• Lindse­y Egot the only one
    Äldre 18 Dec 23:04
    18359 visningar
    371 svar
    371
    18359

    Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?

    Det är en oerhörd fin gest men det är ju ingen julklapp till personen som får intyget på att detta är inhandlat utan det är ju en julklapp till personen som får vaccinet, geten och ullfilten. Min mans släkting slängde ut på Facebook att hon inte skickar några julkort i år utan skänker pengar till vaccin åt behövande barn. Det är en fin gest men jag tycker inte man ska inte att det är istället för julkort. Jag har gjort det här i år punkt!

  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 18 Dec 23:26
    #71

    Jag kan tycka att personen skälv kan göra avkall på något materiellt under året för förmån av att vaccinera ett barn, en get eller en ullfilt. Det är faktiskt rätt fult att ge bort det till någon i julklapp bara för den goda sakens skull och sedan själv resten av året frossa i materiella ting.

  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 19 Dec 08:40

    Men är det inte dubbelmoral att en person ger bort ett vaccin till ett behövande barn till tex mig som jag inte får någon glädje av när jag ger tex en matberedare till personen som köpte vaccin som gladeligen tar emot den. Borde inte den personen få be att lämna tillbaka den och köpa vaccin för den summan också. Eller får jag byta min julklapp (vaccinet) mot något som jag verkligen vill ha. Annars är det ju dubbelmoral.

  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 19 Dec 09:20

    Ja visst skulle jag bli glad för de som är i behov av vaccinet, filten eller geten men gör det inte i mitt namn som en julklapp. Säg istället innan att i år köper vi inga julklappar utan vi kommer ge dessa summor 5000kr till välgörenhet. Om det nu är 5000kr man köper i julklappar varje år. Och sedan visa upp på julafton att det är gjort.

  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 19 Dec 17:09

    PQ

    Men om det nu är välgörenhet så får ju inte ju inte personen i frågan någon gåva. Det är bara ett papper.

  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 19 Dec 19:22

    Oerhört bra inlägg


    Ramborg Persdotter skrev 2012-12-19 18:58:22 följande:
    Nej. Jag vill inte att någon tar beslutet att idka välgörenhet i mitt namn. Vill göra det själv om jag ska göra det och dessutom är jag ganska skeptisk till handhavandet av det som skänks. Ge fan i att pådyvla mig etiketten god person, genom ett certifikat som får representera den godhet du tycker jag ska ha. Skulle känna mig smått förolämpad och det är inte en gåva till mig. Snarare en pekpinne.  Strunta hellre i julklappen över huvud taget om det är svårt att ge mig en gåva som faktiskt är till mig.   

  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 19 Dec 21:49

    Rak banan

    Jag hade hellre suttit utan "julklapp" än att någon påstår göra något för mig som jag inte gjort. Donation ska ske på frivillig basis och inte genom tvång även om det är ett gott ändamål. Då är det bättre att människan säger jag köper inget till er i år för jag vill ge den summan i välgörenhet för visst är det fult att köpa välgörenhet och gå hem med största påsen full av julklappar själv!

  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 20 Dec 03:04

    Jag 1977

    Vadå vuxna redan har allt? Hur vet du det att den du ger pappret har allt. Är det inte bättre att fråga vad folk önskar sig om man nu ska byta julklappar så det verkligen blir en bra julklapp. En önskan har alltid alla och antingen är det något eller inget speciellt och önskar man sig inget speciellt kan man ge bort välgörenhet kanske.
    Jag själv har inte allt! Min matberedare gick sönder för X antal år sedan och nu fick jag pengar av mina farförälder som jag skulle köpa julklappar till mig, min man och våra fyra barn så jag köpte en ny matberedare som ska ligga under granen och vänta på min man och mig. Så nä vuxna har inte alltid allt och vill jag donera så gör jag det gärna själv helst till rädda barnens stjärnhimmel. Det ska ingen annan göra i mitt ställe!

  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 20 Dec 10:23

    PQ

    Ren lathet faktiskt att det inte blivit någon för jag kan skiva tex potatis för hand eller strimla potatisen för hand men det underlättar och går fortare med en matberedare. Varför jag inte lägger de pengarna själv är att jag tycker det är en tråkig utgift fast det enbart är 500kr och visst jag hade kunnat köpa en ny på direkten men varför ska man köpa och ha allt så man inte har ett behov om man nu som i min familj byter julklappar med varann. Egentligen fick jag och min man 500kr vardera och våra barn 250kr vardera totalt 3000kr men jag valde eftersom mina farföräldrar sa att jag fick fördela det som jag ville att bara lägga 500kr på mig och min man och dela 2500kr på våra fyra kvarvarande barn plus en liten sak att ställa på vår dotters grav. Om vi är fattiga? Inte ekonomiskt men själsligt!

  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 20 Dec 12:03

    Vilken tur att vi alla är olika!
    Jag måste inte få presenter på jul eller när jag fyller år men nu har vi den traditionen på min sida iaf att vi ger varandra julklappar och om någon vill köpa något hade sett varit bra om de frågar om jag har en önskan så de inte köper något onödigt som bara kommer samla damm. Samma sak med barnen, de skriver en önskelista men det är bara en önskan. Det betyder inte att det är en inköpslista. Man ska även visa tacksamhet inför den presenten man får. Men om man nu får det som är i trådstarten så är det ingen julgåva till mig eller min familj så då har jag inget att tacka för. Jag skänker pengar själv till rädda barnen. Ingen annan ska pådyvla mig sin välgörenhet som jag tycker är ETISK EGOISM!

  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 20 Dec 17:50

    Jag köper pampers blöjor och har alltid gjort det och för varje paket man köper så får ett barn vaccin enligt Unicef vaccinationsprogram i tredje världen. Så det är många barn under året som blivit vaccinerade och inte enbart donerat till jul. Fler företag borde göra så i dagligvarubranchen.

  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 20 Dec 18:40

    Anonym (X)

    Ja ibland kan det vara bättre att donera pengar till forskning ang sjukdomar där staten inte lägger ett öre på!

  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 26 Dec 11:49

    Persona

    Jag är inte varken rik eller fattig men donerar med jämna mellanrum pengar till rädda barnen och då är det något jag brinner för. Att få något typ rädda xxxx genom Greenpeace som jag inte gillar som organisation hade inte varit uppskattat.

Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?