• Anonym (Tomten)

    Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?

    Hör mycket reklam angående julklappar som alltid gör folk glada, antar att det är en dubbelbottnad innebörd, i form av välgörenhet. Man ska alltså köpa en get, yllefiltar, vaccin mm mm i någon annans namn och ge denne ett kort som visar på vad som är skänkt i dennes namn.
    Handen på hjärtat. du kan vara anonym, skulle du bli glad över en sådan julklapp?

    Det skulle inte jag. Jag vill själv välja vart och vad jag skänker, det är enligt mig någonting personligt och ingenting jag vill få gjort i mitt namn. 
    Ge mig hellre ingenting alls än någonting sådant.  

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?
  • Anonym (Hmm)
    Jag1977 skrev 2012-12-19 22:05:40 följande:

    Jag förstår. Men vi tycker det är fint att öppna och läsa högt och inte minst för att alla får chans att reflektera lite över livet- självklart hade vi bara kunnat donera var och en- men vi tycker det här är en fin grej och bra för barnen att få höra och fundera lite kring när vi läser upp vad alla valt.

    Sorry men du är bara för mkt.
  • Jag1977
    MaryArden skrev 2012-12-19 22:42:44 följande:
    Men med den logiken skulle ju aldrig någon råka köpa en julklapp som inte passade personen som fick den. Vore bra ;)

    Vore det bästa det är därför vi håller oss till att köpa till barnen, de är inte lika nogräknade som vissa vuxna
  • Jag1977
    Anonym (Hmm) skrev 2012-12-19 22:47:06 följande:
    Sorry men du är bara för mkt.

    Hahaha tur att vi slipper umgås då
  • MaryArden
    Jag1977 skrev 2012-12-19 22:47:10 följande:

    Vore det bästa det är därför vi håller oss till att köpa till barnen, de är inte lika nogräknade som vissa vuxna
    Vi däremot gillar att leva farligt och köper till alla vuxna Cool 
  • Jag1977
    MaryArden skrev 2012-12-19 22:52:57 följande:
    Vi däremot gillar att leva farligt och köper till alla vuxna  

    Respekt, du är modigare än mig
  • Anonym (Hmm)
    Jag1977 skrev 2012-12-19 22:48:23 följande:

    Hahaha tur att vi slipper umgås då

    Varför skriver du så? Måste du bara ha ja-sägare runt dig?

    Man måste tänka på vad man lär ut till barnen också. Det man skall tänka på är att välgörenhet kommer alltid uppifrån och ner. Man löser inga problem med några ynka slanatar hit och dit - i så fall hade ju svälten varit borta för länge sedan. Det är stället ett omfattande strukturellt problem som omfattar så mycket mer än att köpa en pappersget som omkostnaderna ändå hamnar i någon administratörs ficka.
  • Jag1977
    Anonym (Hmm) skrev 2012-12-19 22:55:08 följande:
    Varför skriver du så? Måste du bara ha ja-sägare runt dig? Man måste tänka på vad man lär ut till barnen också. Det man skall tänka på är att välgörenhet kommer alltid uppifrån och ner. Man löser inga problem med några ynka slanatar hit och dit - i så fall hade ju svälten varit borta för länge sedan. Det är stället ett omfattande strukturellt problem som omfattar så mycket mer än att köpa en pappersget som omkostnaderna ändå hamnar i någon administratörs ficka.

    Visst är det så. Men jag tycker iaf det känns bra att göra så när vi vuxna redan känner att vi har allt. Du får göra precis som du vill. Jag behöver absolut inte ha "ja-sägare" runt mig- men anonyma som tråkar mig känner jag ingen direkt lust att hänga med jag försökte bara förklara hur vi tänker i vår familj och varför vi har valt att göra såhär- förväntar mig knappast att vi alla ska tänka likadant. Dessutom så tycker jag inte det är fel att tydliggöra skillnaderna som existerar i vår värld även för mina barn- jag behöver liksom inte ha lösningen på världssvälten för att kunna reflektera över den eller visa barnen att man kan försöka tänka på andra än sig själv ibland- det handlar mer om att tydliggöra konsumtionen vi har möjlighet att göra och det faktum att andra inte kan välja.
  • Lindsey Egot the only one

    Jag 1977

    Vadå vuxna redan har allt? Hur vet du det att den du ger pappret har allt. Är det inte bättre att fråga vad folk önskar sig om man nu ska byta julklappar så det verkligen blir en bra julklapp. En önskan har alltid alla och antingen är det något eller inget speciellt och önskar man sig inget speciellt kan man ge bort välgörenhet kanske.
    Jag själv har inte allt! Min matberedare gick sönder för X antal år sedan och nu fick jag pengar av mina farförälder som jag skulle köpa julklappar till mig, min man och våra fyra barn så jag köpte en ny matberedare som ska ligga under granen och vänta på min man och mig. Så nä vuxna har inte alltid allt och vill jag donera så gör jag det gärna själv helst till rädda barnens stjärnhimmel. Det ska ingen annan göra i mitt ställe!

  • Jag1977
    LindaEfraim skrev 2012-12-20 03:04:41 följande:
    Jag 1977 Vadå vuxna redan har allt? Hur vet du det att den du ger pappret har allt. Är det inte bättre att fråga vad folk önskar sig om man nu ska byta julklappar så det verkligen blir en bra julklapp. En önskan har alltid alla och antingen är det något eller inget speciellt och önskar man sig inget speciellt kan man ge bort välgörenhet kanske. Jag själv har inte allt! Min matberedare gick sönder för X antal år sedan och nu fick jag pengar av mina farförälder som jag skulle köpa julklappar till mig, min man och våra fyra barn så jag köpte en ny matberedare som ska ligga under granen och vänta på min man och mig. Så nä vuxna har inte alltid allt och vill jag donera så gör jag det gärna själv helst till rädda barnens stjärnhimmel. Det ska ingen annan göra i mitt ställe!

    Men nu beskrev ju jag hur vi gör i min familj, och där har vi kommit överens. Jag har väl aldrig talat för alla vuxna i hela världen?
Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?