• Persona

    Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?

    Jag hade blivit glad!!! Hellre det än fula skålar och skit. Tragiskt hur mycket meningslösa grejor som köps. Komplettera med en personligt vald pocketbok så är min jul gjord.

  • Persona
    Anonym skrev 2012-12-19 17:07:28 följande:
    mm, du kan ha rätt i det, jag gillar att vara lite barnslig ibland. Det utesluter inte att jag därimellan är en ansvarstagande, välfungerande vuxen. Snarare tror jag att ju mer vuxen man är, desto barnsligare vågar man tillåta sig att vara.   

    Jag fattar inte hur barnslighet hänger ihop med krav på julklappar. Finns oändliga möjligheter till barnsligheter utan att just slita av lite papper från någon meningslös pryl. Jag har försökt plocka bort julklappar mellan vuxna länge nu, men min mor som levde i storfamilj i relativ fattigdom har ett outsinligt behov av paket (vilket jag kan förstå). Så nu har jag resignerat.
  • Persona

    Men det är väl ofattbart gnidet att i en värld av överflöd kräva presenter till sig själv. Tycker inte man ska tjata om vad julen innebär hit och dit, men en tanke på människor som har det sämre än vi är inte fel någon gång på året och särskilt inte vid en högtid som handlar om gemenskap generositet och kärlek inte om masskonsumtion. Skärp er!!

  • Persona

    Men förmodligen så gör just de människor som ger bort en get rätt medvetna val även under resten av året? Eller tror ni att de får en knäpp och blir skenheliga en dag om året. Sen är inte allt svartvitt, det behöver inte vara det enda som ges .. Kanske kommer det som ett kort ihop med en annan personlig gåva.

Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?