• Äldre 9 Jan 18:38
    6180 visningar
    3 svar
    3
    6180

    Lägga till mellannamn för barn

    Hej!
    Nej det är inte att jämställa med ett övergrepp att vilja ha sitt efternamn som mellannamn för barnen om man är en separerad pappa. Barnen reagerar på hur föräldrarna gör mot varandra och vad de tycker om varandra, inte på enskildheter i kampen dem emellan.  När de blir äldre kan de själva bestämma vad de vill och inte vill heta.

    Men jag tycker att det låter som om ni båda fortsätter er kamp om barnen och rätten till barnen. När du försöker få igenom ditt förslag blir hon arg. När hon kommer med ett motförslag blir du arg och hänvisar till gamla oförrätter.
    Fortsätter ni den kampen håller ni den vid liv och det är skadligt för barnen. Om ni i stället gör en kompromiss och hittar en lösning som är lite bra och lite dålig för båda gör ni det bästa för barnen.
    Men det innebär förstås att du inte kan få det precis som du vill. 

    Med vänlig hälsning.
    Margit Ekenbark 

  • Äldre 11 Jan 17:17
    #3

    Hej igen!
    Kompromissen måste du hitta tillsammans med ditt X. Om hon inte accepterar den måste du kanske gå längre i din kompromiss eller förslagsvis be henne komma med ett nytt förslag.
    Mitt tips är ändå att ni sätter focus på barnen när ni diskuterar detta och inte på er själva. Då brukar det vara lättare att hitta en gemensam lösning.
    Lycka till!
    Margit Ekenbark 

Svar på tråden Lägga till mellannamn för barn