• Anonym

    Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?

    kikkie skrev 2012-12-18 19:49:04 följande:
    Älskar att få sånt ! Vi har det så bra i detta land ändå så hjälpa andra på detta sätt är absolut kanonbra !
    Skulle du älska det lika mycket när du får redan på att 80% av allt som skänks inte går till exp. barnen ifråga? Utan det går till att ge Kalle en ny BMW så att han kan åka ut till dessa utsatta områdena för att visa hur dåligt dom har det?

    (vet av egen erfarenhet så ni kan ge fan i att påstå att jag ljuger) 
  • Anonym

     Ja, jag skulle t.o.m vara glad och nöjd utan julklappar - jag har allt jag behöver känner jag, måste tänka efter för att komma på något att önska, och då känns det som om det är lite frampressat!

  • Anonym
    Anonym (Bästa klappen) skrev 2012-12-18 22:29:06 följande:
    Jag hade blivit jätteglad och har själv köpt en massa sånna klappar i år. Jag har pengar och kan köpa mig vad jag vill ha eller behöver. Om 100 barn får vaccin istället för att jag får en klapp jag kunde köpt själv så är ju det underbart! Varför handlar julen om att FÅ FÅ FÅ för så många? Jagvkan förstå om man inte har pengar - absolut, men alla andra? Vardör är det så otroligt viktigt att få klappar? Jag tycker det är viktigare att ge till de som faktiskt behöver och inte överlever utan.
    Ja, det kan jag definitivt förstå att man tycker! Men säg då: "I år har jag givit pengar till välgörenhet istället för att köpa julklappar". Det är betydligt renhårigare än att låtsas att det är en PRESENT att DU har givit bort pengar...
  • Anonym
    Anonym (Bästa klappen) skrev 2012-12-18 22:56:19 följande:

    Du har väldigt fel i dina antaganden om min person, men då det inte är det tråden gäller så låter och då jag inte tar åt mig låter jag det passera ;) Tanken med gåvan är att någon annan som behövde klappen bättre fick den. Blir du inte glad av vetskapen att ett helt gäng barn fick leva istället för att du fick en matberedare? Är inte det en fantastisk present? Är det verkligen att visa sig fiiin? Jag tycker det visar att man har något hum om hur resten av världen ser ut. Men visst - mottagaren av gåvobrevet kanske också måste ha någon form av kunskap för att kunna uppskatta gesten.
    Menar du att du inte gör några som helst onödiga inköp under resten av året heller då? Det är liksom inte "istället för", det är "både och"...
  • Anonym

    Jag ser hellre att pengarna går till välgörenhet än till nån pryl till mig, så ja.
    Jag ger också hellre till välgörenhet själv, så jag antar att jag är en sån där person som ni stör er på. Gav en fattig by tillgång till en barnmorska, i min väninnas namn, när hon fyllde år t.ex.

  • Anonym
    Anonym (...) skrev 2012-12-18 23:45:52 följande:

    Men varför ge någon till henne öht? Varför inte bara säja att du inte har råd. Pengarna kan du ju skänka till välgörenhet ändå.

    Tänk om man skulle tänka så hela tiden året om. Nä barn det blir ingen semesterreså i år. De finns de som behöver getter och vaccin istället. Nä vi går inte på bio. Pengarna det skulle ha kostat kan ge någon sjukvård i flera år istället.

    Pådyvla inte andra din egna välgörenhet. Ge dem hellre inget alls. Lev ditt liv som du vill lära andra att leva sitt.   
    Vadå inte råd? Jag har ibland köpt välgörenhetspresenter för flera tusen.
    Hellre det än att köpa en till vas som samlar damm. Med tanke på vilka krystade presenter folk ger är det bättre att pengarna verkligen kommer till nytta.
    Klart pengarna hellre ska gå till sjukvård förresten. När jag var student gick mina fickpengar till mitt fadderbarn istället för menlösa ölfester.
  • Anonym

    Rätt jämt här!

    Skulle inte bli glad. Får hellre en personlig klapp, detta är mest för folk som inte vet vad dom ska köpa. Skittråkigt.

  • Anonym

    Nej. för om jag skulle skänka till välgörenhet vill jag göra det SJÄLV och bestämma SJÄLV vart dom pengarna ska placeras och på vilken organisation..

    Så skulle se det mer som personen i sig  sålt till välgörenhet och vill ge mig credit för det. 
    men det gör mig inget gott alls..

    finns massa organisationer som luras och inte ger barn eller familjer det dom behöver utan mängder går till annat.. så nej får jag bestämma tar jag hellre en trisslott än en välgörenhetslapp som jag inte ens valt. 

  • Anonym

    å


    M C skrev 2012-12-19 09:33:29 följande:
    Jag köpte två sådana igår, filtar och vatten på Röda Korset. Jag grät av glädje när jag beställde filtarna (som var först).

    Så JA; jag hade blivit jublande glad. 



    så du får både känna dig god och slipper köpa julklapp. Lägg dina egna pengar på det då, och säg att du istället för julklppar ger till välgörenhet!
  • Anonym

    Min högst personliga åsikt;  Ja skulle bli skitsur om jag fick ett presentkort om det enda jag fick var ett papper på där det står att jag ger bort en get, barnmorska eller motsvarande. 

    MEN jag anser att företag, leverantörer, kunder till företag kan ge detta stället för ännu en chokladask.
    Det är fint och betyder mycket att ha ett gåvokort på receptionsdisken.

    Min man kommer hem med chokladask efter chokladask från sina kunder.... Om hans kunder hade köpt ett sådant presentkort  istället hade det varit bättre för alla. 

     

Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?