Inlägg från: DaCiss |Visa alla inlägg
  • DaCiss

    Barndop

    Jag har en undran. Kommer ni folk döpa era barn i lutherska församlingen eller kommer ni avstå? Ge gärna orsak också till varför ni väljer dopet och varför ni väljer att avstå.
    Själv vill jag avstå. Jag tycker det är så mycket skenhelighet i lutherska kyrkan i dagens läge. Folk säger dom är "kristna" men inte religiösa. Alltså att de här till kyrkan och fortsätter upprätthålla traditionerna men gör det inte därför för att de verkligen TROR, bara därför för att alla andra gör det och att det "hör" till.
    Själv anser jag att detta beteende är en skymf mot religionen. Ingen respekt visas för aktuella religionen. Alla väntar sig att få gå på dop nästa år då vårt barn borde döpas och de finns även vissa som förväntar sig bli frågade som fadder. Ändå är ingen av dessa personer religiösa och jag vet att det kommer bli ett hiskeligt liv då jag kommer sätta emot. Tråkigt men sant.

    Så, hur gör ni andra och varför??

  • Svar på tråden Barndop
  • DaCiss

    Tack för svaret!

    Ja, de som tar emot allra mest är just det, att folk kommer bli nästan sura, om inte till och med sura på att jag vill avstå. Jag föddes själv upp i en pingstvänsfamilj vilket innebär att jag själv inte döptes då jag var barn. Jag välsignades bara. Jag har ju den inställning som är lite mer som pingstkyrkans syn, i bibeln utfördes heller inga barndop, bara barnvälsignelse. Jesus menade själv att himmelriket hör barnen till så barnen och Gud har redan ett samband. Det behövs inte ett dop för att fastställa det. På Jesu tid utfördes endast dop av vuxna, dopet var ett sätt att visa att man tror på Gud, vill ha pånyttfödelse och leva ett gudfruktigt liv. Inte beslut jag tycker barn kan ta. Jag vet att det här kanske låter absurdt för andra men så här känner jag. Jag har känt så sen jag var typ 12 så känslan sitter svetsad i en. Därför tar det emot rätt så starkt och jag kommer säkert inte ändå åsikten heller. Samtidigt skulle jag inte vilja vara så här brydd. Jag kommer göra en massa folk arga och sura och besvikna nästa år =(

  • DaCiss

    En välsignelse låter inte som en dålig idé faktiskt. Vi har ju än tid att tänka och fundera och planera då barnet kommer först i mars. Kommer nog vara en massa om och men men får se vad det blir.

    Tack för alla svar!

Svar på tråden Barndop