• Anonym (Kaffedraken)

    Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?

    Anonym (mor) skrev 2013-01-06 10:51:02 följande:
    Jag blir väldigt frågande då Kalie67 skriver om "normala" problem med    "......porrsurfande sambo....."
    Om jag vore du, skulle jag först och främst slänga ut honom! Jag har full förståelse för att du inte får hem ditt barn till den miljön! 

    Näe!! Någon porrsurfande sambo har jag INTE!..Det har jag verkligen inte sagt...Jag är för det första gift med vår LVU-placerade sons Pappa och han är en fin, ödmjuk och underbar äkta make och Pappa. Anledningen var att jag mådde så dåligt att jag inte hade möjligthet att ta hand om min son, jag var rädd och hade svår ångest och sa saker i affekt i ett sjukdomstillstånd som jag varken rådde över eller kan göra ogjort...Jag ringde soc jouren och bad dom ta vår son ...
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag tror inte att vår son behöver vara placerad försäkerhetskull,,,,..Jag äter medicin vilket gör att jag inte blir sjuk igen och min man är  helt frisk och skulle naturligtvis ställa upp om  det skulle hända i alla fall...

    Nej, det beror på att soc tycker han har knytit an familjehemmet och vill inte ändra på det när han varit placerad så pass länge som han ändå har (3,5 år).... 

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym skrev 2013-01-09 20:20:29 följande:
    WORD! vart är texten hämtad ifrån?

    Ja, mycket stämmer med våra erfarenheter.....tack för informationen "anonym"! Vi märker att vår son i bland inte vill krama om mig när vi skiljs åt och han kramar alla andra vilket är ett tecken på att jag blir förtalad, troligen av familjehemsmamman..

    Jag gör ju inte honom något så det finns inget skäl till varför han inte skulle vilja krama mig mer än i så fall rent förtal..

    Vad gör man??? Ska upp i förvaltningsrätten nu i slutet av januari och får hoppas på det!!    
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Undrande) skrev 2013-03-12 15:25:48 följande:
    Hur gick det för er i rätten?
    Sist vi var uppe i Förvaltningsrätten så förlorade vi igen. Vi ska upp i Kammarrätten i slutet av april men är inte så förhoppningsfulla....det verkar ganska kört! Kommer att bli tvungna att ta en lång paus om vi förlorar nästa gång för det kostar på både ekonomiskt och känslomässigt...
  • Anonym (Kaffedraken)

    TACK ALLA SOM STÖTTAT OSS OCH HÖRT AV SIG!

    Vi vann i Kammarrätten d 24 / 4 och om inte HD nu tar upp det ( dom tar bara upp ca 2 %) så är han vår igen till hösten! Våran advokat och hans biträdande jurist har varit toppenbra men dom här 4 åren har för övrigt varit en
    mardröm men vi får hoppas att det nu är över!

    Kram och tack från Karina, Ulf och JakobSkrattande     

  • Anonym (Kaffedraken)

    Anonym (mor) skrev 2013-06-26 00:30:02 följande:
    Men hur kommer det att vara för ert barn????

    Jag tror fortvarande stenhårt på att det skadligaste för ett barn känslomässigt är att flyttas mellan olika hem, oavsett om det är ett biologiskt hem eller ett fosterhem.

    Vi har ett barn som vi fått vårdnaden om då hon bott hos oss  i tre år. (domen kom då hon var 5, pga. överklaganden)

    Vi pratar med henne ständigt om hennes bakgrund, vi har gjort det till en fantastisk saga om hur mycket hennes mamma älskade henne, men var för sjuk för att ta hand om henne (narkoman, fast det säger vi dåhon blivit nog gammal att förstå.

    Visst  -i den bästa av världrar skulle alla mammor och pappor vara lyckliga och glada över att ha fått en GÅVA ett barn, men så enkelt är inte livet!

    Men alla kan ta sig en funderade hur  är det bäst för det oskyldiga barnet???          
    Vi har underbar kontakt med vår son!
  • Anonym (Kaffedraken)
    kalie67 skrev 2013-06-26 22:18:56 följande:

    Vi har hela tiden haft mycket god kontakt med vår son. Umgänge varannan vecka, brevkontakt, telefonkontakt och speciellt umgänge vid högtider såsom jul, påsk o födelsedagar m m Han har hela tiden vetat att vi är hans riktiga föräldrar och att vi älskar honom väldigt mycket! Han bodde med oss helt tom 1 års åldern och jag kände själv att jag var för deprimerad och ringde SJÄLV socialen och bad dom hämta honom. Min man som hade tagit det största ansvaret var ju tvungen att bl a jobba. Detta var den bästa lösningen då... men inte nu!!!

    Han kommer att få det jättebra och det är VÅRAT barn och vi älskar honom!!!

    Hälsningar Karina, Jakobs MAMMA!       
  • Anonym (Kaffedraken)
    Zayco skrev 2013-06-26 22:31:33 följande:
    Jag skulle med kämpa för mina barn! 
    Tack! / Karina
  • Anonym (Kaffedraken)
    Dr Mupp skrev 2013-06-26 17:47:52 följande:
    Och som vanligt så går man på föräldrarnas rätt till barnen, inte barnets rätt till en trygg uppväxt. Stackars pojke

    Du vet ingenting! Vår son är en underbar liten kille och han kommer att få det JÄTTEBRA!

    Vi ÄLSKAR honom över allt annat!....

    Hälsningar Jakobs MAMMA   
  • Anonym (Kaffedraken)
    Dr Mupp skrev 2013-06-27 00:19:10 följande:
    Han kan säkert få det jättebra, men han kommer också bli skadad för livet. Om ni älskade honom så hade ni inte tagit ifrån honom hans föräldrar. Familjehmmet är hans föräldrar, de är de som funnits där för honom i fyra år medan ni varit en rolig lektant. Biologi är inte det viktigaste.

    Jag förstår....
  • Anonym (Kaffedraken)
    klaracarola skrev 2013-06-26 22:59:21 följande:
    Många barn som under det första levnadsåret växt upp med en förälder i depression blir rädda för föräldern pga att barnet inte kan "läsa av" föräldern och blir skrämmd! Detta resulterar oftast i att barnet avvisar föräldern när det blir större och gör barnet det så är det något som kommer sitta kvar hela livet för då har liksom föräldern bränt sitt skepp!!!

    Jag rådde inte för att jag blev deprimerad och dessutom är det jättevanligt!!!..Dessutom hade vår son sin Pappa som var Pappa-ledig under hela den här tiden.....det var sedan när han började arbeta som vår son flyttade!
  • Anonym (Kaffedraken)
    EllisBell skrev 2013-06-27 05:32:13 följande:
    Det spelar ingen roll för barnet om soc gjort misstag eller ej. För honom kommer det vara en tragedi att tvingas ifrån sina psykologiska föräldrar. När den ena föräldern är sjukskriven kan den andra vara föräldraledig och från 1 år har barn rätt till förskola. Så att TS man/sambo inte kunde ansvara för barnet när hon var sjuk samt att hon själv lämnade bort barnet trots att det fanns ytterligare en förälder tycker jag är allvarligt. Kan det ligga begåvningshandikapp eller liknande i botten?

    Du vet inte hela storyn... ditt pucko (för du hade väl ett begåvningshandikapp????...)
  • Anonym (Kaffedraken)

    HD tar INTE upp vårt fall till prövning så det är Kammarrättens dom som gäller!!!!

    Alltså vår son flyttar hem och vi är mycket, mycket glada! Har träffat honom i dag och han mådde
    toppen och i morgon börjar vi med att tapesera om hans rum!

    Tack alla som stöttat och inom kort kommer jag avsluta tråden!

    Hälsningar Karina      

  • Anonym (Kaffedraken)
    mamman64 skrev 2013-06-28 22:35:11 följande:
    Grattis!
    Samtidigt kommer det säkert bli jobbigt för er pojke. Hur ser planen ut för att skola in honom hemma hos er? När i höst kommer hemflytten att ske?

    Tack! Vi påbörjar hemskolningen nu i juli och sen flyttar han hem så fort han är mogen för det..
  • Anonym (Kaffedraken)
    mamman64 skrev 2013-06-28 23:50:52 följande:
    Ok, min tanke är att det säkert tar lång tid för att skola in honom hos er så att han inte får framtida men. Han har ju redan en ggr tidigare flyttat. Låt det ta flera månader....så att han på slutet bor växelvis under en tid.
    Hoppas oxå han kan fortsätta ha kontakt med familjehemmet så att han kanske kan vara där varannan eller var 3:e helg under nåt år, för hans skull!

    Har ni pratat med honom om detta? Vad säger han? Han är ju liten än men vad säger han om att sova hos er en natt till att börja med?

    Mitt råd är att ta det långsamt och lyssna på hans signaler

    Kram
     
    Det ska vi absolut göra!... Vi har gott samarbete med både familjehem och soc...
  • Anonym (Kaffedraken)
    Queenie70 skrev 2013-06-29 00:24:09 följande:
    Stackars stackars barn. När jag tänker på hur in i märgen skadligt och smärtsamt det skulle vara för min son i samma ålder om han plötsligt skulle få flytta ifrån mig till exempelvis en av mina kompisar som han träffat med yngefär samma intervall som ert barn träffar er så vill jag bara gråta. Det skulle vara ett oerhört trauma och en svår känslomässig smärta som skulle prägla honom för resten av livet. Kan inte begripa hur man som förälder som påstår sig älska sitt barn kan utsätta sitt barn för nåt liknande. Visar bara att ni ej har den livsviktiga föräldrarförmpgan att sätta ert barns bästa före era egna egoistiska behov. Fullständigt vidrigt att ni anser det ok att ta ett barn ifrån sina känslomässiga föräldrar.

    Hur tycker du det är för barn med skilda föräldrar i tex olika städer el tom länder eller med nya bonus föräldrar, syskon etc eller tom kan en el båda föräldrarna gå bort... Hur påverkar det ett barn då??? Har du barn??
    Hur är din/er perfekta livssituation??? ..Berätta gärna! 

    Dessutom så känner inte du oss el vårt barn och han vet precis allting från början till slut och tycker jättemycket om oss!!!! 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (På nära håll) skrev 2013-06-30 13:02:13 följande:
    Såg också att er lille grabb kommer hem i höst GUD VAD ROLIGT - LYCKA TILL!!!

    Njut och ha en fin framtid - tillsammans!Hjärta

    Jag kan riktigt känna glädjen hos er redan!    

    Tack!...
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (På nära håll) skrev 2013-06-30 12:57:23 följande:

    En sak har jag lärt mig här i livet som är nåt av det viktigaste ALLA bör tänka på: DÖM INTE NÅGON - NÄR DU VET INTE VAD SOM LIGGER BAKOM!

    Det är endast de som är drabbade som vet hela "historien"!

    Tänk så här - det kunde varit jag som var drabbad...Hade du på allvar då velat bli trakasserad på det här viset? Är det orden du velat höra - kanske? Nej det tror jag verkligen inte, tänk hur du själv hade önskat att någon sagt till dig. det är inte svårt att vara vänlig alls - jag vet! Du vet heller inte hur en eller två personer mår och deras älskade små barn. Det här soc gör för att "hjälpa", drabbar många gånger just familjer som älskar sina barn och så kommer dom till familjer där det redan finns barn och blir inte älskade på lika vis!!! Om du hört ditt barn säga mamma när får jag komma hem till dig och mamma jag älskar dig mest i hela världen och mamman får inte själv bestämma längre utan måste gå rättsligt tillväga för att få hem sina små älskade barn o inte nog med det de måste ljuga för barnet - för det har soc sagt! Tänk dig att hon gjort ALLT O DÅ MENAR JAG PRECIS ALLT FÖR ATT FÅ HEM DOM, MEN DET RÄCKER INTE! Soc fattar inte heller att moderns barn säger mamma o pappa till familjehemmet för att deras egna barn säger så o inte för att de "tror" att familjehemmets föräldrar är deras!  För barnen vet vem som är deras föräldrar! Så med facit i hand går det inte att  läsa sig till att vara förstående och medmänniska utan man tar alla fall som ett o samma!  Men det finns städer där soc jobbar annorlunda och som medmänniskor som är förstående! Det finns ingen i hela världen som är så bra som sin egna mamma o pappa!!!!!!!!!!!!!

    En som vet o som kämpar för sina barnbarn till max! Och jag kommer inte ge upp var så säker på det! 
    Du är klok!...Glad
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anna jkp skrev 2013-07-05 08:51:21 följande:
    Ett stort grattis till er familj. Bra kämpat mot alla odds. Hoppas att ni i familjen får njuta nu.

    Tack, ja vi är väldigt glada och håller på att göra om fint i vår sons rum!!
Svar på tråden Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?