• Anonym (Tomten)

    Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?

    Hör mycket reklam angående julklappar som alltid gör folk glada, antar att det är en dubbelbottnad innebörd, i form av välgörenhet. Man ska alltså köpa en get, yllefiltar, vaccin mm mm i någon annans namn och ge denne ett kort som visar på vad som är skänkt i dennes namn.
    Handen på hjärtat. du kan vara anonym, skulle du bli glad över en sådan julklapp?

    Det skulle inte jag. Jag vill själv välja vart och vad jag skänker, det är enligt mig någonting personligt och ingenting jag vill få gjort i mitt namn. 
    Ge mig hellre ingenting alls än någonting sådant.  

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?
  • santana01

    Jag hade faktiskt aldrig tänkt tanken att någon skulle ogilla det, förrän jag läste den här tråden. Jag tycker det är ett jättebra alternativ till de där symboliska presenterna som man ger till folk som har allt eller säger att de inte vill ha något.

    Själv får jag mycket hellre ett gåvokort än typ ett doftljus eller någon påse julkaffe som ändå är ganska opersonligt. Jag har svårt att komma på någon större organisation som jag verkligen inte vill stödja, även om jag kanske inte brinner för alla. Det enda som vore tråkigt var om jag trodde givaren blivit lurad, typ betalat för att namnge en stjärna eller så...

    Angående geten, ni förstår väl att man inte bara ställer en get utanför dörren hos en fattig familj - det är liksom lite mer organiserat än så.... 

  • Eisa

    Alltså jag skulle ju bli glad för familjen/personen som fick geten/filten (dock skulle jag vara orolig för geten, om det var en sådan). Men just att det står mitt namn på är inte så viktigt. Vad är poängen med det? Knappast jag som skänkt. Jag har bara ofrivilligt fått mitt namn skrivet nånstans. Ska man ta åt sig äran för det? Låter som sjuk västerländsk narcissism eller nåt.

    Skulle jag bli glad över att det står just mitt namn? Varför?  

  • Lindsey Egot the only one

    Ja visst skulle jag bli glad för de som är i behov av vaccinet, filten eller geten men gör det inte i mitt namn som en julklapp. Säg istället innan att i år köper vi inga julklappar utan vi kommer ge dessa summor 5000kr till välgörenhet. Om det nu är 5000kr man köper i julklappar varje år. Och sedan visa upp på julafton att det är gjort.

  • M C

    Jag köpte två sådana igår, filtar och vatten på Röda Korset. Jag grät av glädje när jag beställde filtarna (som var först).
    Så JA; jag hade blivit jublande glad. 


    I feel so violated, do it again.
  • SockerStinn

    Jag skulle bli glad, har det högst upp på önskelistan. 

    Vet inte än om jag vågar köpa det till någon annan dock. Kollar läget i år så kanske det blir nästa år. 

  • Anonym (Jenn)
    The past is now skrev 2012-12-19 09:41:41 följande:
    Nej. Jag vill välja sånt själv. I min nuvarande situation hade jag blivit förbannad.Nu gör inte mina nära så...
    Vad är det att bli förbannad över?
  • PumpkinQueen

    Jag blir jätteglad för den här typen av presenter! Blir varm i hjärtat av tanken på att någon fattig människa fått det lite bättre för att någon vänlig person har gett dem en get eller två.

    Prylar har jag nog av ändå, och om jag mot förmodan känner att jag behöver någonting så är det bättre om jag köper det själv, så blir det som jag vill ha det.

Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?