• Anonym

    Sur och gnällig fru..

    Hej

    Varit tillsammans med min fru i 7 år, och sedan 2 år tillbaka är vi gifta. Vi har en son på 1,5 år och lever ett ganska vardagligt liv.

    Problemet är min fru som senaste 2-3 månaderna bara gnäller och är sur, varje dag.
    Jag älskar henne men känner inte att hon gör det. Hon säger det ytterst sällan och visar det aldrig senaste tiden.

    Jag jobbar heltid och hon är mammaledig. Jag var tidigare pappaledig i 5 månader.

    Jag har inte ändrat mitt beteende senaste åren utan är samma person. Dock så klagas det konstant på mitt beteende. Det kan vara följande.


    Att jag skottar infarten utav eget bevåg. Men hon vill att jag ska sortera tvätt nu. Dvs. hon blir rasande. Jag hjälper henne med hennes distansstudier som jag gör till 95% istället för henne. Men hon blir arg när jag inte planerar studierna som hon vill. Dvs. när jag ska göra uppgifterna. Jag dricker alkohol med gemensamma vänner 3-4ggr per år med henne (hon dricker inte), men hon blir arg för att jag sover för djupt då. Jag dammsuger golvet överallt på eget bevåg, hon blir arg för att jag inte våtmoppar efter. Jag handlar mat, hon blir arg för att jag handlat fel. Jag glömmer att ringa någon jag skulle fråga något om, hon blir arg för att jag glömt. Jag råkar komma åt ringklockan när jag stänger ytterdörren medan vår son sover, hon blir rasande. Jag ordnar 4 vänner som hjälper med flytten, hon blir arg för att inte 6 kom. Jag spelar dataspel 1 gång i veckan under 1 timme, hon blir arg för att hon ville att jag skulle göra något annat efter hon sätt mig börja spela. Jag ställer en ljuslykta på balkongen, hon blir arg för att jag ställt den fel. Jag jobbar långpass ofta 9-12timmar och är trött efter dessa, ibland händer det att jag bara kastar tröjan intill tvätten och inte i, hon lir arg. arg arg arg arg arg arg.. :( Hon bara ser brister i mig hela tiden.. Hon är arg över allting jag gör. Hon visar aldrig att hon är glad över att jag gör något, ingen uppskattning. Hon blir arg för att jag inte gör det tillräckligt snabbt, eller för snabbt, eller för sällan, eller för ofta...

    Jag klagar aldrig på henne. Jag stöttar henne när jag kan. Jag lever efter principen att man bör respektera andra partnerns brister om man accepterat detta förr.

    Vad ska jag göra? Jag har sagt att jag mår dåligt över att hon gnäller hela tiden men det ändras inte.
  • Svar på tråden Sur och gnällig fru..
  • jojjj

    Precis så upplever jag det hemma. Och har nu kommit underfund med att kvinnor inte ska giftas, de blir då bara otacksamma hyndor. Skilj dig!

    Det är emot vår natur som män att ha en partner längre än en månad. Det är bara samhällets indoktrination som säger att vi ska gifta oss. Jag har gått från att vara glad och full av liv till att vara bitter och mörk på grund av min så kallade hustru. Ut med henne, så kommer du att må bättre!

  • Anonym (Mongo)
    jojjj skrev 2018-01-10 21:19:24 följande:

    Precis så upplever jag det hemma. Och har nu kommit underfund med att kvinnor inte ska giftas, de blir då bara otacksamma hyndor. Skilj dig!

    Det är emot vår natur som män att ha en partner längre än en månad. Det är bara samhällets indoktrination som säger att vi ska gifta oss. Jag har gått från att vara glad och full av liv till att vara bitter och mörk på grund av min så kallade hustru. Ut med henne, så kommer du att må bättre!


    Eller så är det för att din fru insåg att du är en sådan som svarar på trådar från 2012...
  • Anonym (Föredetta sur bitch)

    Min man började behandla mig lika illa tillbaka, att sätta gränser att säga ifrån att diskutera med mig det gjorde ingen skillnad jag fortsatte vara sympatisk mot mig och totalt oempatisk mot honom.

    När han kom med sura nedlåtande sms. När han stressat mig så fort jag gjort nåt och det inte blev exakt som han förväntade så fick jag äntligen empati för hur jag varit mot honom större delen av relationen. Nu kan vi till och med skämta om hur hemsk jag var. "jag hade inte ätit på hela dygnet kommer hem äter och då är du sur att jag låter i köket, nä men jag kan svälta tills nästa dygn,eller varför inte resten av veckan?" När han skämtar om mig förstår jag knappt att det varit jag? "Va är det sant? Men gud så hemsk jag varit?!!" Svarar jag förvånat och vi båda skrattar bara.

    Efter han behandlade mig lika illa tillbaka har jag :

    - Slutat ta han och allt han försöker göra för oss för givet

    - Börjat uppskatta allt han gör oavsett resultat eller förväntningar alltid visat tacksamhet för att han kämpar för oss

    - Tackat han, varit mer empatisk vad han behöver, hur han mår, hur jag kan backa honom i saker ha hemlagade mackor när han kommer på kvällen och vill fika etc

    - Påminner han att jag är ingen egoistisk sympatisk bitch längre så jag VILL höra han äta det betyder att han äter och det mår han bra av och jag bryr mig mest om att han ska må bra.

    - Tar initiativ så att jag visar att jag gör saker för oss jag med att vi samarbetar

  • jojjjj

    Även om detta är ett inlägg från 2002 så är det högst aktuellt. Kan aldrig diskuteras nog! Äktenskapet är helt enkelt något som kyrkan har instiftat under århundraden, men det går helt emot mannens natur och är till och med skadligt för mannen. 

  • vitbommul

    Jag var ganska less att gå hemma med barnen. Kändes typ som måndag hela veckan. Gjorde exakt samma rutinbaserade grejer och slog nästan bakut av tristess i slutet. Min man konstaterade att jag ör mycket mer harmonisk nu när båda jobbar trots ekorrhjulet med att få ihop livet :)

    Så hon kanske inte är trött på dig, men ostimulerad överlag. Dock tycker jag att hon verkar extrem i det du berättar.

    Har du frågat henne hur hon mår? Hur mycket kommer hon ut ur hemmet?

  • Anonym (Man50Stockholm)

    be henne dra åt helvete. Jävla surfitta. Hon behöver höra att hon är en skitkärring. fy fan va respektlöst. Inte för att det är egentligen bättre att be henne dra åt helvete men hon tycks ha passerat gränsen själv för när man förtjänar respekt o då är det bättre att hon får smaka på sin egen medicin.

  • SofieJ
    Anonym (Man50Stockholm) skrev 2018-01-11 17:24:36 följande:

    be henne dra åt helvete. Jävla surfitta. Hon behöver höra att hon är en skitkärring. fy fan va respektlöst. Inte för att det är egentligen bättre att be henne dra åt helvete men hon tycks ha passerat gränsen själv för när man förtjänar respekt o då är det bättre att hon får smaka på sin egen medicin.


    Wow...
  • Anonym (hek)

    Kanske du skulle tänkt på innan du skaffade fem barn.
    Helt ofattbart att ens ha det som ursäkt. Det borde dessutom vara förbjudet att skaffa så många ungar. Skärp dig bara.

  • Anonym (Ebba)

    Hmm.. antagligen så ser hon inte själv sitt beteende. Frågan är hur du kan få henne att förstå hur illa hon beter sig utan att hon bara blir arg och går på försvar. 

    Har du försökt tala med henne och säga hur hennes beteende får dig att känna? 

    Jag skulle säga något i stil med 

    När jag dammsuger känns det tråkigt när du endast kommenterar det jag inte gjort, alltså våt moppat. Tänk dig när du lagar mat och istället för att tacka för maten så klagar jag på att du inte gjort efterrätt också. Jag tycker vi båda behöver jobba på att stärka varandra istället för att klanka ner på varandra! 

    Kanske behöver ni dela upp sysslorna så ni alltid vet vad ni ska göra och gör lika mycket! Sedan kan hon inte klaga om du gör det som det är bestämt att du ska göra. 

    Säg vi istället för du, bara för att om man blir defensiv tar man inte åt sig något alls. 

  • Anonym (Lovlie)
    Anonym (K) skrev 2013-01-22 02:14:26 följande:

    Det låter som att du beskriver ungefär 90% av alla kvinnor där ute (så som de blir efter ett tag ihop). 


    Jag vägrar tro att det skulle vara så. Fan vad tragiskt...
  • Anonym (Ingvar)

    Så här blir kärringar efter att de har fått sitt/sina barn.
    Det slår sällan fel. De förändras och blir surfittor.
    Det är tyvärr mkt vanligt.
    Mitt råd. Skaffa en älskarinna. Alt. gå din väg.
    Det kommer inte att blir bättre.

    /Inge

  • Mimosa86

    Så här gör ni: skolar in barnet på förskola.

    Säger ju sig själv att man inte kan plugga på heltid och ta hand om ett barn på heltid och ta hand om ett hem på heltid. De vänner jag har som valt att börja plugga på distans har inte fullt ansvar för barn (hur ska det gå till?)

Svar på tråden Sur och gnällig fru..