Inlägg från: Rebecca Rydberg |Visa alla inlägg
  • Rebecca Rydberg

    Pepparkaksgubbe = Rasism?

    Jo, som rubriken lyder, det är rent ramaskri på föräldrar på facebook som tycker att det är helt sinnessjukt att förbjuda barnen att klä ut sig till pepparkaksgubbe i lucia-tåget och också förbjuda "pepparkaksgubbe-låten"

    na.se/nyheter/laxa/1.1909703-pepparkaksgubbar-forbjuds-i-luciataget

    Och jag kan ju inte annat än hålla med om att det är det löjligaste jag hört!  

    Jag tycker att det hetsas alldeles för mycket just nu (kring rasism) och tar bort fokus på riktiga rasfientliga problem. (så som våld, hatbrott mm)

    Det är enligt mig inte rasistiskt tänkande att låta barnen vara pepparkaksgubbe. Däremot rasistiskt  tänkande att se en pepparkaksgubbe för något annat än vad det just är (en mysig julfigur) 

    Detta är min första tråd men jag är duktig på att läsa mycket på forumet här och vet att åsikterna skiljer sig oerhört mycket gällande alla tänkbara ämnen. Så även om jag och så många andra tycker detta är vansinne, så kanske någon kan se logiken i det hela? för jag kan bara se ett samhälle som knuffar fler och fler till att rösta på SD (not me) i ren ilska över att få självklara saker i olika högtider borttagna.  


  • Svar på tråden Pepparkaksgubbe = Rasism?
  • Rebecca Rydberg
    hysteria skrev 2012-12-09 09:38:00 följande:
    Letar man tillräckligt så kan man hitta "rasism" överallt, glöttigt redigt glöttigt. Har inte skolan större problem än så som dom behöver lägga sin energi på så är det väl bara att gratulera.
    Ja, om man tittar riktigt riktigt noga så kan man hitta det överallt.

    Kommer ner VIT snö... och det ska folk trampa på?! hujeda mig, rasism om något!! (ironi)

    för att inte tala om andra "hatiska" kakor; Finska pinnar, wienerbröd m.f. 
Svar på tråden Pepparkaksgubbe = Rasism?