Inlägg från: de Robespierre |Visa alla inlägg
  • de Robespierre

    Sur och gnällig fru..

    Du listar det ganska detaljerat men jag tror att du missar vad hon egentligen säger. Här kommer ett par tips:

    * Hon vill att du skall göra saker på eget initiativ. Att du gör dem när hon har bett dig om det är bara halvbra för det betyder att hon trots allt måste be dig om det för att det skall hända.

    * Det där med eget initiativ är en röd tråd genom det mesta. När du skriver om lyktan så handlar det inte så mycket om lyktan utan att du faktiskt lyssnade på henne när hon sa var hon ville att den skulle stå. Mao, lyssna på vad hon egentligen säger och kom ihåg det.

    * Jag tror att hon inte har något emot att du skottar uppfarten eller skottar snö. Problemet ligger i att du prioriterar det före andra saker som måste göras. Och eftersom du väljer att göra dessa saker istället så blir resultatet att hon får gör det. Vilket hon säkert har gjort 100ggr mer än du. Fixa t.ex tvätten först. Den är viktigast. Uppfarten och gejma kan du ta sedan.

    * Om du gör en sak så gör det ordentligt. Du skulle säkert själv bli sur om frugan bara spolade av bilen med vatten utan att tvätta den. Dessutom så är det ytterligare ett tecken på att du inte har lyssnat på henne när hon säger att när man städar så dammsuger man OCH våttorkar golvet. Precis som med bilen.

    Det handlar om att verkligen lyssna på vad hon säger. Genom att göra det hon vill så är det ett tecken på att du faktiskt har lyssnat. Att ta egna initiativ (utan att hon först måste säga till) är en stenhårt tecken på att du lyssnar och bryr dig. Om du gör det så kommer allt annat lösa sig av sig själv.  För om hon upptäcker att du faktiskt anstränger dig så kommer du märka skillnad. Då kan du skotta 1000 uppfarter och spela hela natten utan att hon har så mycket emot det.

Svar på tråden Sur och gnällig fru..