• hcg

    Koppling högt blodsocker och dålig sömn?

    Hej,

    Har en flicka som är drygt två år och som sover väldigt dåligt. Hon vaknar och skriker hysteriskt  ibland flera gånger per natt. Vi får inte röra henne, inte hjälpa henne, får ingen riktig kontakt men hon är medveten om att vi är där och försöker vi flytta oss eller ändra på något så skriker hon "nej mamma, nej mamma" och blir ännu mer hysterisk. Hon kan skrika så att hon kräks. Detta har pågått till och från sista 6 månaderna (var problem med sömnen innan också men då var det mer att hon vaknade väldigt ofta). Vanligtvis skriker hon 15-30 min men kan vara över en timme.  

    Jag tycker inte att beteendet stämmer riktigt in på nattskräck eftersom hon är medveten om att vi är där, men inte heller på mardrömmar eftersom hon inte vill bli tröstad eller hjälpt? Skrikningarna kommer oftast innan kl 2 men inte vid regelbunda klockslag.

    Jag har i det sista funderat på om det kan finnas en koppling mellan om hon har fått sötsaker under eftermiddagen/kvällen (kakor, bullar, glass) och störd sömn? Vet du om det kan finnas en sådan koppling? Hon är väldigt fysiskt aktiv och äter oftast bra under dagen. På dagtid har hon inga problem med förändringar och verkar trygg men nu har det gått så lågnt med sömnproblemen att vi börjar bli oroliga. Något förslag på vad vi kan göra för att undvika skriken och hur vi kan lugna henne?

Svar på tråden Koppling högt blodsocker och dålig sömn?