• Anonym (jag)

    invandrare får BONUS för att lära sig svenska!

    Invandrare får 12500:- i bonus för att lära sig svenska.

    nu vill man höja detta till 25000:- !!???

    samtidigt läser man om våra äldre som inte kan få ett ägg om dagen eller grädde och sylt till  pannkakorna för att det är för DYRT.

    hur känns det?? 

  • Svar på tråden invandrare får BONUS för att lära sig svenska!
  • Anonym (jag)

    En liten lösning på det hela vore ju kanske att splitta mer på invandrarna. för nu samlar man ju verkligen dom på samma platser, sprider man ut dom så tror jag att det skulle vara mycket lättare att lära sig språket, för då skulle man  mer bli "tvingad" för att göra sig förstådd. 

     

  • Anonym (jag)
    Maria Myran skrev 2012-12-04 20:27:06 följande:
    Nu är det ju inte fullt så enkelt som att man placerar invandrare nummer 1 på ett ställe så stannar han där, nej folk söker sig till lika, till trygghet, oavsett vart man placerar någon, svensk eller inte kommer dem söka sig till likasinnade för att slippa ensamhet och utsatthet.
    fast görs det i dagsläget ens försök till detta?

    och vem säger att det skulle bli utsatthet och ensamhet?

    många svenskar VILL umgås med invandrare, men den  kontakten  försvåras genom att invandrarna "isoleras" med andra invandrare.
     
  • Anonym (jag)
    Sara Gigja skrev 2012-12-05 12:42:43 följande:
    Du pratar om människor som boskap-  Fy. 
    hur tänker du då?

    Vi är väl av samma människosläkte? eller ska inte invandrare och svenskar kunna leva tillsammans??

    det jag menar är att : "blandar" man svenskar och invandrare mer än vad som görs idag, så tror jag att invandrarna lär sig svenska betydligt snabbare än då de är  24/7 i sina invandrartäta  orter. där det knappast talas det svenska språket öh.

    Som på dig låter det som att jag vill skyffla ut antiloper till krokodiler.

    vore jag fientligt inställt till invandrarna så vore ju dagens lösning på invandrarnas boende  vara exemplarisk! 
    då är ju majoriteten samlade på samma ställen.
    med mitt förslag så kommer dom att synas på allt fler platser i samhället.

    nej för att svenskarna ska få mer förståelse och för att invandrarna ska komma in i samhället så tycker jag att dom INTE ska bo som dom gör idag,

     
  • Anonym (jag)
    MaryCaroline skrev 2012-12-05 13:01:39 följande:
    "Anonym (jag) skrev 2012-12-04 20:15:12 följande:
    En liten lösning på det hela vore ju kanske att splitta mer på invandrarna. för nu samlar man ju verkligen dom på samma platser, sprider man ut dom så tror jag att det skulle vara mycket lättare att lära sig språket, för då skulle man  mer bli "tvingad" för att göra sig förstådd"

    Visst är det ofta så att de hamnar på samma ställen, men vem är det som placerar dem där då? Även om VI splittar dem från början lär de ju ändå klumpa ihop sig i slutändan i alla fall... Jag kan ju ta min stad som exempel... Vi har många somalier här... När de kom hit var de lite utspridda i kommunen då migrationsverket och kommunen hade spridit ut dem i sina lägenheter... Nu bor nästan alla somalier i kommunen på samma ställe efter att de fått sina UT och de hyr lägenheter själva. Vad ska vi göra åt det? Ska bostadsbolagen neka dem att hyra lägenheter i specifika områden och försöka sprida ut dem istället bara för att det inte passar sig att de klumpar ihop sig och för att det ska vara "blandade områden"? Hur ska problemet lösas tycker ni? Det är ju inte vi som väljer var de ska bo.
    i första skedet kan man väl göra en ansträngning att försöka sprida ut, sedan om de  aktivt väljer att flytta kan vi ju naturligtvis inte förhindra, men jag skulle gärna ha invandrare i närheten av mig, men som jag ser det hamnar de allra flesta inom samma områden.

    och händer det något kriminellt inom det invandrar täta området, så kan ni ju gissa vilka som får fan för det, och föraktet för invandrare ökar ännu mera.

    för att vi svenskar och invandrarna ska komma varandra närmare så tror jag faktiskt att vi måste bo uppi varann mera än vad vi gör idag. vi kommer aldrig att komma varann nära om det är sådana grupperingar som det är idag.

    TROR jag.....säger inte att det är så.

     
     
  • Anonym (jag)
    MalinH84 skrev 2012-12-05 13:14:37 följande:
    Så jävla tjatigt med ännu en sån här tråd! Sluta släng ur er saker som ni inte har några som helst begrepp för utan saker som ni "har hört". Pinsamt!
    sluta  kommentera då!

    du sparar  nog mer energi på det,  än  hacka på alla som skapar trådar som inte faller dig i smaken....
  • Anonym (jag)
    MalinH84 skrev 2012-12-05 13:14:37 följande:
    Så jävla tjatigt med ännu en sån här tråd! Sluta släng ur er saker som ni inte har några som helst begrepp för utan saker som ni "har hört". Pinsamt!
    sedan är ju faktiskt detta ett diskussions forum, och det är väl en otroligt bra grej om saker och ting kan diskuteras och redas upp, för MÅNGA gånger har åtminstone jag ändrat uppfattning genom att diskutera med kunniga och kloka människor,.

    men du verkar helt enkelt tycka att : "alla får tycka vad det vill" och sedan ska man hålla käften eller?? 
  • Anonym (jag)
    MalinH84 skrev 2012-12-05 13:22:27 följande:
    Jo i och för sig. Men det är sällan så att de som startar trådarna undrar hur det är, utan det är bara saker tagna ur luften i ett påstående. DET är jag trött på. Många läser inte tråden heller utan bara påståendet och sväljer det med hull och hår.  
    då tycker jag du ska fokusera på trådar som får dig att må bra ist.
  • Anonym (jag)
    las vegas casino skrev 2012-12-05 13:25:42 följande:
    Ja, det är  bra att det diskuteras så att man kan rätta till alla de felaktiga uppfattningar som florerar om invandrare/flyktingar.

    Ett tillägg till mitt förra inlägg är att det vanligaste inte är att man får en bonus på 12.000 kr utan snarare någon av de andra lägre ersättningsnivåerna dvs 6.000 eller 8.000 kr. För att få 12.000 kr ska man ha uppnått D-nivå på studierna, den högsta nivån. Det är inget man vanligen behöver och inget vi normalt godkänner inom socialtjänsten att de studerar om de inte har ett verkligt syfte med D-nivå som t ex högre studier efteråt. Det vanliga är att man som högst studerar SFI till C-nivå.
    jättebra info! Glad
  • Anonym (jag)
    MaryCaroline skrev 2012-12-05 13:26:52 följande:
    Nu hittade jag detta... Ett radioreportage från förra veckan...

    "Fiasko för SFI-bonus?
    Publicerat: fredag 30 november kl 04:00 , P1-morgon

    När bonusen för de som går svenska för invandrare, så kallad SFI-bonus, infördes var syftet att öka elevernas motivation att snabbt klara sina studier i svenska. Men bara bara ett fåtal fått bonus och det är inte fler som klarar målen i dag jämfört med före bonusens införande. Reportage från Malmö av Paola Lindahl Voigt."

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...


    Bland annat detta har sagts om SFI-bonusen i radioreportaget:

    • Fler skulle lära sig svenska på kortare tid
    • Man har 12 månader på sig från påbörjad tid
    • Man har 15 månader på sig från och med folkbokföring
    • I Malmö har 7500 elever gått SFI under bonusens tid. Bara 141 bonusar har betalats ut.
    • 2% har fått bonus.
    • I mars 2012 hade 6000 bonusar i Sverige hittills betalats ut.
    • En rektor i Malmö menar att fler inte når målen med bonusen, det har en marginell effekt

    • Kurs 1 6000 kr, för de med minst studievana
    • Kurs 2 8000 kr, för de som gått grundskula
    • Kurs 3 12000 kr, för de med eftergymnasial utbildning

    • En elev gick alla tre kurserna och blev godkänd, men fick ingen bonus trots att han klarat kurserna och ansökt om bonusen. Han hade varit folkbokförd längre än 15 månader, vilket är max för att få bonusen.

    • Många elever upplever bonusen som orättvis. Lågutbildade och analfabeter blir lidande.  


    2 % !! jisses  Rynkar på näsan
Svar på tråden invandrare får BONUS för att lära sig svenska!