• Anonym (Elöve­rkänsl­ig)
    Äldre 19 Oct 22:51
    63106 visningar
    385 svar
    385
    63106

    Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!

    Jag är elöverkänslig. Vad vill du veta?

  • Svar på tråden Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!
  • Anonym
    Äldre 20 Oct 14:39
    #71
    Anonym (Elöverkänslig) skrev 2012-10-20 14:36:42 följande:
    Jag har en sjukförsäkring som de flesta andra. Jag får ut 476 kr om dagen. 42

    Antagligen någon form av kontorsarbete där man kan elsanera och stoppa strålningen på. Men då skulle jag bara kunna vara på mitt rum och något sådant jobb är nog svårt att hitta. Annars är det att jobba hemifrån, men än så länge är det inte aktuellt eftersom jag ganska fort blir hjärntrött.
     

    Hur många år har du arbetat?
  • Anonym (Elöve­rkänsl­ig) Trådstartaren
    Äldre 20 Oct 14:40
    #72
    OnlyOne skrev 2012-10-20 14:36:40 följande:
    En vän till familjen har haft denna åkomma sedan 80-talet så jag respekterar att det förekommer. De har bott i sommarstugeområden för att komma bort från elen. Har hört att det för henne var ok med glödlampor men inte lysrör. Elspis var inre att tala om eller mobiler... Hur är dina symptom?
    Symtomen jag får akut är huvudvärk, värk i nacke, förvärrade minnesproblem och kognitiva ströningar, influensaliknande symtom, koncentrationsproblem, lättirriterad, ont i ögonen, trötthet, muskelsvaghet, ibland tryck över bröstet. Jag får aldrig panik över mina symtom eftersom jag vet vad det beror på. Går jag tex på biblioteket får jag så stora problem att jag har svårt att läsa baksidestexten på böckerna. 

    Problem jag har i stort sett hela tiden är kognitiva störningar, minnesproblem, trötthet, ofta värk, går och kissa ofta, blir fort hjärntrött, koncentrationsproblem, sömnproblem.

    Här är en lista på symtom som jag tycker stämmer bra. Man kan lägga till blåmärken.
     www.vagbrytarenstockholm.se/halsoproblem/tabe... 

    Det finns en del sjukdomar som kan orsakas av strålning som tex ADHD, astma, allergier, sköldkörtelproblem, kronisk trötthetssyndrom. Folk som har elsanerat och minimerat strålningen märker att dessa sjukdomar kan försvinna helt i en bra miljö.
  • Anonym (Elöve­rkänsl­ig) Trådstartaren
    Äldre 20 Oct 14:41
    #73
    Anonym skrev 2012-10-20 14:39:58 följande:

    Hur många år har du arbetat?
    14 år
  • Äldre 20 Oct 15:11
    #74

    Har faktiskt några frågor som jag hoppas få svar på. Är väldigt intresserad av ämnet i fråga och det är ett återkommande diskussionsämne här hemma.

    Är det allmänt känt bland er elallergiker att "tokstollar" dras till elallergi som flugor till koskit och i sådana fall hur ser ni på det? Känns det jobbigt att de underminerar all form av trovärdighet för er vettiga elallergiker (baserat på att jag antar att du själv anser dig vettig då)?
    Min personliga erfarenhet av ämnet i fråga är att de personer jag träffat på som har den här allergin har en hel del andra, väldigt tydliga, psykiska problem. Inte alltför sällan med inslag av paranoia och ett i övrigt neurotiskt beteende. Några av dem har helt klart varit redo för foliehatten om man säger som så.

    Till sist, har du själv lidit av psykiska besvär av någon form tidigare? (depressioner, tvångsbeteende, självskadebeteende etc.)

  • Anonym (Mild form)
    Äldre 20 Oct 15:13
    #75

    Du verkar ha en ganska mild form av överkänslighet om man jämför med de fall jag hört om på nära håll. De bor helt utan el, dvs. kan inte ens ha rinnande vatten och minst ett par mil från elstolpar och dyl. Du har iaf tur i oturen som endast behöver sanera.

  • Äldre 20 Oct 15:30
    #76

    Kan du hänvisa till en (inte för att EN räcker men vi kan ju börja där) vetenskaplig artikel som den samlade läkarkåren kollektivt ignorerar som stödjer ditt påstående att elallergi faktiskt beror på el?

  • Äldre 20 Oct 15:49
    #78

    Förstår du varför många är skeptiska till elallergi? Tror du att det finns de som tror de är elallergiska men vars symtom beror på något annat? Tror du det finns påstådda elallergiker som bluffar medvetet?

    Har du varit med om att någon försökt "sätta dit" dig genom att t ex låtsas stänga av mobilen för att se om du märker att den fortfarande är på?


    Anonym (Elöverkänslig) skrev 2012-10-20 14:36:42 följande:

    Antagligen någon form av kontorsarbete där man kan elsanera och stoppa strålningen på. Men då skulle jag bara kunna vara på mitt rum och något sådant jobb är nog svårt att hitta. Annars är det att jobba hemifrån, men än så länge är det inte aktuellt eftersom jag ganska fort blir hjärntrött.
     

    Utomhusarbete då, t ex ute i naturen eller i trädgård och park, skulle det kunna funka?
  • Anonym
    Äldre 20 Oct 15:51
    #79
    Anonym (Elöverkänslig) skrev 2012-10-20 13:09:37 följande:
    Här har jag en dator jag tål och telelinan in är jordad. Det är stor skillnad på olika datorer.
    ...
    Vilka datorer tål du då och vad är skillnaden mellan dom du tål och inte tål? Vad använder du för dator nu? Är det en bärbar dator eller en stationär?
  • Anonym
    Äldre 20 Oct 16:09
    #80
    Anonym (Elöverkänslig) skrev 2012-10-20 13:09:37 följande:
    Här har jag en dator jag tål och telelinan in är jordad. Det är stor skillnad på olika datorer.

    Men om det i en klar majoritet av studierna inte visar på någon effekt av KBT och om Socialstyrelsen inte kan rekommendera det och om erfarenheterna säger något helt annat förstår jag inte varför jag skulle prova det. Sen vet jag inte vilka mediciner du syftar på. Om det är lyckopiller förstår jag inte det eftersom jag är en ganska glad och harmonisk person trotts mina kognitiva svårigheter och trötthet.

    För egen del är jag övertygad om att mina besvär kommer av strålningen, min husläkare är övertygad om det. När läkarvärlden inte kan eller vill förklara symtomen har man en tendens att tycka allt är psykiskt. 
    art-bin.com/art/dalen_sw.html

     
    Så bara det står DELL utanpå och du TROR att nätverkskabeln är jordad så funkar det.
    Nätverkskabeln är ALDRIG jordad.
    Och det är SAMMA elektroniska produkter inuti datorn OBEROENDE av märke.

    Jag är ledsen att säga det men du har precis förklarat mycket tydligt att det är psykiskt.

    Jag tror definitivt INTE på att din läkare tror det däremot att läkaren tror att DU tror.
Svar på tråden Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!