• Äldre 29 Nov 16:21
    78406 visningar
    255 svar
    255
    78406

    Äggdonation Ava Peter november 2012

    Hej Alla!

    Jag startar en ny tråd, eftersom vi nu i november varit i St Petersburg och AVA Peter kliniken där och gjort en ÄD med makens simmare.

    Det skulle vara trevligt att höra om det finns fler där ute, som vi, som är ute sent i livet men som ändå ser ljust på framtiden, att diskutera frågor och annat som kommer upp i samband med ÄD.

    Det är första gången vi gör detta, och vi har satt in ett ägg som var näst intill exemplariskt, på rekommendation av Dr Z på kliniken. Jag väntar fortfarande på mitt första grav test, för att se om det har tagit sig.

    Jag har egentligen nästan inga biverkningar av medicinerna, är det fler som är som mig, eller har ni en massa biverkningar? Fick ni positivt första gången eller fick ni göra om det flera gånger innan det tog sig? Hur försiktig bör man vara efter ett positivt första test? Kan man leva lite mer som vanligt då?

    Jag har massor av frågor, men ingen i min egen situation att diskutera och utbyta erfarenheter med. Om ni finns där ute, vore det trevligt om ni svarade på min tråd.

    Kram
    Marge

  • Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012
  • Äldre 24 Mar 19:59
    #4

    Hej Alex2014!

    Vi gör vårt andra försök nu. Det första misslyckades. Var över för ett par veckor sedan och stoppade in två embryon, och i morgon är det dax för testet med stort T. Det är lite (läs mycket) nervöst.
    Men det känns helt annorlunda den här gången, så jag hoppas att det är positivt. Har flera graviditets symtom, vilket jag inte hade förra gången. Men det kan ju vara hjärnspöken, för man har det ju hela tiden i huvudet. Det var lite enklare nu, eftersom ÄD redan var klar och vi hade i frysen. Två dagar i St Petersburg och sedan hem och vänta. Jag var mycket lugnare nu, visste vad som väntade, så även om det första försöket inte tog sig, så har jag haft nytta av det.

    Ja visst går det fort Glad man hinner knappt med själv. Jag hoppas att det kommer att gå bra för er när ni åker över i april och att ni lyckas vid första försöket. Du kan väl skriva här och berätta. Det är så skönt att känna att man inte är ensam Cool

    Håll tummarna för oss i morgon!

    Kram
    Marge

  • Äldre 31 Mar 09:25
    #8

    Hej Alla!

    Vi misslyckades även denna gång Gråter men vi ger inte upp. Vänta på nytt datum nu för nästa försök.

    Jag hade ju flera graviditetstecken, vilket jag inte hade första gången. Berodde troligtvis på medicinerna enligt min dr. Känns lite konstigt att jag reagerat så olika de båda gångerna. Har mått bra av medicinerna i övrigt.

    Vi satte in ett första gången och två andra. På tredje försöket kommer det att bli ett, för det är det vi har kvar i frysen. Det var Ava Peter som rekommenderade, utefter kvaliteten på äggen.

    Angående medicinerna, så har jag utöver Progynon och Progesteron ätit både cortison och blodförtunnande (Trombyl) för att ta ner immunförsvaret. Vid andra tillfället ökades dosen av cortison.Och så Crinone. Slapp plåstren den här gången. Jag har även ätit E-vitamin.
    Fick börja med progynon tre veckor innan insättningen 2 mg i tre dagar, 4 mg i tre till och sedan 6 mg.

    Men som man säger, tredje gången gillt Glad 

    Håller tummarna för er Alex2014, Strandhem  och mumin99!!

    Kram
    Marge 

  • Äldre 31 Mar 12:28
    #10

    Herj Mumin!

    Vi fick inte vänta länge alls på vår donator. Kommer inte ihåg exakt, men vi fick förslaget i samband med de andra förberedelserna med behandlingsplanen osv.

    Ang blastocyter blev jag osäker. Har mailat dem och frågat.

    Nej, det var inte speciellt krångligt att få ett visa. Men man måste ha lite framförhållning. Man fyller i sin ansökan på nätet, skriver ut den och går med den till deras visum central som finns i Stockholm och ett par orter till. Kolla ryska visumcentralen på nätet. Finns en massa företag som fixar visa åt dig, men de tar bara en massa betalt för det. Bättre att gå direkt, då behöver man inte skicka sitt pass på posten (som företagen vill att du ska göra).
    Dit ska man även ha med sig ett nytaget passfoto.
    Ett påskrivet intyg från ditt försäkringsbolag att du har en reseförsäkring (de vet vad du vill ha när du ringer).
    Man måste ha bokat ett hotell (räcker att det är bokat på någon av sidorna på nätet fast de säger att det även ska vara betalt).
    När hotellet var bokat, så mailade jag dem och då fick jag en länk till en sida där man betalade 500 rubel/pers för att få ett intyg på att du har bokat hotellet. Det intyget ska du med ha med dig till visumcentralen. Fick det på mailen efter en minut och skrev ut det bara.

    Allt funkade jättebra. De verkar ha bra rutiner för det. Sen tog det en dryg vecka att få visat i passet. SAS har direktflyg till St Petersburg för under 2000 kr/pers.
    Vill ni bo nära (två kvarter) så bo på Nevsky Grand Hotell. Finns billiga, trots namnet (men små) rum för under 500-lappen om man är ute lite i förväg. Bra frukost och mycket bra fungerande wifi på rummen. Vi kollade tom på svensk tv via datorn när vi fick tråkigt

    Lycka till!
    Marge 

  • Äldre 6 May 20:55
    #16

    Alex2014, vi håller tummarna för dig nu!

    Hur känns det? Bra hoppas jag.
    Vi fick ta vårt prov efter ca 10 dagar, men det berodde på att det var en helg emellan, så vi var där på måndagen. Det där provet ska vara så enormt känsligt, att det är helt tillförlitligt enligt min gynekolog. Samma hormoner som ger utslag på en sticka.

    Du kan väl höra av dig här i tråden så att vi får veta hur det går för dig. 

    Kram Marge 

  • Äldre 6 May 20:59
    #17

    Strandhem och Mumin, hur har det gått för er?

  • Äldre 23 May 11:58
    #22

    Vad kul att fler har hittat hit Skrattande

    Förhoppningsvis kommer vi iväg om fyra veckor, har ett preldatum, men har inte fått ok från Dr Z ännu, men det kommer väl. Blir tredje och sista gången för oss, så håll tummarna. 

    Vad jag har förstått, så är det goda chanser att embryo klarar upptiningen, de har en hög procent där. 

    Jag har inte behövt ta sprutorna själv, men jag hörde någon som hade en sjuksköterska i bekantskapskretsen som hon tagit hjälp av. Men det är ju inte alltid att man är så öppen med det man håller på med. Därför tycker jag att det här forumet är väldigt bra. Här kan man dryfta sina problem, utan att behöva fundera på vad andra ska tycka (även om man egentligen ska skita i det)   

    Alex2014, vad tråkigt för dig, men det är som min gynekolog sa, aldrig ge upp

    Michelangelina, håller tummarna för att allt går bra och att du slipper sprutorna!

    Kram

    Marge         

  • Äldre 4 Jun 20:12
    #27

    Nu är jag nyfiken på hur det gått för dig Michelangelina. Har du gjort ditt test ännu, och hur gick det i så fall. Du vet att vi alla i den här tråden håller tummarna för dig!

    Vi har fått en tid, den 24 juni blir det tredje och sista försöket av. Sedan hem igen och vänta. Svårt att ta det lugnt då tycker jag. Man blir så rastlös av att gå och vänta. Jag vill bara springa runt och greja, när jag borde ligga på rygg i soffan.

    Alex14, jag har haft blödningar emellan vid båda gångerna tidigare. Verkar som om inte p-pillret räcker till för att helt stoppa mensen. Jag har börjat att småblöda när mensen skulle ha kommit och fortsatt tills jag slutat med p-pillrena. Men det har inte inverkat på tjockleken på slemhinnan, den har växt på sig fint, så jag har inte varit orolig för det de sista gångerna.

    Har ni någon backupp-plan om embryot inte klarar upptiningen? För det är ju inte omöjligt att göra ett till försök direkt efter, med ett till ägg, om det första inte klarar sig. Därför stannar vi en dag extra, fall att.

    De hade även något nytt nu, frusna donerade ägg. Då kunde man åka över och man behöver bara stanna i fem dagar, tills embryot växt på sig, om man använder mannens färska simmare. Tydligen har man inte använt det så länge (nån metod från Japan) och det funkar i princip lika bra som med färska ägg. Då slipper man att synkas med donatorn. 

    Håll tummarna för oss som åker i juni nu!

    Kram
    Marge 

  • Äldre 11 Jun 21:10
    #32

    Vad roligt Michelangelina! Nu håller vi tummarna för dig att det ska gå hela vägen. Känns som om hoppet blir lite större nu, när det går bra för dig.

    Önskar dig all lycka till!

     

  • Äldre 20 Jun 14:13
    #40

    Välkommen Loreley!
    Kul att du hittat den här tråden.

    Vi är ju flera som är på gang nu I juni, och det ör väldigt skönt att veta att man inte är ensam där ute. För ibland har jag kännt mig lite som en alien Flört

    Vi åker nu, och på måndag ör det dax för embryo transfer. Hoppas det går vägen den här tredje och sista gången.

    Hur har det gått för dig Michelangelina! Vi är alla väldigt nyfikna och håller natirligtvis tummarna stenhårt för dig.

    Trevlig midsommar till er alla!
    Marge           

Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012