Inlägg från: Butterscotch |Visa alla inlägg
  • Butterscotch

    Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?

    Dragonball skrev 2012-12-19 04:42:10 följande:
    Nej. Visst, jag ger gärna bort något onödigt för att ett barn ska få något viktigt, men vill inte ha gåvokort av andra människor för att de ska visa att de är fina människor som ger bort mina julklappar till andra. Bättre att då inte få något alls. De kan ju ge bort sina egna prylar istället för att välja att just MIN julklapp är den som är en klapp som ska bortskänkas. Känns som att de är snåljävlar som inte ger sina egna gåvor till välgörenhet, utan istället andras. Välgörenhet i all ära, men inte ger man väl bort andras prylar till välgörenhet i första hand. Man ger väl bort sina egna.

    + 1
  • Butterscotch
    Lillis80 skrev 2012-12-19 08:45:23 följande:
    Jag bryr mig inte om materiella ting och att öppna klappar är inte viktigt för mig. Jag avstår gärna till förmån för människor och djur som behöver all hjälp de kan få :)
    Jag med. Men då ser jag hellre att givaren inte ger mig något alls utan bara på egen hand ger till välgörenhet utan att brodera ut för hela världen vilken fin och empatisk person han/hon är genom att maskera givandet som en julklapp. Det blir så larvigt på nåt vis. Välgörenhet ska man inte skylta med, tycker jag. 
  • Butterscotch

    Jag tror jag ska sluta med att ta med små presenter till värdparet när vi är bortbjudna på t ex middag, och istället hänvisa till att vi på månatlig basis ger pengar till välgörenhet. 

  • Butterscotch
    Mariohn skrev 2012-12-19 11:35:02 följande:
    Vore det inte en bra idé att ha det där lättillgängligt i alla butiker som folk springer i? Det tycker jag. Jag tror att folk är mer benägna att slänga iväg en barnmorska medan de ändå betalar sina leksaker. 
    Jag håller med. Ju lättare man gör det för folk att köpa ens produkter/tjänster, desto mer kommer man att sälja. Det borde ju ligga i t ex Unicefs intresse.
  • Butterscotch
    Elin 885 skrev 2012-12-19 11:44:04 följande:
    fast det skäns ju i gåvogivarens namn inte gåvomottagarens, så vad är problemet?

    Om det är på det viset är det ju ännu konstigare att ge bort något sånt i julklapp till någon annan. Man ger någon ett papper som bevis på att man gett en julklapp till någon behövande i sitt eget namn? Var kommer julklapps(papperslapps-)mottagaren in i gåvobilden?
  • Butterscotch
    Rak banan skrev 2012-12-19 19:49:24 följande:
    Som dom flesta icke bortskämda.

    Vad har det med bortskämdhet att göra? Tror du att de som tycker att det är fel att ge bort den typen av julklapp lägger sig ner på golvet, sparkar med benen och skriker som respons? Mottagaren av en välgörenhetsjulklapp är den person i ett fattigt land som får nytta av julklappen, inte den som blir informerad om givarens donation. Och då tycker många att man kan låta bli att maskera givandet som en julklapp, men köpa getter och yllefiltar kan ju givaren göra ändå. Man behöver dock inte flasha med att man idkar välgörenhet.
  • Butterscotch
    Rak banan skrev 2012-12-19 21:42:34 följande:
    Du blir sur för att du inte får en egen julklapp alltså.

    Jisses.
    Nej. Jag vill inte ha en julklapp alls då, det känns bara krystat. Folk får jättegärna skänka till välgörenhet ändå, utan att låtsas som om de ger mig en julklapp.
  • Butterscotch
    Jag1977 skrev 2012-12-19 21:37:37 följande:

    Önskar att fler kunde välja att lägga Endel av sin konsumtion runt jul på sånt- det sänder ett budskap och känns fint att få på jul. 
    Jag håller med. Vi skänker till välgörenhet på månatlig basis och kring jul så ökar vi på beloppet och skänker lite extra. Men det gör jag på egen hand, och blandar inte in släkt och vänner.
  • Butterscotch
    LindaEfraim skrev 2012-12-19 21:49:19 följande:
    Rak banan

    Jag hade hellre suttit utan "julklapp" än att någon påstår göra något för mig som jag inte gjort. Donation ska ske på frivillig basis och inte genom tvång även om det är ett gott ändamål. Då är det bättre att människan säger jag köper inget till er i år för jag vill ge den summan i välgörenhet för visst är det fult att köpa välgörenhet och gå hem med största påsen full av julklappar själv!
    Just så.
  • Butterscotch
    Jag1977 skrev 2012-12-19 22:05:40 följande:

    Jag förstår. Men vi tycker det är fint att öppna och läsa högt och inte minst för att alla får chans att reflektera lite över livet- självklart hade vi bara kunnat donera var och en- men vi tycker det här är en fin grej och bra för barnen att få höra och fundera lite kring när vi läser upp vad alla valt.
    Hur andra gör lägger jag mig inte i, är ni glada och nöjda så är allt frid och fröjd
  • Butterscotch
    PumpkinQueen skrev 2012-12-20 10:27:31 följande:

    ...Och guldkant på tillvaron får man genom att erhålla en pryl som inte är så viktig att man själv orkat lägga pengar på att köpa den? Märkligt.
    Det är väl det som är just "guldkant"? Hade det varit en tråkig nödvändighet hade i alla fall jag inte kategoriserat det som "guldkant".
  • Butterscotch
    PumpkinQueen skrev 2012-12-20 10:32:38 följande:

    Så din mängden lycka som du upplever står i direkt proportion till hur många saker du äger?
    Är det inte ansträngande att hela tiden försöka missuppfatta allt som andra skriver?

     
  • Butterscotch
    PumpkinQueen skrev 2012-12-20 10:39:59 följande:
    Är det inte ansträngande att hela tiden skriva saker som du inte menar?
    Jag har inte skrivit det du försöker hävda att jag skrivit. Så här skrev jag: 

    Det är väl det som är just "guldkant"? Hade det varit en tråkig nödvändighet hade i alla fall jag inte kategoriserat det som "guldkant".

    Din tolkning av detta blev:  Så din mängden lycka som du upplever står i direkt proportion till hur många saker du äger?

    Återigen då (så att alla, även de med svårigheter att tolka skriven text, kan förstå vad jag menar): nej, självklart står inte mängden lycka i direkt proportion till hur många saker jag äger. Du verkar tycka att guldkant i tillvaron enbart har med ägande att göra, men det är verkligen ingen självklarhet i min värld. För mig kan guldkant vara en sak jag inte behöver men som ger mig glädje, att äta eller dricka något gott utöver det vanliga, att ta en ledig dag mitt i veckan och umgås med mina barn, eller i princip vilka andra saker som helst som är utöver det vardagliga/alla måsten i tillvaron.
  • Butterscotch
    PumpkinQueen skrev 2012-12-20 10:46:11 följande:
    Men om nu lyckan inte hör ihop med mängden prylar du äger, varför blir du då lyckligare av att få en pryl?
    Mängden lycka hör inte per definition ihop med hur många prylar jag äger. Min lyckoupplevelse blir högre av alla guldkanter i tillvaron (oberoende om den guldkanten består av en onödig men efterlängtad pryl, en upplevelse eller något annat). Lyckokänslor kan även genereras av olika typer av aktioner/händelser, både egna och andras.
  • Butterscotch
    PumpkinQueen skrev 2012-12-20 11:00:04 följande:

    Tror du att du skulle må bättre om din lycka inte hängde så mycket ihop med dina materiella ägodelar?
    Du är rolig du
  • Butterscotch
    Anonym (?) skrev 2012-12-20 13:57:17 följande:

    Är det bara jag som tänker att det finns en klass/inkomstgräns mellan ja och nej sägarna?
    Det har jag inte tänkt. Hur menar du då? 
  • Butterscotch
    Anonym skrev 2012-12-26 02:36:09 följande:
    Ja! Har hört talas om att dom ska Bojkotta facebock en tid framöver nu. En lång tid frmöver nu. Har läst det på nätet, tidningarna, rykte, sociala medier o.s.v.

    Vad spammar du om? Nyss var det Moderaterna som skulle bojkotta FB. Nu är det... de som ger vaccin i julklapp?
Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?