• Anonym (Kaffedraken)

    Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?

    Hör mycket reklam angående julklappar som alltid gör folk glada, antar att det är en dubbelbottnad innebörd, i form av välgörenhet. Man ska alltså köpa en get, yllefiltar, vaccin mm mm i någon annans namn och ge denne ett kort som visar på vad som är skänkt i dennes namn.
    Handen på hjärtat. du kan vara anonym, skulle du bli glad över en sådan julklapp?

    Det skulle inte jag. Jag vill själv välja vart och vad jag skänker, det är enligt mig någonting personligt och ingenting jag vill få gjort i mitt namn. 
    Ge mig hellre ingenting alls än någonting sådant.  

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?
  • Anonym (Kaffedraken)
    kossan skrev 2012-12-18 19:09:24 följande:
    Nej jag skulle inte bli glad över det, hellre att inte få någon julklapp alls då!! ;)
    Skål
  • Anonym (Kaffedraken)

    Ja gärna istället för alla 1000 onödiga paket vi får med ful heminredning som åker direkt ner i förrådet och illaluktande tvål från typ rusta.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Näää, varför ge bort något som ska vara till mig?
    Då behöver den personen inte ge mig något alls...

    Men visst, OM det måste vara något så ska det vara för att hjälpa vovvarSkrattande

  • Anonym (Kaffedraken)

    Ja, jag skulle bli glad -hellre det än krimskramsiga "vi måste ju komma med något"-presenter.

    Jag har så att jag klarar mig, så vill någon visa mig sin uppskattning med en gåva till en juste hjälporganisation blir jag jätteglad!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Nej, jag blir inte glad. Ger man bort gåvobevis så känner man sig förmodligen himla duktig som inte köpt en enda julklapp utan gett bort alla pengar till behövande. Så man köper med andra ord inga julklappar till sina nära och kära men man tar däremot emot en massa klappar från dem. Med andra ord, man får njuta av den härliga känslan att ge något till behövande, samtidigt som man får en massa fina saker själv. Medan de som fått gåvobevisen varken får någon julklapp eller upplever den härliga känslan som en god gärning innebär. För har man inte själv valt att ge utan blivit "tvingad" så känner man väl sig knappast snäll. Det är en sak att välja att ge bort sin julklapp, än att någon tar din julklapp och ger till någon annan. Nej, då är det ärligare att önska sig ett gåvobevis. 
    Om någon däremot hade kommit till mig och sagt att i år köper jag inte julklappar utan ger istället pengar till välgörenhet och gav mig möjligheten att vara delaktig i beslutet om vart pengarna ska gå så hade jag blivit glad. Jag hade fortfarande inte betraktat det som att jag fick en gåva själv, men jag hade fått vara delaktig i den goda gärningen och det hade känts bra.  


    Thats my story and I'm sticking to it. www.mellas.se/
  • Anonym (Kaffedraken)

    Ja köper själv getter, vaccin och barnmorskor. Min släkt har allt så de får nöja sig med att  en familj får en get eller två.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Nej, inte om vi hade kommit överens om att köpa julklappar till varandra. Om någon däremot hade föreslagit att vi skulle skippa juklapparna och sedan berättat att hen tänkte skänka pengar till välgörande ändamål så hade jag varit positiv. Jag har inget behov av julklappar från människor som inte vill köpa till mig, men då är det bättre att vara tydlig från början med hur man känner.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Nej, det skulle jag inte. Jag förstår inte poängen med att säga att man ger någon i present att man gett till välgörenhet. Dessutom vill jag bestämma vart pengarna ska gå om det ska ges till välgörenhet i mitt namn.

    Jag förväntar mig dock inga presenter alls och blir inte ledsen om jag inga får. Om någon sa att den låter bli att köpa julklappar och istället skänker motsvarande summa till behövande skulle jag tycka att det var ett strålande initiativ. Det är just att ge bort den där gåvan till välgörenhet jag inte förstår mig på. 

Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?