• Äldre 16 Dec 16:44
    49076 visningar
    140 svar
    140
    49076

    Männen går NAKNA hemma! hjälp!

    viseversa skrev 2012-12-16 11:36:48 följande:
    Du låter väldigt känslig. Jisses klart man ska kunna gå i kallingar eller nakna i sitt egna hem.
    Hade jag varit 18 eller 20  och bott hemma så hade jag INTE velat se pappa naken. Eller min bror för den delen. Jag trodde de flesta tonåringar inte ville ha sina föräldrar näckande hemma? Eller är det en vanefråga kanske? 

    jag var själv känslig med nakenhet, ville skyla mig och ha det stängt om mig när jag redan var 13 - 14.  
  • Äldre 16 Dec 17:14
    #53
    Anonym (äcklad) skrev 2012-12-16 17:01:20 följande:
    håller helt med dig , hade min far eller bror blottat sig så för mig hade det blivit en polisanmälan omgående ! flyttat och aldrig mer pratat med dem hade jag också gjort ! 
    Nu är det väl inte frågan om blottning utan snarare gränserna mellan vad som är privat och inte. Jag började få bröst  när jag var runt 13 och vill då inte visa mig naken längre. Jag minns att jag skulle tyckt det var döpinsamt om pappa kommit spatserande naken hemma. Jag kan iofs se nakenhet som något odramatiskt och helt naturligt men samtidigt förstår jag inte hur vissa nästan verkar anse att det är deras rättighet att näcka i hemmet i tid och otid. Man får väl respektera sina familjemedlemmar och om någon inte trivs med att mamma, pappa , brodern lr vem det nu handlar om, springer omkring nakna så hur svårt kan det vara att dra på sig ett plagg? En sak jag också reagerar på är att folk måste ha vääldigt varmt hemma, jag skulle frysa om jag fick runt naken. 

    ....... 
  • Äldre 16 Dec 17:15
    #54
    Anonym (Inget problem) skrev 2012-12-16 17:10:31 följande:
    Och vad tror du polisen skulle göra? Har inte vuxna människor rätt att vara som de vill i sitt eget hem? 
    Rättgheter utesluter inte respekten mot andra familjemedlemmar.  
  • Äldre 16 Dec 19:46
    #72
    Anonym (Inget problem) skrev 2012-12-16 17:19:18 följande:
    Men vems respekt är viktigast, den som vill gå utan kläder/i underkläder ibland eller den som sexualiserar all nakenhet?
    Vem äger TS problem? TS tycker jag. Förutom att vara oerhört känslig inför nakenhet (som hon associerar till sex, även när det gäller hennes eget barn) så är hon ju konflikträdd, och vågar inte prata om det. Är det verkligen hälsosamt att hon ska överföra detta på sina barn?
    Ehhh...om en familjemedlem berättar att den inte uppskattar att någon sitter halvnäck eller näck vid matbordet så kanske det bör övervägas att göra något åt det? Då får man väl kompromissa fram lösningar, om nu nakenhet är så extremt viktigt. 

    blir alltid förvånad när jag läser trådar som dessa, det framkommer nämligen åsikter som att folk knallar runt hemma nakna från morgon till kväll. Att allt är sååå bra och natuurligt. Alltid kommer den där biten om naturligt in i bilden. Bara för att något är naturligt så behöver man väl inte "gnugga " det i ansiktet på övriga familjemedlemmar. Känns lite som det nästan går prestige i det, "jamen jag är ju född NAKEN, då borde jag få lov att knalla runt näck här hemma, ja även om min tonåring ser på, det är ju så NATURLIGT. 
    och folk drar jämnt in strand-scenariot. Alltså....på en strand solar man och badar vid stranden. Därför är man väldigt lättklädd eller naken. Det har liksom sin naturliga orsak, men hemma runt middagsbordet ser jag liksom inte riktigt poängen med att vara naken. Är det för varmt? Är det för jobbigt att klä sig? Eller vad är syftet? 

    sen vet jag inte hur ni andra bor men själv bor jag på bottenplan med fönster där folk ser rätt in. Vårt kök är exempelvis väldigt exponerat och jag känner direkt olust att vistas där naken. Dels vill jag inte visa mig för våra grannar så och dels tror jag faktiskt grannarna upplevt det underligt att jag stod och lagade mat naken eller satt och åt naken.
    Men andra människor kanske bor väldigt insynsskyddat vad vet jag.  
  • Äldre 17 Dec 13:51

    Som sagt, folk måste ha väldigt varma hem eftersom merparten här verkar gå halv-eller helnakna hemma. själv skulle jag ha frusit

  • Äldre 17 Dec 17:26
    sextiotalist skrev 2012-12-17 13:57:22 följande:
    Jag har sovkläder när jag sover tom, går aldrig naken hemma, skulle troligen frysa ihjäl direkt ;)
    Nja, sova kan jag göra i bara trosor eller rentav näck men då har jag ju täcke på mig. Såg att någon svarat mig tidigare i tråden och menat att mitt exempel med nakenhet kring middagsbord var oviktigt eftersom någon här sa att TS familjmedlemmar gick näcka mellan badrum och sovrum....? Så har jag inte förstått TS, utan att de går omkring så hemma helt enkelt...och under en dag hemma så äter man väl ihop? fast då kanske man klär på sig? Skulle bli extremt irriterad om någon, ja ÄVEN min familj, satt sprillans näck vid bordet och åt middag.... 
  • Äldre 17 Dec 17:40
    Tom Araya skrev 2012-12-17 17:32:24 följande:
    Du kan prova med att läsa vad TS skriver.

    Trådstareten:
    och detta läser jag senare : "Men de går inte bara i kalsonger en snabbis... de går runt så i huset stora delar av dagen!"
  • Äldre 17 Dec 19:12
    AngelWithoutWings skrev 2012-12-17 18:32:52 följande:

    Precis som hon här över har skrivit så vill de flesta tonåringar inte se sina föräldrar nakna. Eller sin bror. Jag är 15 år och har en storebror och jag skulle absolut inte vilja se vare sig honom eller pappa naken! Usch nej. Kallingar kan de väl gå i, fast inte hela tiden dock som TS verkar göra, men inte naken. Gud nej. Jag visar mig heller aldrig naken.
    hehe, men här på FL så verkar alla vara nakna och äääälska det och det är ju räääättighet att få gå runt hemma bland övriga familjemedlemmar spritt näcka. Det här argumentet om "ni är ju en familj" förstår jag inte mig alls på. Bara för att man en familj så upphör inte kommunikation och hänsyn till varandra. Skulle min sambo vara riktigt illa berörd av något jag gör så får jag 1)diskutera saken 2)hitta en lösning som passar oss BÅDA. 

    se så enkelt det blev.  
  • Äldre 17 Dec 21:00
    diamonden skrev 2012-12-17 20:09:33 följande:
    vad frigjorda alla verkar vara =) 

    min sambo går i kalsonger till/från badrummet om han har duschat eller ska duscha, och vår sexårige son går mkt i kalsonger på kvällen när han ändå bara sitter och tittar på tv t ex.

    däremot gå runt nakna tycker jag känns lite onödigt. varför liksom? vi är noga med att sonen inte sitter naken i soffan, det är inte så fräscht faktiskt.

    och varken jag eller min sambo har för vana att gå runt nakna i lägenheten. jag sover naken bara, annars sköter jag allt naket på toaletten vid dusch. på väg till/från badrum har jag underkläder eller handduk.

    det borde väl annars lätt kunna avsexualisera en om man flänger runt naken överallt? =) plus att jag tycker det blir kallt och känns bara jobbigt. jag är inte bekväm med att gå runt naken framför min sambo, eller inför mina barn för den delen. 

     
    PRECIS så jag tycker, iofs tror jag inte direkt på någon "avsexualisering"  men jag tycker definitivt som dig annars. Jag är för övrigt vääldigt bekväm inför min sambo och han känner likadant men vi klär på oss iaf. 
Svar på tråden Männen går NAKNA hemma! hjälp!