• Amanda84

    Hjälp! Gasspis och gasugn!

    Jag ska flytta in i en hyreslägenhet nu i helgen och i den lägenheten finns en gammal gasspis med gasugn.

    Jag har aldrig använt något liknande utan har de senaste åren först haft keramikhäll och sedan induktionshäll.

    Hur använder man en gasspis? Hur startar man den? Vad ska man tänka på?

    Jag läste på nätet att det är svårt att baka i en gasugn. Har ni tips på hur man gör? Och hur tänder man en gasugn - är det på samma vis som en gasspis?

    Jag fick tips av en kompis att köpa en gasvarnare att sätta upp i taket så det ska jag göra i alla fall.

  • Svar på tråden Hjälp! Gasspis och gasugn!
  • Miiiis

    Gasspisen är underbar. Inga problem att laga mat på den. 

    Ugnen däremot kräver lite teknik. Baka är svårast... speciellt småkakor. Det som brukar funka bäst är dubbla plåtar så att den omedelbara värmen inte träffar undersidan på den plåt man har bakverket på. Kan hända att tiden i ugnen blir lite längre då dock. Det är bara att prova sig fram. 

    Har hört att en baksten ska vara idealiskt för gasugn... men inte själv provat.

    Till pajer och gratänger blir det bäst med formar med tjock botten.

    Lycka till! 

Svar på tråden Hjälp! Gasspis och gasugn!