Forum Inaktiva: Allergiexperten - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kraftiga nässelutslag.

  Tis 20 nov 2012 11:08 Läst 2952 gånger Totalt 1 svar
  Tis 20 nov 2012 11:08


  Min dotter ¨på 7år har fått nässelutslag över hela kroppen samt ansiktet, det kommer o går..när hon lägger sej blir det oftast kraftigare och mer klarröda..hon fryser av o till väldigt mycket..och kliar ..lider med henne. Började i fredags.

  Vi har varit på akuten då hon även svullnade under ögonen lite..och blev rek av 1177 att vi skulle åka..där fick hon komma in snabbt..misstänkte födoämnes allergi, fick betapred o tavegyl sedan kvar någon timma för observation och se om det gick ner..gick ner ytterst lite åkte hem..och det dämpades ..sedan slog det till igen med full kraft..och var röd blommig överallt händer ansikte hals osv..svullen i handlederna o blir blåaktig i huden på armarna när hon svullnar..hade fått blodprov på vc som vi skulle ner o ta på nötter eftersom hon ätit dumle som kan innehålla spår av nötter på lördagen när hon fick tillbaka detta..men vet ju inte vad som startade det. Hur som helst så tyckte sköterskan som tog provet att hon hade så kraftiga utslag att vi blev ombedda att komma tillbaka o träffa läkaren senare på em.. vilket vi gjorde fick mer betapred utskrivet och tavegyl nu äter hon tavegyl morgon o kväll och betapred på morgonen. Men vi vet fortfarande inte vad hon är allergisk mot.
   Hon får av o till mer o rödare än vad som visas på bilden. ville inte ha en helkroppsbild. 

  Bör det inte tas ett pricktest? Som jag förstod det är det svårt att ta just i pågående fas...men vill ju veta vad det är så vi kan undvika det istället. Hon har inte visat någon allergi förut. förutom böjvecks eksem. och att hon blir lätt röd om kinderna vid kyla osv. När hon var mindre hade hon ibland en jobbig hosta..falsk krupp. Tacksam för snabbt svar!
 • Tor 22 nov 2012 18:32 #1

  Hej! Nässelutslag kan ha många orsaker och det viktiga är att man dämpar den allergiska reaktionen som kroppen får. Din dotter har fått medicin som gör just det. Ofta kan man inte få svar på vad som orsakat reaktionen utan man får oftast försöka fundera på vad som kan ha orsakat det hela, i ert fall funderar ni om det kan vara nötter. 
  En utredning vad den allergiska reaktionen berott på görs inte akut eftersom man inte får tillförlitliga svar då. Det måste helt enkelt gå en tid för att få något svar från immunförsvaret.
  Det viktiga är alltid att dämpa reaktionen och den medicinen kan man behöva ta under flera dagar eftersom man kan få tidiga och sena reaktioner. Boka alltså in tid till läkare för utredning och då tas även blodprov, pricktest brukar man inte ta när man haft denna typ av reaktion eftersom man då endast kan få svar på några få specifika ämnen.
  Vänliga hälsningar Anitha     

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll