• Äldre 16 Nov 11:49
    4714 visningar
    8 svar
    8
    4714

    Peewee eller Cat´s best öko plus?

    Inget av det gillar mina eller jourkatterna. Jag använder Ever Clean eller Extreme Classic. Luktar INGENTING hemma och det är mycket drygt. Köp stora förvaringsbackar istället för vanliga kattlådor. Fyll med tio kg i varje. Köp en lurvig badrumsmatta så att det som ändå hänger med ut stannar i mattan. Sedan 'r det bara att skaka mattan över lådorna.

  • Äldre 16 Nov 12:21
    #5
    Kabo skrev 2012-11-16 12:09:40 följande:
    Katterna hade inga problem med att gå på Toa-Lätt pelletsen så det ska inte vara några problem. En vanlig kattlåda har vi också till dem (2 katter, en hane och en hona födda i juli)
    Ps tänk på att det snart är dags för kastrering.
  • Äldre 16 Nov 13:52
    #8

    Tänk på att många katter inte gillar huv och det kan man förstå, tänk själv att sitta instängd med stanken. Risken finns då att de går någon annanstans. Tänk även på att idmärka katterna när de ändå är nersövda. En öronmärkning måste göras med sövning för det gör ont och det är dumt att behöva söva en gång till. En öronmärkning bör en katt ha även om de är innekatter OM de skulle smita ut. Är katterna syskon så är det ännu viktigare med kastrering snart då en katt kan bli könsmogen från fyra månaders ålder och det behöver inte märkas.
    Glöm inte bort att försäkra katterna (ca 50 kr/mån) INNAN olyckan är framme, veterinärbesök är otroligt dyra och väl värda pengarna en försäkring går på. Vaccinering ska göras med två sprutor, 3-4 veckor mellan.
    Inte alla veterinärer utför kastreringar innan katten är sex månader men det finns en del. Ring runt för koll och kostnadsförslag på vaccinering, kastrering och öronmärkning. Många har rabatt om man gör allt på en gång. 

Svar på tråden Peewee eller Cat´s best öko plus?