• Marge Simpson

    Äggdonation Ava Peter november 2012

    Hej Alla!

    Jag startar en ny tråd, eftersom vi nu i november varit i St Petersburg och AVA Peter kliniken där och gjort en ÄD med makens simmare.

    Det skulle vara trevligt att höra om det finns fler där ute, som vi, som är ute sent i livet men som ändå ser ljust på framtiden, att diskutera frågor och annat som kommer upp i samband med ÄD.

    Det är första gången vi gör detta, och vi har satt in ett ägg som var näst intill exemplariskt, på rekommendation av Dr Z på kliniken. Jag väntar fortfarande på mitt första grav test, för att se om det har tagit sig.

    Jag har egentligen nästan inga biverkningar av medicinerna, är det fler som är som mig, eller har ni en massa biverkningar? Fick ni positivt första gången eller fick ni göra om det flera gånger innan det tog sig? Hur försiktig bör man vara efter ett positivt första test? Kan man leva lite mer som vanligt då?

    Jag har massor av frågor, men ingen i min egen situation att diskutera och utbyta erfarenheter med. Om ni finns där ute, vore det trevligt om ni svarade på min tråd.

    Kram
    Marge

  • Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012
  • Marge Simpson

    Önskar dig all lycka och hoppas att ni kommer att lyckas denna gången. Vi kommer att vänta spänt här hemma att få höra av dig när du är tillbaka Hoppfull Glad

    Hoppas att ni får lite sol Cool och värme med i Alicante!

    Kram 
    Marge

  • hoppfull03

    Här i Alicante är det 16 grader varmt o solsken. Ruvar från och med i dag på två embryos. Inga i frysen så hoppas på dessa två :) Testdag påjulafton,så det blir vanligt test tvådagar senare ;) Kram

  • Emos00

    Åh så spännande "hoppfull"! Jag håller verkligen alla tummar för er nu! Men jag tror på den bästa julklappen!! 16 grader och sol låter inte dumt heller!

    Och gör inte mitt misstag att testa för tidigt! Jag kunde ju inte hålla mig och testade redan efter en vecka och fick negativt. Men nu är jag ju gravid i vecka 19 så det finns en anledning att man ska vänta till rätt testdag! Jag hade besparat oss ganska många tårar om jag inte hade varit så nyfiken! Imorgon är det dags för det stora UL. Börjar bli lite nervös men också förväntans full.

    Flyg försiktigt hem och var rädd om dig!
    Kram
    Em

  • Marge Simpson

    Vad roligt Hoppfull!! Håller alla tummar och tår för dig nu!!
    Tror det är klokt som Em säger, att inte testa för tidigt. Ta det lugnt och ta hand om dig, njut av julen och tänk på att äta bra (ingen rökt eller gravad lax och inga kladdiga ostar eller smörgåsmat som varit vakumförpackad, restriktioner från MCV).
    Du kan väl höra av dig när du fått svar på provet.

    Em, misslyckades med magnesiumet, tog en tablett och fick en hjärtarytmi. Vet inte om det hade ett samband, men jag har inte vågat ta magnesium något mer. 

    God Jul till er alla i de här tråden!

    Kram
    Marge

  • hoppfull03

    Tack emos och marge :)) och tack marge fick julmatsinfon , ska absolut att tänka på det ;) skönt att höra att ni mår bra och att era krabater mår bra.. lycka till med ul undersökningen idag , emos. God jul! Kram

  • Emos00

    ,
    Hej!

    Nu håller vi verkligen alla tummar för er hoppfull att det går vägen. Men som vi sagt förut - nu är det er tur!

    UL gick jätte bra! Vi träffade en UL läkare som var jätte nogrann och verkligen förklarade allt han såg. Sen gjordes även en mätning på min livmodertapp vilken såg bra ut! Skönt för det är min största oro! Fortfarande svårt att förstå att den där lilla krabaten man såg på tv-skärmen ligger i min mage. Även fast jag känner den titt som tätt känns det ändå konstigt! Var sen och kikade lite på barnvagn. Vi har gjort oss av med allt från vår son för det kändes som att hoppas på för mycket att spara allt! Men jag känner mig som ett barn som smiter in i godisbutiken även fast det inte är lördag! Man har längtat så länge att det är svårt att förstå att det är sant!

    Trist att Magnesium inte funkade Marge. Jag tar 120 mg om dagen vilket är väldigt lite, du kan ta upp till 360mg. Jag tyckte det hjälpte från början men nu sover jag lika dåligt igen så jag vet inte. Men samtidigt har jag ju inga sammandragningar eller sendrag så det kanske hjälper för det. Men sen så tar jag ju fortfarande vaginatorerna och de gör väl sitt till. Får se vad som händer när jag slutar med dem om en vecka!

    Oj det blev en hel uppsats och det jag egentligen skulle skriva var att jag önskar er alla en jätte God Jul med massor av mat, paket, mys och vila!

    Kram
    Em

  • Marge Simpson

    Håller tummarna Hoppfull!! 

    Em, vad skönt att höra! Antar att det hör till att sova dåligt, gör det med och drömmer (!) en massa knasiga drömmar... Önskar er alla i den här tråden en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

    Kram 
    Marge

  • hoppfull03

    Vad härligt emos att allt var bra på ul :)) Är på ruvardag7 ochhar mästan inga symtom. Har varit väldigt positiv men idag blir jag orolig. Är väl att testdagennärmar sig ;) tänker på allt som kanske inte var bra...medicinen, donatorns blodgrupp, min kropp.....osv..nä, dags att rycka upp sig o leva på hoppet några dagar till ...julafton imorgon ;) God jul på er alla!

  • Emos00

    Åh vad vi håller tummarna att det går vägen "hoppfull"!

    Jag förstår dina tankar, man vill ju alltid hitta en anledning om det nu inte skulle gå vägen. Tyvärr så vet ju förnuftet att det inte är så enkelt, allt kan stämma men det funkar ändå inte eller tvärtom. Jag hade inga symtom alls så tidigt så det kan vara ett gott tecken. Sen med tanke på hur mycket mediciner man tar så vet man ju inte vad som är vad. Men vi håller tummarna och hoppas så mycket att det går vägen!

    God Jul!
    Em

Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012