Inlägg från: Jen |Visa alla inlägg
  • Jen

    Barndop

    Jag är troende och likaså är min man det, därför kommer vi låta döpa vårt/ våra barn (första är på väg till jul).

    Visst finns det många som låter döpa sina barn av tradition, men många saknar också språk att uttrycka för vad det egentligen betyder för dem -så man ska kanske vara försiktig med att döma... Dessutom så är ju dopet mellan barnet och Gud, inget som är villkorat med föräldrarnas eventuella tro eller tvivel. Dopet är en gåva, ett tecken på att Gud och barn "hör ihop" -något som man växa i hela livet!

    Men det är trist när omgivningen förväntar sig saker som man själv inte står för -och särskilt om de har svårt att respektera ens val, tex att inte låta döpa. Det har de faktiskt inget med att göra!

  • Jen

    DaCiss, för att vara petig så döps ingen i evangelierna med "Jesusdopet" utan bara med "Johannesdopet". I de första församlingarna (jmfr epistlarna) så döptes även barn när man döpte hela familjer.

    MEn det är mer mitt behov av att rättfärdiga barndop _för de som vill och känner för det_ Barnvälsignelse låter som ett gott alternativ med tanke på din bakgrund -om du känner för det!

    Men oavsett vad ni väljer av alla alternativ som finns (inte alls, dop eller välsignelse) så ska det ju vara för att det känns bra och rätt för er, inte för er omgivning! Stå på er!

Svar på tråden Barndop