• Scratchy

    Jag har 170 i IQ. Fråga (nästan) vad du vill.

    När jag skriver nästan vad ni vill så syftar jag mest på att jag inte tänker lösa era tankenötter eller hjälpa er att fuska på IQ-test eller matteläxor. Poängen med tråden är mer att jag märkt att många har frågor om hur det är att vara... eh... mentally awkward.

    (IQ-skalan bygger på standardavvikelse, och med tanke på bristen på empiri så är 170 bara en hypotetisk siffra som egentligen inte kan bevisas. Så behöver ni inte kommentera på det.)

  • Svar på tråden Jag har 170 i IQ. Fråga (nästan) vad du vill.
  • Africa

    Tycker du att alla andra runt omkring är korkade och retar du dig på det i så fall?

  • Anonym

    Hade du bra betyg i syslöjd, hemkunskap, och bild? Jag menar, sådanna ämnen har inget med IQ att göra, fast en hög IQ borde nog påverka ändå...

  • Scratchy
    Africa skrev 2012-10-26 21:21:19 följande:
    Tycker du att alla andra runt omkring är korkade och retar du dig på det i så fall?
    Nej, oftast inte. Det finns så mycket annat jag värdesätter hos människor. Social kompetens och empati och sånt, som inte har någonting med IQ att göra. Och intelligensen har jag själv så mycket jag behöver så jag uppskattar det inte hos andra så mycket.

    Sen är många människor faktiskt smarta, i alla fall tillräckligt smarta för att jag inte ska behöva störa mig på det. Många människor med helt vanliga jobb och vanliga liv som verkar superintelligenta.

    Det som kan störa mig är när folk tror att bara för att de har hög IQ så har de rätt i allt de säger. Ett resonemang är oftast inte bara logiskt utan det finns känslor och preferenser också. Så det är mest hög-IQ-are jag stör mig på. Hehe...
  • Scratchy
    Anonym skrev 2012-10-26 21:27:24 följande:
    Hade du bra betyg i syslöjd, hemkunskap, och bild? Jag menar, sådanna ämnen har inget med IQ att göra, fast en hög IQ borde nog påverka ändå...
    Mina högsta betyg var alltid i musik och matematik. Matematik hatade jag så mycket att jag drömde mardrömmar om det, men jag hade lätt för det.

    Bild, bra betyg.

    Hemkunskap skolkade jag alltid ifrån.

    Var aldrig intresserad av de naturkunskapliga ämnena även om jag hade bra betyg i biologi. Jag var alltid mer intresserad av det estetiska.
  • Scratchy
    Anonym skrev 2012-10-26 21:28:15 följande:
    Har du ett bra minne? Hur bra minne i så fall?
    Ehum... jag har ganska bra minne, men jag vet inte hur bra.

    Jag har väldigt bra minne för vad folk säger. Det kan ofta ställa till det och mina kompisar har fått vänja sig vid att om de säger en sak idag och säger emot sig själva om en månad så kommer jag att komma ihåg det. Jag försöker vara ödmjuk.

    Med andra saker har jag nog ganska normalt minne. Till exempel på matematiken på gymnasiet memorerade jag aldrig några formler, eftersom jag litade på att jag skulle kunna hitta på dem själv när det var dags för prov. Så på det sättet har jag inte så mycket behov av minne.

    Jag vet inte om det var det svaret du var intresserad av. Fråga gärna igen annars.
  • Scratchy
    Karro94 skrev 2012-10-26 22:27:18 följande:
    Vad är du utbildad till/vad jobbar du med? :)
    Jag är utbildad beteendevetare och jobbar som konsult, med att hjälpa företag att förbättra klimatet på arbetsplatsen.
Svar på tråden Jag har 170 i IQ. Fråga (nästan) vad du vill.