• Marge Simpson

    Äggdonation Ava Peter november 2012

    Hej Alla!

    Jag startar en ny tråd, eftersom vi nu i november varit i St Petersburg och AVA Peter kliniken där och gjort en ÄD med makens simmare.

    Det skulle vara trevligt att höra om det finns fler där ute, som vi, som är ute sent i livet men som ändå ser ljust på framtiden, att diskutera frågor och annat som kommer upp i samband med ÄD.

    Det är första gången vi gör detta, och vi har satt in ett ägg som var näst intill exemplariskt, på rekommendation av Dr Z på kliniken. Jag väntar fortfarande på mitt första grav test, för att se om det har tagit sig.

    Jag har egentligen nästan inga biverkningar av medicinerna, är det fler som är som mig, eller har ni en massa biverkningar? Fick ni positivt första gången eller fick ni göra om det flera gånger innan det tog sig? Hur försiktig bör man vara efter ett positivt första test? Kan man leva lite mer som vanligt då?

    Jag har massor av frågor, men ingen i min egen situation att diskutera och utbyta erfarenheter med. Om ni finns där ute, vore det trevligt om ni svarade på min tråd.

    Kram
    Marge

  • Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012
  • hoppfull03

    Skönt att det är bättre Julia! Ja, ska ta det lugnt o inte oroa mig. Man blir så nojig. Orolig för allt. Hoppas det inte gjorde nåt att jag tog en extra crinone igår. Blödningen har stoppat o inget brunt heller. Mår illa och är så trött. Vanliga graviditets symtom :) kram

  • Marge Simpson

    Hoppas att dina blödningar slutar Hoppfull. Är nog inne på Julias linje, de ordinerade mer Progynon till mig när jag hade mina blödningar. Fick ta fem om dagen och sedan fasa ner i omgångar. Min gyn sa att slemhinnorna kunde bli lite irriterade av Crinonen med. Nu blev det mycket på en gång, sorry...
    Ta det lugnt och oroa er inte. Läste en läkarartikel om ÄD och där stod det att över 50% av ÄD hade haft blödningar tidigt i graviditeten. Så det är visst vanligare då än när man är gravid på vanlig väg.

    Må illa och vara jättetrött är ju jättebra Hoppfull

    Kram
    Marge

  • hoppfull03

    Tack marge! Känns bättre nu. Inge mer färskt blod, bara lite gammalt brunt. Är också lugnare nu. Väntar tills jag får tid hos gyn o se om allt är ok. Skulle vara bra om man fick ta blodprov med för att se om det ökat som det ska. Kram

  • Emos00

    Gott Nytt År till er alla!

    Vad det gäller blödningar har jag ingen erfarenhet att bidra med. Jag har inte blött något alls, tack och lov. Men jag vet att den info vi fick av dr Diana var samma som Marge och Julia skrivit dvs att öka dosen av Progynon. Sen tror jag inte att det är någon fara alls Hoppfull att du tog en Crinone extra. Vad säger kliniken i Spanien? De måste ju få frågan väldigt ofta! Sen är det som Marge skriver att blödningar är vanligare vi ÄD än vid "vanlig" graviditet. 

    Jag är nu medicin fri! Hurra! Hoppas det inte får några negativa konskvenser. Tänkte på dig Marge som fått mycket sammandragningar. Nu vill jag bara bli av med mina krånglande bihåller som aldrig verkar vilja bli bra. 

    Hoppas det löser sig hoppfull och att blödningarna inte kommer tillbaka. Gå och ta ett blodprov så känns det mycket bättre sen då du får svart på vitt att allt är som det ska! 

    Hoppas du också slutar blöda Julia!

    Kram

  • julia2012

    hej!

    Hoppas att ni mår bra ,nu när vintern anlänt.
    Iallfall till staden där jag bor.

    Jag har inte haft någon mer blödning.
    Allting går bra.

    Fast trött o lite illamående,ibland.
    Förstås.
    Jag sover sisådär,på nätterna.
    Oftast behöver jag gå upp,ett antal gånger ,varje natt,för att kissa.
    Det gör ju att man blir lite trött.
    Men jag ska se till att ta det riktigt lugnt ,innan jag går o lägger mej-ikväll.
    kanske sover jag bättre då!!

    Allt Gott

  • hoppfull03

    Tack emos! Vad skönt att allt är bra Julia .

    Såg två embryon med tickande hjärtan idag :) är så glad att jag grät hela vägen därifrån till jobbet :)

  • Emos00

    Grattis Hoppfull - tvillingar!!! Spännande! Ja känslan när man får se hjärtat första gången är helt magiskt! Ett tips då också gjort en konisering, be om att få göra en cervix mätning. Den görs senare i graviditeten men ännu vikitgare om du väntar 2 eftersom trycket blir dessto större! Jag har gjort det och det beror helt och hållet på mitt eget initiativ. Och med allt vi varit med om så kollar man ju allt heller en extra gång!

    Stor kram!
    Em

  • hoppfull03

    Tack emos för tipset om cervix mätning. När gör man det? Kan jag ta upp det på MVC när vi går dit första gången vecka 9? Kram

  • Emos00

    Hoppfull - jag tog upp det vid inskrivningen hos MVC. Jag gjorde en mätning vid stora UL i vecka 19 (och det var tidigt). Det finns säkert rutiner för sådant när man väntar tvillingar. Men ville mest påminna om att du ska säga att du gjort en konisering. Det behöver absolut inte betyda att det är någon påverkan på cervix men i mitt fall har det gjort det (jag har dock gjort 2 st). Jag har fortsatt med Crinone och ska göra det till vecka 32 på inrådan från Dr Diana i St Peterburg och min gynekolog här hemma. För det ska tydligen ha en positiv effekt om man har förkortad cervix. Men som sagt fråga vid inskrivningen hos MVC så kan de säkert svara mycket bättre än jag kan!

    Verkligen så glad för din skull att det gick vägen den här gången!
    Em

  • hoppfull03

    Tack så jätte mycket för all information emos . Ska höra med MVC barnmorskan när vi är där . Och också med spanska kliniken. Jätte bra info emos :) kram

Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012