Inlägg från: Anonym (mamma, fam.mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mamma, fam.mamma)

    Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?

    Hela den här historien verkar skum.
    Om det enda "felet" i ert föräldraskap är att du oväntat, drabbades av en psykos vid förlossningen, vilken du vårdades för, känns det otroligt att man placerar ett barn i fem år?
    Inget missbruk, misär, andra psykiska besvär eller brister i föräldraförmågan? Liknande, eller återkommande,  problem innan den lille föddes?Då är det verkligen konstigt.

    En ganska avgörande fråga är förstås också, som flera andra undrat, när du blev sjuk, varför tog inte pappan sitt ansvar? Då hade ju förstås inget av detta behövt hända. Det är ju inte ovanligt att mamman blir sjuk i samband med förlossningar, men då finns ju för det mesta en far under tiden.
    Det gör ju i alla fall mig misstänksam kring hans föräldraförmåga, och förmodligen alla rätter ni kommer att stöta på också.

    När nu den lilla pojken fått växa upp i en annan familj är det ju jättesvårt att "byta liv" och där är ju alla inblandade skyldiga att sätta hans behov i första rummet.

    För övrigt är ju familjehemmet, och socialtjänsten skyldiga att, från första dagen av placeringen, främja kontakten med biologiska föräldrarna och jobba för att pojken ska hem igen.

    Vad ni än beslutar er för, betänk att ett evigt bråkande kring hans boende eller annat skadar pojken allra mest, och när han blir lite äldre, om ett par år, kommer han själv att förstå mer, ställa frågor, men tyvärr gör ofta denna medvetenhet inte alltid gott. Det är tufft att vara barn och annorlunda. Att oroa sig för hur alla mår, vem han gör ledsen med det ena eller det andra valet.

    Hoppas att ni alla tänker på hans behov, före de vuxnas, så kanske han slipper bli en trasig tonåring och vuxen.

Svar på tråden Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?