på hur man tolkar bibeln, vissa tolkar det som om man får vara homosuexuell/biusexuell men andra säger att man inte får det". Med andra ord, det finns inget klart svar på den frågan,. 
  • Tow2Mater

    Sen kan man ju skilja på om man är bisexuell i läggning/och tanke, eller om man också lever ut det bisexuella. Det sista klassas av vissa som "synd", men inte det forsta.

  • Sunshine808

    Omvärlden förändras även om det inte gör det i bibeln. Om man följer bibeln till punkt och pricka är det lite som att ha en ouppdaterad lagbok från 1800-talet, människor nu kan inte leva till de reglerna som fanns då.

  • Anonym (troende)

    Självklart kan man det. Störst av allt är kärleken! Står inget om bisexuellt förbud bland dom 10 budorden. Du borde oroa dig för för andra synder än vem du har sex vem

  • Binary

    Vad har religion med sexualitet att göra, förutom att vissar religioner tar avstånd från vissa läggningar?


    sextankar.nu - En mans tankar om sex
  • Anonym (bi och kristen)

    Jag anser ju att kärleken är det största och viktigaste budskapet som Jesus lär ut. Varför ska vi då inte följa våra hjärtan och leva ut det? =o) 

  • Anonym (Funderar)

    Tack för alla svar. Jag förstår hur kyrkorna kan se på det. Men håller nog med att kärleken är viktigast och följa våra hjärtan. 

  • Liten ekorre

    "Har ni glömt att ingen orättfärdig skall få ärva Guds rike? Låt inte bedra er. Inga otuktiga eller avgudadyrkare eller horkarlar eller män som ligger med andra män, inga som är tjuvaktiga eller själviska, inga drinkare, ovettiga och utsugare – ingen sådan får ärva Guds rike. Så har somliga av er levt, men ni har låtit tvätta er rena, ni har helgats och gjorts rättfärdiga genom herren Jesu Kristi namn och genom vår Guds ande."  -  1 Korinthierna 6:9-11 (Bibel 2000)


     


    "Därför lät Gud dem följa sina begär och utlämnade dem åt orenhet, så att de förnedrade sina kroppar med varandra. De bytte ut Guds sanning mot lögnen; de dyrkade och tjänade det skapade i stället för skaparen, som är välsignad i evighet, amen. Därför utlämnade Gud dem åt förnedrande lidelser. Kvinnorna bytte ut det naturliga umgänget mot ett onaturligt, likaså övergav männen det naturliga umgänget med kvinnorna och upptändes av begär till varandra, så att män bedrev otukt med män. Därmed drog de själva på sig det rätta straffet för sin villfarelse. Eftersom de föraktade kunskapen om Gud lät han dem hemfalla åt föraktliga tänkesätt så att de gjorde det som inte får göras, uppfyllda av allt slags orättfärdighet, elakhet, själviskhet och ondska, fulla av avund, blodtörst, stridslystnad, svek och illvilja. De skvallrar och baktalar. De föraktar Gud. De är fräcka, övermodiga och skrytsamma, uppfinningsrika i det onda, uppstudsiga mot sina föräldrar, tanklösa, trolösa, kärlekslösa, hjärtlösa. De vet vad Gud har bestämt: att alla som lever så förtjänar döden. Ändå är det just så de lever, ja än värre, de tycker det är bra när andra gör det. " - Romarna 1:24-32 (Bibel 2000)


     


    Just sayin' Oskyldig


     


     

Svar på tråden Kan man vara bisexuell och kristen?