Fem frågor till ...
Forum Katter - Husdjur
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Peewee eller Cat´s best öko plus?

  Fre 16 nov 2012 11:40 Läst 3326 gånger Totalt 8 svar
  Fre 16 nov 2012 11:40

  Hej!

  Är relativt ny kattägare och har testat Toa-Lätt pellets samt Vitakraft Compact ultra.

  Toa-Lätt tog inte bort någon lukt. Sanden är något bättre men det ligger sand överallt.

  Funderar på om Cat´s best öko plus är bra eller om jag ska satsa på pee-wee istället.
  Någon som har provat båda sorterna och kan jämföra för och nackdelar med de båda systemen?     

  Tack på förhand!
     

 • Fre 16 nov 2012 11:49 #1

  Inget av det gillar mina eller jourkatterna. Jag använder Ever Clean eller Extreme Classic. Luktar INGENTING hemma och det är mycket drygt. Köp stora förvaringsbackar istället för vanliga kattlådor. Fyll med tio kg i varje. Köp en lurvig badrumsmatta så att det som ändå hänger med ut stannar i mattan. Sedan 'r det bara att skaka mattan över lådorna.

 • Fre 16 nov 2012 12:09 #2

  Katterna hade inga problem med att gå på Toa-Lätt pelletsen så det ska inte vara några problem. En vanlig kattlåda har vi också till dem (2 katter, en hane och en hona födda i juli)

 • Fre 16 nov 2012 12:18 #3

  Vi kör peewee. Sågspån som går att spola ner, luktar bara fräsht av trä, katterna har inga problem med det och kostnaden är låg.

  Vi kompleterar med plastpåse för kattlådor under som fångar upp kiss-spånen så det är enkelt att byta, vi har sparat så mycket tid på detta :)

 • Fre 16 nov 2012 12:19 #4

  Vi bytte till sand ett tag för att prova men det märktes direkt på annorlunda lukt och att det blev grusigt i hela lägenheten trots matta. 

 • Fre 16 nov 2012 12:21 #5
  Kabo skrev 2012-11-16 12:09:40 följande:
  Katterna hade inga problem med att gå på Toa-Lätt pelletsen så det ska inte vara några problem. En vanlig kattlåda har vi också till dem (2 katter, en hane och en hona födda i juli)
  Ps tänk på att det snart är dags för kastrering.
 • Fre 16 nov 2012 12:50 #6

  Tack nemo1!

  Funderar på om vi ska ta det i december eller omvi ska ta det i januari.
  De som hade katterna innan oss vet inte exakt när de är födda. Någon gång början/mitten troligen närmare mitten av juli.

  Kanske lika bra att göra det nu i december och ta vaccinering samtidigt (vilket de tidigare ägarna inte heller hade gjort -katterna har varit väldigt skygga så därför har vi inte gjort det ännu, men nu börjar de känna lite mer förtroende för oss människor vlket är skönt - de ligger i alla fall inte under soffan hela dagarna längre!)

  Honungssmulan:     
  Hade NI även provat Cat´s best öko plus ? ELler är det "bara" peewee Ni testat när det gäller pellets?

  Ser att det finns tre eller fyra olika varianter av peewee lådan
  Denna är väl den jag först och främst funderar på:
  http://www.zoomarknad.se/product-view.asp?catid=11496&prodid=13740&ref=%2Fproduct%2Ddlist%2Easp%3Fcatid%3D11496

  Sedan funderar jag lite på den med huv eftersom tjejen skvätter/sprätter en del - hon är väldigt noggrann med att täcka över efter sig. Hanen är inte lika noga.

 • Fre 16 nov 2012 13:08 #7

  Har bara prövat peewee m. sådana pellets. tänkte varför pröva något annat när det fungerar så bra? skönt att kunna spola ner bajset  i toan också.

  Har en sådanhär:

  www.swecat.com/peewee-kattlada 

  Hasr sprättkatter men den lådans höga kanter gör så att inget flyger ur. 

  När jag byter plastpåse i kissdelen (finns kattlådepåsar att köpa) så lägger jag i lite pellets också, en halv näve, utspidd, det gör att första kisset som kommer inte luktar eftersom det redan ligger en del på botten, inte nödvändigt men har hjälp mig som är lite överkänslig.

 • Fre 16 nov 2012 13:52 #8

  Tänk på att många katter inte gillar huv och det kan man förstå, tänk själv att sitta instängd med stanken. Risken finns då att de går någon annanstans. Tänk även på att idmärka katterna när de ändå är nersövda. En öronmärkning måste göras med sövning för det gör ont och det är dumt att behöva söva en gång till. En öronmärkning bör en katt ha även om de är innekatter OM de skulle smita ut. Är katterna syskon så är det ännu viktigare med kastrering snart då en katt kan bli könsmogen från fyra månaders ålder och det behöver inte märkas.
  Glöm inte bort att försäkra katterna (ca 50 kr/mån) INNAN olyckan är framme, veterinärbesök är otroligt dyra och väl värda pengarna en försäkring går på. Vaccinering ska göras med två sprutor, 3-4 veckor mellan.
  Inte alla veterinärer utför kastreringar innan katten är sex månader men det finns en del. Ring runt för koll och kostnadsförslag på vaccinering, kastrering och öronmärkning. Många har rabatt om man gör allt på en gång. 

Svara i tråden: Peewee eller Cat´s best öko plus?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Husdjur
Svara i tråden...

Innehåll