• Anonym

    Sur och gnällig fru..

    Hej

    Varit tillsammans med min fru i 7 år, och sedan 2 år tillbaka är vi gifta. Vi har en son på 1,5 år och lever ett ganska vardagligt liv.

    Problemet är min fru som senaste 2-3 månaderna bara gnäller och är sur, varje dag.
    Jag älskar henne men känner inte att hon gör det. Hon säger det ytterst sällan och visar det aldrig senaste tiden.

    Jag jobbar heltid och hon är mammaledig. Jag var tidigare pappaledig i 5 månader.

    Jag har inte ändrat mitt beteende senaste åren utan är samma person. Dock så klagas det konstant på mitt beteende. Det kan vara följande.


    Att jag skottar infarten utav eget bevåg. Men hon vill att jag ska sortera tvätt nu. Dvs. hon blir rasande. Jag hjälper henne med hennes distansstudier som jag gör till 95% istället för henne. Men hon blir arg när jag inte planerar studierna som hon vill. Dvs. när jag ska göra uppgifterna. Jag dricker alkohol med gemensamma vänner 3-4ggr per år med henne (hon dricker inte), men hon blir arg för att jag sover för djupt då. Jag dammsuger golvet överallt på eget bevåg, hon blir arg för att jag inte våtmoppar efter. Jag handlar mat, hon blir arg för att jag handlat fel. Jag glömmer att ringa någon jag skulle fråga något om, hon blir arg för att jag glömt. Jag råkar komma åt ringklockan när jag stänger ytterdörren medan vår son sover, hon blir rasande. Jag ordnar 4 vänner som hjälper med flytten, hon blir arg för att inte 6 kom. Jag spelar dataspel 1 gång i veckan under 1 timme, hon blir arg för att hon ville att jag skulle göra något annat efter hon sätt mig börja spela. Jag ställer en ljuslykta på balkongen, hon blir arg för att jag ställt den fel. Jag jobbar långpass ofta 9-12timmar och är trött efter dessa, ibland händer det att jag bara kastar tröjan intill tvätten och inte i, hon lir arg. arg arg arg arg arg arg.. :( Hon bara ser brister i mig hela tiden.. Hon är arg över allting jag gör. Hon visar aldrig att hon är glad över att jag gör något, ingen uppskattning. Hon blir arg för att jag inte gör det tillräckligt snabbt, eller för snabbt, eller för sällan, eller för ofta...

    Jag klagar aldrig på henne. Jag stöttar henne när jag kan. Jag lever efter principen att man bör respektera andra partnerns brister om man accepterat detta förr.

    Vad ska jag göra? Jag har sagt att jag mår dåligt över att hon gnäller hela tiden men det ändras inte.
  • Svar på tråden Sur och gnällig fru..
  • Anonym

    Visa henne tråden, be henne ta den på allvar och verkligen försöka se din sida i det här, och fråga henne hur hon skulle må om hon blev behandlad så.

    Om hon inte visar några tecken på att vilja ändra situationen ser jag inte varför du ska fortsätta vara med henne. Du förtjänar och kan få bättre. Livet är kort.

Svar på tråden Sur och gnällig fru..