• Anonym (Tokig­)
    Äldre 16 Dec 11:25
    48890 visningar
    140 svar
    140
    48890

    Männen går NAKNA hemma! hjälp!

    Många här kommer nog tycka jag ojjar mig för inenting men jag söker ändå råd här... Min man och vår son tycker det är "ok" att gå runt halvnakna hemma. Ofta går de runt i bara sina små kalsonger. När de tex går in och ut ur badrummet på morgonen kan de till och med gå helt näck utan att bry sig om vår dotter eller jag själv ser dem. Min man har jag förstås inget emot att se men vår son har just fyllt 18 så han är inget barn längre precis. För någon vecka sen berättade jag för min man hur jag kände och han har sedan dess börjat klä sig mer (tack o lov). Men när jag bad han ta diskussionen med vår son så vägrar han, han tycker inte det sonen gör är några problem! Jag har väldigt svårt att ta diskussionen själv med grabben. Vår dotter som är 20år vet jag inte vad hon tycker, men jag tycker INTE om att hon ska behöva se sin pappa och bror nakna eller i kalsonger som knappt döljer någonting. Jag tänker på detta varje dag nu, och det börjar driva mig smått till vansinne! Är det någon som förstår och kan ge råd???

  • Svar på tråden Männen går NAKNA hemma! hjälp!
  • Äldre 16 Dec 17:38
    #61
    Anonym (Tokig) skrev 2012-12-16 14:53:51 följande:
    Och varför kan han ha börjat med detta helt plötsligt... klart han gick näck när han var barn men det slutade han med när han var 8-9... men nu det senaste året har han återigen inte brytt sig om att skyla sig inför mig (eller hans syster) ???
    Det är helt naturligt att man har en känsligare/blygare period i livet vad det gäller nakenhet och den brukar ligga mellan småbarnsåldern och vuxen ålder, lite olika för olika individer.
  • Anonym (Inget proble­m)
    Äldre 16 Dec 17:41
    #62
    Anonym (L) skrev 2012-12-16 17:25:34 följande:
    Är det extremt viktigt för en person att få gå omkring naken så får man väl ta den diskussionen. Men i de flesta fall tror jag inte att det ligger några starka böjelser bakom att man ränner runt näck, utan det bara blir så för att det är praktiskt. Och då har man nog inga problem att dra på sig ett plagg eller två om man vet att det ökar trivseln för någon annan.
    Men nu är TS så pryd att hon inte ens kan prata om det.
  • Anonym
    Äldre 16 Dec 17:49
    #63

    I min familj är det inget konstigt om killarna går runt i bara kalsonger. Du behöver väl inte kolla dem i skrevet eller? 
     

  • Minion
    Äldre 16 Dec 17:51
    #64

    Äh, att dom struttar runt i kallingar är väl inget att hetsa upp sig över?
    I min familj när jag växte upp så var det inga konstigheter med nakenhet alls och vi bastade helnäck med mina farbröder och fastrars familjer också. Både kvinnor och män samtidigt.

    Vi har fyra barn och dom äldre, som är 9 och 11 år gamla spatserar ofta runt i bara underbyxor eller helt nakna hemma. Jag och deras pappa går också ofta helt nakna här, när man t ex ska duscha eller bada, och barnen kan komma in i badrummet och gå på toa trots att vi sitter alldeles bredvid i karet. Och tvärtom. Och jag tror inte att detta är något som dom kommer sluta med än på ett tag, om nånsin.

    Näe, jag kan inte alls relatera till att det skulle vara tabu med nakenhet i mitt och mina barns egna hem.

    Köp morgonrockar åt alla, som nån redan föreslog. Problem solved :)


    Sjalbärande vandrande snutt? Yes box!
  • Anonym (L)
    Äldre 16 Dec 17:54
    #65
    Anonym (Inget problem) skrev 2012-12-16 17:41:03 följande:
    Men nu är TS så pryd att hon inte ens kan prata om det.
    Ja, det är ju ett problem hon själv måste ta tag i. Man kan väl hoppas att hon blir lite peppad av den här tråden.
  • Anonym
    Äldre 16 Dec 18:09
    #66

    Håller med dig TS någon måtta får det väl ändå vara...

  • Äldre 16 Dec 18:18
    #67

    Om dessa personer alltid gått nakna så varför måste det förändras nu bara för att barnen blivit vuxna? Om dotter uttryckligen tycker att det känns olustigt att pappa och/eller bror går nakna så tycker jag absolut att de kan respektera det, men om hon är ok med det (vilket jag hade varit om jag varit "uppväxt" med det) så förstår jag inte ditt problem? Vad är det för hemskt med nakenhet och sin familjs dessutom?

    Vi näckar ständigt här hemma och jag antar att det kommer kännas naturligt så länge vi beter oss naturligt s a s...

  • Äldre 16 Dec 18:18
    #68

    Fast, är ni en familj så ska man väl kunna ta upp ämnet...Vad är eg problemet?!

    "Snälla, kan du bara sätta på dig ett par shorts och en t-tröja åtminstone"  

    Jag hade däremot sunkighet med min ena stora grabb ett tag, sa som det va, gå och duscha och så länge du bor under mitt tak, ska hygien skötas!..Och..det sköttes efter det..

    Så...så länge grabben bor under DITT tak, får han sätta på sig en tröja, vad han gör i sitt egna boende sen, är hans ensak...

  • Äldre 16 Dec 18:20
    #69

    I kalsonger är det väl helt okej men näck, nä det är väl gränsfall.

  • Äldre 16 Dec 18:23
    #70

    Dom är ju bara nakna?!?! Vad är så hemskt med att se en kuk liksom? Det är ju bara.. ja, en kuk..? Jag tycker det verkar riktigt gött att kunna vara så avslappnad när de gäller sin nakenhet. Fler som borde ta efter åt det hållet, snarare än tvärtom!

Svar på tråden Männen går NAKNA hemma! hjälp!