• Anonym (Elöve­rkänsl­ig)
    Äldre 19 Oct 22:51
    63107 visningar
    385 svar
    385
    63107

    Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!

    Jag är elöverkänslig. Vad vill du veta?

  • Svar på tråden Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!
  • Anonym (Elöve­rkänsl­ig) Trådstartaren
    Äldre 20 Oct 16:25
    #81
    Merde skrev 2012-10-20 15:11:50 följande:
    Har faktiskt några frågor som jag hoppas få svar på. Är väldigt intresserad av ämnet i fråga och det är ett återkommande diskussionsämne här hemma.

    Är det allmänt känt bland er elallergiker att "tokstollar" dras till elallergi som flugor till koskit och i sådana fall hur ser ni på det? Känns det jobbigt att de underminerar all form av trovärdighet för er vettiga elallergiker (baserat på att jag antar att du själv anser dig vettig då)?
    Min personliga erfarenhet av ämnet i fråga är att de personer jag träffat på som har den här allergin har en hel del andra, väldigt tydliga, psykiska problem. Inte alltför sällan med inslag av paranoia och ett i övrigt neurotiskt beteende. Några av dem har helt klart varit redo för foliehatten om man säger som så.

    Till sist, har du själv lidit av psykiska besvär av någon form tidigare? (depressioner, tvångsbeteende, självskadebeteende etc.)
    De elöverkänsliga som jag känner och umgås med ( 3st) skulle jag säga är ordentliga, kunniga, sociala och lugna personer. Nu är jag inte psykolog men jag skulle absolut hävda att de är helt normala personer. Tokstollar finns det överallt så även bland elöverkänsliga, men jag har bara pratat med en på telefon som verkade vara lite åt det hållet. Men det är svårt att avgöra på telefon.

    Med tanke på att det finns ca 280 000 elöverkänsliga i landet och jag inte träffat så många kan jag inte svara på frågan. 
  • Anonym (Elöve­rkänsl­ig) Trådstartaren
    Äldre 20 Oct 16:29
    #82
    Anonym (Mild form) skrev 2012-10-20 15:13:38 följande:
    Du verkar ha en ganska mild form av överkänslighet om man jämför med de fall jag hört om på nära håll. De bor helt utan el, dvs. kan inte ens ha rinnande vatten och minst ett par mil från elstolpar och dyl. Du har iaf tur i oturen som endast behöver sanera.
    Hade jag inte elsanerat hade jag antagligen bott utan el långt ut i skogen. Jag kan vara i stan max 2h utan att bli jättedålig. Jag kan inte besöka caféer, bio eller sjukvården. Jag har det absolut inte värst men jag är ganska illa drabbad.
  • Anonym (Elöve­rkänsl­ig) Trådstartaren
    Äldre 20 Oct 16:44
    #83
    EnAnka skrev 2012-10-20 15:30:08 följande:
    Kan du hänvisa till en (inte för att EN räcker men vi kan ju börja där) vetenskaplig artikel som den samlade läkarkåren kollektivt ignorerar som stödjer ditt påstående att elallergi faktiskt beror på el?
    Eftersom jag saknar medicinska kunskaper tänker jag inte diskutera olika studier. Om du är intresserad av ämnet finns följande länkar att titta på.

     http://www.magdahavas.com/category/from-zorys-archive/foreign-translations/

    http://www.powerwatch.org.uk/science/studies.asp

    http://www.maxicom.se/Forskningsrapporter.php

    Däremot vet jag att jag kan känna när någon glömt att stänga av sin mobil när de kommer till hem till mig. För mig räcker det och jag vet att andra också kan känna det. För mig räcker det för att jag skall tro på det.  
    Strålning är ju inget hokus pokus, det går ju att mäta med rätt instrument.
  • Anonym (Elöve­rkänsl­ig) Trådstartaren
    Äldre 20 Oct 16:51
    #84
    Colisa skrev 2012-10-20 15:49:54 följande:
    Förstår du varför många är skeptiska till elallergi? Tror du att det finns de som tror de är elallergiska men vars symtom beror på något annat? Tror du det finns påstådda elallergiker som bluffar medvetet?

    Har du varit med om att någon försökt "sätta dit" dig genom att t ex låtsas stänga av mobilen för att se om du märker att den fortfarande är på?


    Utomhusarbete då, t ex ute i naturen eller i trädgård och park, skulle det kunna funka?
    Jag kan förstå det när myndigheterna har en helt annan uppfattning. Personligen är jag helt övertygad om att man i framtiden kommer att undra hur dumma vi var som lät oss bestråla. Men det får framtiden utvisa.

    Det kan säkert finnas de som tror att de är elöverkänsliga men har någon annan sjukdom. Jag tror att problemet snarare är tvärt om, de har en massa symtom som de inte vet att de är strålning som orsakar.

    Jag tror jag hade en snickare som försökte sätta dit mig. Det tog ca 10 minuter innan jag insåg att mobilen var på. Hans kommentar var: Va kan du känna det!

    Det talas nästan bara om elen, men det allra största problemet för mig är strålningen och den finns överallt, även på många platser i skogen.
  • Anonym (Elöve­rkänsl­ig) Trådstartaren
    Äldre 20 Oct 16:58
    #85
    Anonym skrev 2012-10-20 16:09:05 följande:
    Så bara det står DELL utanpå och du TROR att nätverkskabeln är jordad så funkar det.
    Nätverkskabeln är ALDRIG jordad.
    Och det är SAMMA elektroniska produkter inuti datorn OBEROENDE av märke.

    Jag är ledsen att säga det men du har precis förklarat mycket tydligt att det är psykiskt.

    Jag tror definitivt INTE på att din läkare tror det däremot att läkaren tror att DU tror.
    Jag har inte sagt att bara för att det står Dell funkar det. Jag har en modell av Dell som funkar för mig och andra elöverkänsliga. Jag kan inte uttala mig för alla Dell datorer. Datorer strålar olika mycket och det går att mäta. Vad det är som gör att vissa strålar mindre än andra kan jag inte svara på.

    Mobiler har olika SAR-värde och det är väl ungefär samma saker i dem.

    Jag tror inte jag skrivit att nätverkskabeln är jordad för det är den inte.  Däremot är har jag låtit jorda telelinan.
  • Anonym (Elöve­rkänsl­ig) Trådstartaren
    Äldre 20 Oct 17:00
    #86
    Anonym skrev 2012-10-20 15:51:45 följande:
    Vilka datorer tål du då och vad är skillnaden mellan dom du tål och inte tål? Vad använder du för dator nu? Är det en bärbar dator eller en stationär?
    Jag vet inte varför det är skillnad men det är det. Jag har en bärbar.
  • Anonym
    Äldre 20 Oct 17:08
    #87

    Hur har man gjort för att strålning utifrån inte ska komma in i din bostad? Jag tänker då på mobilnätet, tv- och radiosändningar och annan yttre påverkan.

  • Anonym
    Äldre 20 Oct 17:09
    #88
    Anonym (Elöverkänslig) skrev 2012-10-20 16:44:39 följande:
    Eftersom jag saknar medicinska kunskaper tänker jag inte diskutera olika studier. Om du är intresserad av ämnet finns följande länkar att titta på.

     www.magdahavas.com/category/from-zorys-archiv.../

    www.powerwatch.org.uk/science/studies.asp

    www.maxicom.se/Forskningsrapporter.php

    Däremot vet jag att jag kan känna när någon glömt att stänga av sin mobil när de kommer till hem till mig. För mig räcker det och jag vet att andra också kan känna det. För mig räcker det för att jag skall tro på det.  Strålning är ju inget hokus pokus, det går ju att mäta med rätt instrument.
    Underbart eller nåt att du inte tänker diskutera när det inte talar för din egen sak för då saknar du kunskaper. Du som flitigt hänvisat till hittepålänkar som håller med.
    Tror du på fullt allvar att NÅGON kan ta dig på allvar?
  • reflec­tions
    Äldre 20 Oct 17:09
    #89

    alltså det här med elsanering...tror jag inte ett skit på. det finns el överallt. och din dator drivs med el hur du än vrider & vänder på det. visste du att även ditt hjärta drivs med små små elstötar? ja, hela din kropp faktiskt. 
    du borde vara allergisk mot dig själv, isf. du borde vara död redan. 

     ungefär som kvinnan som var "allergisk" mot vatten. glömde bort att en kvinnokropp består av 55% vatten; jaja. 

    det är svårt  att undvika att adressera el-allergiker utan att bli ironisk & sarkastisk. men för mig är det en stor jäkla ångestneuros som borde behandlas med intensiv terapi & psykofarmaka. istället kostar det samhället miljoner kronor. som kunde använts till annat. 

  • reflec­tions
    Äldre 20 Oct 17:10
    #90
    Anonym skrev 2012-10-20 16:09:05 följande:
    Så bara det står DELL utanpå och du TROR att nätverkskabeln är jordad så funkar det.
    Nätverkskabeln är ALDRIG jordad.
    Och det är SAMMA elektroniska produkter inuti datorn OBEROENDE av märke.

    Jag är ledsen att säga det men du har precis förklarat mycket tydligt att det är psykiskt.

    Jag tror definitivt INTE på att din läkare tror det däremot att läkaren tror att DU tror.
    Amen!
Svar på tråden Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!